• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Suluğa başını dayama

dero

Aktif Üye
Merhabalar, kuşum ara sıra bu şekilde duruyor. Önce kafasını kaşır gibi sürtüyor, daha sonra bu şekilde bekliyor. Bazen suluğa bazen de tüneğe yapıyor bunu sanki gagasının kenarlarını kaşır gibi. Bunun dışında yemesi normal, dışkıları düzgün. Dış paraziti en son ocak ayında yaptık. Sebebi ne olabilir sizce bu hareketin. Uzun uzun duruyor bazen böyle.

Ekli dosyayı görüntüle 86645
Ekli dosyayı görüntüle 86646

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ense damlası yaptırdınızmı?

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ocak ayında vilmectin yaptım 2 hafta arayla 2 uyguşama, Mert bey. Yanlışım yoksa Şehmus bey 6 ay sonra dediği için haziranı bekliyordum ikinci sefer için.
Doğru şehmus hocam doğru söylemiş. O kasınma hareketini yapıyorlar. Kafeste böcek flan görmediyseniz sorun yoktur ve ev sıcaksa oda su soğuksa oyüzden kafasını dayamıs olabilir. Ama kanat altını kontrol edin yinede. Ve kusların ikiside disi maşallah :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar, kuşum ara sıra bu şekilde duruyor. Önce kafasını kaşır gibi sürtüyor, daha sonra bu şekilde bekliyor. Bazen suluğa bazen de tüneğe yapıyor bunu sanki gagasının kenarlarını kaşır gibi. Bunun dışında yemesi normal, dışkıları düzgün. Dış paraziti en son ocak ayında yaptık. Sebebi ne olabilir sizce bu hareketin. Uzun uzun duruyor bazen böyle.

Ekli dosyayı görüntüle 86645
Ekli dosyayı görüntüle 86646
Merhaba
Gaga ve ayak fotoğrafını paylaşır mısınız

dero

Aktif Üye
Doğru şehmus hocam doğru söylemiş. O kasınma hareketini yapıyorlar. Kafeste böcek flan görmediyseniz sorun yoktur ve ev sıcaksa oda su soğuksa oyüzden kafasını dayamıs olabilir. Ama kanat altını kontrol edin yinede. Ve kusların ikiside disi maşallah :)
Evimiz serin, kafeste de böceğe denk gelmedim hiç. Kanat altında böcek olur mu? Onu mı kontrol etmeliyim?

Birbirlerinden ayrı kalamayıp yan yana gelince de başımızı şişirerek temazsız kavga eden iki dişi 😂 Ailemizin bebişleri 💚💛

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Evimiz serin, kafeste de böceğe denk gelmedim hiç. Kanat altında böcek olur mu? Onu mı kontrol etmeliyim?

Birbirlerinden ayrı kalamayıp yan yana gelince de başımızı şişirerek temazsız kavga eden iki dişi 😂 Ailemizin bebişleri 💚💛
Bir olabilir. Böcekten kastım o

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Buyrun Demet hanım. Pek yerinde durmadığı için böyle çekebildim:
Maşallah SüphanAllah, bu güzel hanımefendi tüyde😊🤲tüy kapsüllerine parmaklarınızı nemlendirip tımar yapın, gagaya ve minicik ayaklarına sade vazelin sürün😊

dero

Aktif Üye
Maşallah SüphanAllah, bu güzel hanımefendi tüyde😊🤲tüy kapsüllerine parmaklarınızı nemlendirip tımar yapın, gagaya ve minicik ayaklarına sade vazelin sürün😊
Tamamdır Demet hanım, çok teşekkürler. Aslında bu aralar tüyde olduğu için birkaç günde bir banyo yaptırıyorum haftada 2 BT amin takviyesiyle beraber ama üç gündür hava serin diye yaptırmadım, banyo da iyi gelir değil mi?

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdır Demet hanım, çok teşekkürler. Aslında bu aralar tüyde olduğu için birkaç günde bir banyo yaptırıyorum haftada 2 BT amin takviyesiyle beraber ama üç gündür hava serin diye yaptırmadım, banyo da iyi gelir değil mi?
Gelir ama hava akımına maruz kalmasın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Rica ederim 😊🤲Oda sıcaklığınız iyi ise hiç sorun olmaz, güneş gören yer, yada banyo yapınca 2 dk uçsun hemen kuruyacaktır

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşunuzda çok su içme sorunu var mı? Güncel dışkı resmi ekleyebilir misiniz?

dero

Aktif Üye
Merhaba kuşunuzda çok su içme sorunu var mı? Güncel dışkı resmi ekleyebilir misiniz?
Akşam çektiğim videoda bunlar görünüyor. Şu an uyuyorlar, yarın sabah güncellerim dışkı resmini Yiğit bey. Bugün bütün gün yanlarındaydım fazla su içme gibi bir gözlemim olmadı, normalde de böyle bir şey dikkatimi çekmedi hiç.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Akşam çektiğim videoda bunlar görünüyor. Şu an uyuyorlar, yarın sabah güncellerim dışkı resmini Yiğit bey. Bugün bütün gün yanlarındaydım fazla su içme gibi bir gözlemim olmadı, normalde de böyle bir şey dikkatimi çekmedi hiç.
Merhaba dışkılarda sorun gözükmüyor😊

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dıskılar normal ama yarın sabah yine görelim

Üst Alt