• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Suluğu nasıl yıkamalıyım?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Suluğu sıcak elma sirkeli suda bekletip, diş fırçası ile fırçalıyorım ama istediğim gibi temizlenmiyor. Daha iyi temizlemek için önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Valla ben sıcak suya tutuyprum ardından pril vs. Süngere sıkıp içini dışını temizliyorum. En son ağızlık kısmına sabun su döküp diş firçasıyla temizliyorum sonra iyice duruluyorum.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Akşamdan çamaşır suyunda bekletin sabah süngerle veya fırçayla üstünden geçin ve iyice durulayın
Çamaşır suyunda bekletmem problem yaratmaz demi. İyice duruladıktan sonra kuşa zarar vermez.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bulaşık sabunu ile sıcak suda yika. Duruladiktan sonra 1 saat sirkeli sıcak suda beklet tekrar durula hiç bir şey olmaz. Çamaşır suyunda da birşey olmaz. Virkon-s hikaye değil ama şahsen çok gerekte değil.

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Suluğu sıcak elma sirkeli suda bekletip, diş fırçası ile fırçalıyorım ama istediğim gibi temizlenmiyor. Daha iyi temizlemek için önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.
Ben 2 veya 3 ayda bir karbonat+limon+elma sirkeli sıcak suya atıyorum yarım saat sonra diş fırçası ile temizliyorum her su yenilemede yine diş fırçası ile kabını ve boru gibi olan kısmını sürterek temizlerim.
Açıkçası gerçekten çok temiz oluyor..

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maşallah o süreyi biraz indir dahada temiz olsun. 2 ayda 3 ayda fazla

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bulaşık sabunu ile sıcak suda yika. Duruladiktan sonra 1 saat sirkeli sıcak suda beklet tekrar durula hiç bir şey olmaz. Çamaşır suyunda da birşey olmaz. Virkon-s hikaye değil ama şahsen çok gerekte değil.
Bende bu yöntemi yapıyordum ama sıcak su konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Benim gibi çaydanlıkta kaynamış suyu direkt malzemelerin üzerine dökerseniz birde bakmışsınız ki hepsinin şaftı kaymış. :)
Bu deneyimden sonra sıcak yerine ılık suyla yapıyorum. 😅 Çok gerekli değilse bu yönteme devam edeyim o zaman.

Sirkeyi kafes temizliği içinde kullanıyordum önceden ama onun yerine karbonatlı sıcak suyun daha etkili olduğunu okumuştum. Kullanmadım gerçi karbonatlı suyu. Bu konuda bilginiz var mı? :)

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ben 2 veya 3 ayda bir karbonat+limon+elma sirkeli sıcak suya atıyorum yarım saat sonra diş fırçası ile temizliyorum her su yenilemede yine diş fırçası ile kabını ve boru gibi olan kısmını sürterek temizlerim.
Açıkçası gerçekten çok temiz oluyor..
karbonat ve sirkede ne kadar bekletiyorsun ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pirille yikasiginiz bardağın tabağın temiz olduğuna inanıyorsaniz aynı şekilde bunlarida yıkayın. Bence abartmaya gerek yok. Dediğim gibi sıcak suyla süngerle yıkıyorum duruluyorum sirkeli suda bekletip tekrar duruluyorum bu kadar.

AlicanG

Paylaşımcı
Genel olarak ıslak mendil ve bulaşık detarjanı iş görüyor.Haftalık yada hastalık durumunda virkon-s yada sirke ile dezenfekte edilebilir.Mantar yada bulaşıcı bir enfeksiyon yoksa büyük üretim yapmıyorsanız çamaşır suyuna çokta gerek yok diye düşünüyorum.Çok titizlik varsa steril makineleri var ondan kullanabilir :)