• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sulu dışkı ve kötü koku

Zeyneptly

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sulu dışkı, kötü koku, yem yememe
Merhabalar, geldiğimde muhabbet kuşumun kafasını dışkıya sürmüş olduğunu gördüm ve kötü bir koku vardı. Hemen banyoya götürdüm. Kafesini temizledim yemini suyunu yeniledim. Kuşum yıkanırken sadece kanatlarını ve gövdesini suya tutuyor. Bu yüzden kafası tam temizlenmedi. Elime almama da izin vermiyor. Neşesi yerinde ötüyor, topuyla oynuyor. Ancak sanırım yem yememiş. Banyodan sonra sulu dışkı yaptı. Şu anda da yem yemiyor. Yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Entrobac veriyor musunuz? Yememesi gereken bir şey yemiş olabilir mi ?

Zeyneptly

Yeni Üye
Şu an elimde entrobac yok. Her zamanki yemi var bir de geçen ben mandalina yerken biraz tırtıkladı fazla yemedi. Acaba ondan olabilir mi? Başka yabancı bir şey yemedi

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Şu an elimde entrobac yok. Her zamanki yemi var bir de geçen ben mandalina yerken biraz tırtıkladı fazla yemedi. Acaba ondan olabilir mi? Başka yabancı bir şey yemedi
Olabilir @Şehmus BAKIR abiden mamaist sitesinden entrobac temin edin derim yoksa gervit w , bt amin de alın sırasıyla 20gram 20ml 30ml ömrü boyunca vereceksiniz bunları zaten.

Zeyneptly

Yeni Üye
Elimde bundan varmış. Nasıl kullanmalıyım

Ekli dosyalar

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
50 ml içme suyuna 1 mercimek tanesi kadar 0,25 gram 3 gün boyunca . İyi olacak inşallah.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, bu arada kuşunuz açlık dışkısı atmış. Yem de yemiyor demişsiniz. Elinizde elle besleme maması var mı? Eğer yoksa iyice haşlanmış -en az 15dk- yumurta sarısını ılık içme suyu ile yoğurt kıvamına gelecek şekilde ezip çırpın. Mamanın kıvamı ne çok katı ne çok sulu olsun. Çay kaşığı ucu veya şırınga ile gaga kenarından nazikçe yedirmeyi deneyin

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Sevdiği ne varsa yemesini sağlayın, daldarı, kızıldarı, sebze ne seviyorsa deneyin. Merak ettiğim şeylerden birisi kuşunuz banyoyu çeşme suyu ile mi yapıyor? " Kuşum yıkanırken sadece kanatlarını ve gövdesini suya tutuyor" demişsiniz de çeşme altında mı oluyor banyosu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun popo kısmındaki tüyler kabarmış. Yumurta olma ihtimali var. Popoda elinize gelen şişlik sertlik vs var mı. Çünkü yumurtası olan kuşun dışkıda koku dışkı formu bozulması vs görülebilir.

Zeyneptly

Yeni Üye
Sevdiği ne varsa yemesini sağlayın, daldarı, kızıldarı, sebze ne seviyorsa deneyin. Merak ettiğim şeylerden birisi kuşunuz banyoyu çeşme suyu ile mi yapıyor? " Kuşum yıkanırken sadece kanatlarını ve gövdesini suya tutuyor" demişsiniz de çeşme altında mı oluyor banyosu?
Daldarı verdim onu yedi. Akşam mama da yaparım. Banyoyu şu şekilde yapıyor. Kafesin bütün malzemelerini (tünekler hariç) çıkarıp duş kabinine koyuyorum. Kuşun durmadığı tüneğe doğru duş başlığını tutuyorum. Tabii suyu az açıyorum. Kendisi suyun olduğu yere geliyor. Çoğunlukla tellere tutunup kanatlarını açarak gövdesini suya doğru tutuyor. Ben de daha önceden böyle yıkanan kuş görmemiştim. Diğer bütün yöntemleri denedim. Sadece bu şekilde yıkanmayı seviyor. 🤷‍♀️

Zeyneptly

Yeni Üye
Kuşun popo kısmındaki tüyler kabarmış. Yumurta olma ihtimali var. Popoda elinize gelen şişlik sertlik vs var mı. Çünkü yumurtası olan kuşun dışkıda koku dışkı formu bozulması vs görülebilir.
Kuşum dişi değil ki

Zeyneptly

Yeni Üye
Aylar önce yemini değiştirince yine yemeyi kesmişti. Beğenmeyince 3-4 tane yem değiştirdim yemleri de araştırıp almıştım. Bu sabah daldarı yedi keyfi hala yerinde. Sadece her zaman yediği, sevdiği yemi birden yememeye başladı. Anlayamadım

Zeyneptly

Yeni Üye
Normalde kuşumun ceresi mavi lacivert. Profil fotoğraftaki kuş. Dönem dönem böyle kahverengi olabiliyor. Bunu daha önceden sorduğumda normal dendi. Ben de sorun olarak görmedim. Kuşum altı yaşında. Eğer bu bi sorunsa ne yapmam gerekiyor??

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Normalde kuşumun ceresi mavi lacivert. Profil fotoğraftaki kuş. Dönem dönem böyle kahverengi olabiliyor. Bunu daha önceden sorduğumda normal dendi. Ben de sorun olarak görmedim. Kuşum altı yaşında. Eğer bu bi sorunsa ne yapmam gerekiyor??
Kim dedi normal diye bilmiyorum ama normal değil maviden kahverengiye dönmesi fotoğraftaki gibi dişilerin ceresi kahverengiye döner sizinki erkek. Evde yapılacak bir şey kesinlikle yok. Veterinere gidilmeli ve ona göre ilaçları alınmalı. Yaşlılığa bağlı da olabiliyor ama kesinlikle normal değil.

Zeyneptly

Yeni Üye
Hiç bilmiyordum çok üzüldüm gerçekten. İstanbul avrupa yakasında önerebileceğiniz veteriner var mı? Çevremde bildiğim güvendiğim bir yer yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kuşta hormonal bir dengesizlik var. Bazen erkek kuşlar da bu yaş gereği görülen bir durumdur. Testis hormonunun fazla yükselmesi nedenlerden biridir. Röntgeni çekilip tümörleşme var mı yok mu kesinleşir. Yoksa da hormon tedavisi görebilir. Bazı kuşlarda da cere rengi değişimi hariç herhangi bir sağlıksal sorun yaşamaz. Bu kuştan kuşa değişir. Ama şuan hâli hazırda zaten sağlıksal bir sorun yaşıyor. Kanatlı uzmana götürmeniz uygun olur.

Üst Alt