• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultanların gece korkuları

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Herkese hayırlı akşamlar dilerim,

Ya bu sultanların gece korkularına ne yapabiliriz, fikir rica ediyorum.
@Demet bükay @Burçak A. @Semiha S.

Dün gece seslerine gittim hepsi kanat çırpıp duruyor yine kanatlar kanamış.
Avizemde mavi loş ışık açıyordum, uyumuyorlar diye (ötüyorlar bu ışıkta) kumanda ile ışık azaltılan ampül aldım,
oda görünecek şekilde sarı ışık yapıyorum, dun yine korku yaşadıkları için mavi loş ışık açmak zorunda kaldım.

Korkacakları bi unsurda olmadı, hava sakin gökgürültüsü falan yok, evde kimse de yok ki ses cıkartıp korkutsun
ışıkları da var ha ben uyuduktan sonra yine cırpındılarmı bilmiyorum mavi loş ışıkta ama can sıkmaya başladı bu durum.
Fikirlerinizi rica ederim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese hayırlı akşamlar dilerim,

Ya bu sultanların gece korkularına ne yapabiliriz, fikir rica ediyorum.
@Demet bükay @Burçak A. @Semiha S.

Dün gece seslerine gittim hepsi kanat çırpıp duruyor yine kanatlar kanamış.
Avizemde mavi loş ışık açıyordum, uyumuyorlar diye (ötüyorlar bu ışıkta) kumanda ile ışık azaltılan ampül aldım,
oda görünecek şekilde sarı ışık yapıyorum, dun yine korku yaşadıkları için mavi loş ışık açmak zorunda kaldım.

Korkacakları bi unsurda olmadı, hava sakin gökgürültüsü falan yok, evde kimse de yok ki ses cıkartıp korkutsun
ışıkları da var ha ben uyuduktan sonra yine cırpındılarmı bilmiyorum mavi loş ışıkta ama can sıkmaya başladı bu durum.
Fikirlerinizi rica ederim.
Merhaba hayırlı akşamlar
Ense damlası uyguladınız mı?
Haşerede huysuzlaştırır

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Merhaba hayırlı akşamlar
Ense damlası uyguladınız mı?
Haşerede huysuzlaştırır
Uyguladım demet hocam hepsine,
Biri başlayınca hepsi çırpınıyor anladığım kadarıyla, ben odaya gidene kadar sesler artmıştı.
Normal ışık açınca duruldular.
Not: Sadece kanat çırpıyorlar ötme yapmıyorlar.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Uyguladım demet hocam hepsine,
Biri başlayınca hepsi çırpınıyor anladığım kadarıyla, ben odaya gidene kadar sesler artmıştı.
Normal ışık açınca duruldular.
Not: Sadece kanat çırpıyorlar ötme yapmıyorlar.
Mutlaka bir tıkırtı bir ses dışardan bir tedirginlik olmuştur
♦Bizim duymadığımız sesleri rahatlıkla duyabiliyorlar

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Mutlaka bir tıkırtı bir ses dışardan bir tedirginlik olmuştur
♦Bizim duymadığımız sesleri rahatlıkla duyabiliyorlar
Işığı daha canlı hale getirsem yada mavi ışık açsam da uyumuyorlar bu sefer,
yorgun düşme gibi bi durum yaşanır mı ?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Işığı daha canlı hale getirsem yada mavi ışık açsam da uyumuyorlar bu sefer,
yorgun düşme gibi bi durum yaşanır mı ?
Tüm kuşlarım aynı odada ışık açıkken yani ben uyumadan üzerlerinde örtüyorum yıllardır, uyurkende ışığı kapatıp çıkıyorum odalarından

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Tüm kuşlarım aynı odada ışık açıkken yani ben uyumadan üzerlerinde örtüyorum yıllardır, uyurkende ışığı kapatıp çıkıyorum odalarından
Bu metodu da deneyim,
Normalde ışığı kapatıp geçerdim, geçenlerdeki kanatlarının tuylerinin dökülüp yaralanma olayları sonrası ışık yapmaya başlamıştım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bu metodu da deneyim,
Normalde ışığı kapatıp geçerdim, geçenlerdeki kanatlarının tuylerinin dökülüp yaralanma olayları sonrası ışık yapmaya başlamıştım
Umarım faydası olur, ince bir örtü örtün tek tarafı açık kalsın, örneğin duvara bakan kısım olabilir

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, sultanlarda bu durum maalesef genetik eğer onları rahatsız edecek sinek, kelebek yoksa ve dış parazit damlası da kullandıysanız, kafes içinde de bit yoksa loş ışık ve sessiz ortamda durabilirler ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sinek vızıltısı bile ürkütüyor onları. Kaç kuşunuz var bilmiyorum ama sarsıntı konusunda hassaslar. yoldan geçen arabanın titretmesi bile etkiliyor. Biri kanat çırpınca diğerleride çoşuyor. Loş ışık en azından bu durumu azaltıyor yada daha uzun çırpınmalarını engelliyor.

Grpet

Müdavim
Üretici
depremler ani sesler titreşimler kuşların doğası gereği bizden cok daha sezgilidirler cok daha iyi duyarlar yoldan gecen hızlı araba motor gibi sesler onları ürkütebilir yada deprem gibi olgular benim bir odam var icerde yaklasık 10 adet kuş var bazen deprem oldgunda hemen kanatlarını çırpıyorlar malesef bir cözümünü bulamazsiniz bunun basit cözümü bir harakete duyarlı ışık takmak olur hatta onuda zaman saatine takarsiniz geceleri aktif olur sadece ben öyle yaptım

Sati

Tutkulu
Kıdemli Üye
Sinek vızıltısı bile ürkütüyor onları. Kaç kuşunuz var bilmiyorum ama sarsıntı konusunda hassaslar. yoldan geçen arabanın titretmesi bile etkiliyor. Biri kanat çırpınca diğerleride çoşuyor. Loş ışık en azından bu durumu azaltıyor yada daha uzun çırpınmalarını engelliyor.
Semiha hocam 4 çift sultan var ,
sanırım 1 i çırpınınca hepsi başlıyor, ışıkta vardı halbuki ama loş, seslere gidip canlı ışığı açınca durdular.
yine sanırım bi tanesi yemligi düşürmüş korkmuş(ilk başta ses azdı giderken çogaldı gecenin 3 ü :D ), az kaldı ip kamera da takacam odaya :D

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Semiha hocam 4 çift sultan var ,
sanırım 1 i çırpınınca hepsi başlıyor, ışıkta vardı halbuki ama loş, seslere gidip canlı ışığı açınca durdular.
yine sanırım bi tanesi yemligi düşürmüş korkmuş(ilk başta ses azdı giderken çogaldı gecenin 3 ü :D ), az kaldı ip kamera da takacam odaya :D
Evet birinin yaptığına diğerleri korkuyor sonra o yapanda ne oluyor diyip oda korkuyor.

Üst Alt