• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultanım hasta mı ?

zuzuu

Yeni Üye
Cvplar için tşkler oyun yapıyordum mikrop kapabilecegini hiç düşünmedim dikkat ederim şu noktadan sonra ,tüyleri ilk aldığımda çok daha kötüydü bu iyileşmiş halimiz ucamasada öyle kabul ettim seviyorum kendisini

zuzuu

Yeni Üye
Ben de bu kuşun tüy sorununun çözülüp uçabileceğini düşünüyorum,eski açtığınız konuya baktım da o halden bu hale gelmis ilerleme var yani tüyleri uzamış toparlanmış. Kanatlı uzmanı veteriner hekime götürürseniz daha iyi olur tabiiki.
Kuyruktakileri kirptigi için yarısında gagasıyla kırıp atiyodu kanlı dökülüyordu cımbızla alıp yenileri çıktığında kırmayı kestiği için düzgün geldi kanatlar konusunu çözemedim çünkü kanlı geliyo yada kendisi isiriyo bilemiyorum alerji yapiyodur belki yemdeki bir şey diye yemini sade vermeye başlamıştım.peletli karışık yemi dışarı döktüm yabani kuşlar yesin diye daldarilarida kaldırdım.
Çok ümidim yok kanatları konusunda gönül iyilessin oda mutlu olsun istiyo tabiki ama olmayınca da olmuyo işte

Doğacı

Eski Forumcu
Kuyruktakileri kirptigi için yarısında gagasıyla kırıp atiyodu kanlı dökülüyordu cımbızla alıp yenileri çıktığında kırmayı kestiği için düzgün geldi kanatlar konusunu çözemedim çünkü kanlı geliyo yada kendisi isiriyo bilemiyorum alerji yapiyodur belki yemdeki bir şey diye yemini sade vermeye başlamıştım.peletli karışık yemi dışarı döktüm yabani kuşlar yesin diye daldarilarida kaldırdım.
Çok ümidim yok kanatları konusunda gönül iyilessin oda mutlu olsun istiyo tabiki ama olmayınca da olmuyo işte
Virkon S var mı elinizde? Kafesi önce bir dezenfekte edelim. Yemlikleri sulukları da virkon s ile temizleyelim. Sonra içerisine yeni yemleri koyalım el değmemiş. Pelet yem vermeyelim hiç. Yere değen daldarıyı da vermeyelim,başka daldarı verelim mandalla asın kafesin içine yukarda olsun. Suluğuna probiyotik koyalım bugün.
Yeminiz hakkında Semiha hanım yazmış zaten,sade yem vermeyelim,karışık yem kullanalım kapalı ve kaliteli markalardan birinin.
BT Amin Forte kullanımına da başlayın eğer kullanmıyorsanız. Dışardan bakıldığı zaman sağlıklı görünüyor ama tüyler anormal. Ama o da eskisine nazaran düzelmiş.Kanatlar konusunda başka ne yapılır bilmiyorum.

☺

zuzuu

Yeni Üye
Virkon S var mı elinizde? Kafesi önce bir dezenfekte edelim. Yemlikleri sulukları da virkon s ile temizleyelim. Sonra içerisine yeni yemleri koyalım el değmemiş. Pelet yem vermeyelim hiç. Yere değen daldarıyı da vermeyelim,başka daldarı verelim mandalla asın kafesin içine yukarda olsun. Suluğuna probiyotik koyalım bugün.
Yeminiz hakkında Semiha hanım yazmış zaten,sade yem vermeyelim,karışık yem kullanalım kapalı ve kaliteli markalardan birinin.
BT Amin Forte kullanımına da başlayın eğer kullanmıyorsanız. Dışardan bakıldığı zaman sağlıklı görünüyor ama tüyler anormal. Ama o da eskisine nazaran düzelmiş.Kanatlar konusunda başka ne yapılır bilmiyorum.

☺
Sirkeli su ile tamamen bı yıkarım kafesi yeniden daldarilarida attık zaten yem kabına koyuyodum asılı gitmiyo bir sene sonra yeni başladı didiklemeye kapalı yem alır başlarım ins.bt amin Forte var onud haftada bir veriyorum zaten .

Doğacı

Eski Forumcu
Sirkeli su ile tamamen bı yıkarım kafesi yeniden daldarilarida attık zaten yem kabına koyuyodum asılı gitmiyo bir sene sonra yeni başladı didiklemeye kapalı yem alır başlarım ins.bt amin Forte var onud haftada bir veriyorum zaten .
Sirkeli su olur ama bakteri temizlemede yetersiz deniyor,sirkeli su yerine çamaşır suyu ile iyice yıkayabilirsiniz kafesinizin telleri uygunsa paslanmayacak üründen yapıldıysa. Sonra da iyice yıkayın ve kurutun,kokusunu da giderin.

Doğacı

Eski Forumcu
Daha önce kuşu kanatlı uzmanı veteriner hekime götürdünüz mü?

zuzuu

Yeni Üye
Goturmedim fiyatını karsilayamayacagim için.Krndi imkanlarımla bakıyorum.Camasir suyuyla yıkar durularim en kısa zamanda.Kedimide veterinere goturmuyorum iç aprazit vs hapını alıp kendim yutturuyorum.Kedim zaten başkasının bakmak istemedilwr sokağa atmasinlar diye ben aldım dört yaşında ilk kez kendim heves ettim papagana ondada dolandirildim.Hadta hayvan aldım olsun onada bakiyorum iki gariban hayvan benim kanatlarım altında başkası olsa bakmaz atardı pisliği çok sürekli vit vs köy ilgilen zor ama degiyo yqnaklqri hep guluyomus gibi o kırmızılık hoşuma gidiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Arkadaşlarım herşeyi tane tane anlatmışlar tavsiyelerine aynen uyunuz. Düşen bir teleğin yakın kök resmini ekler misiniz👍 Eğer sürekli düşüyorsa virüs vardir bağişıklık düşük oldukça bu tekrarlanır bu yüzden söylenilen gerekli takviye ve yemleri temin ederek düzenli olarak veriniz.

zuzuu

Yeni Üye
Arkadaşlarım herşeyi tane tane anlatmışlar tavsiyelerine aynen uyunuz. Düşen bir teleğin yakın kök resmini ekler misiniz👍 Eğer sürekli düşüyorsa virüs vardir bağişıklık düşük oldukça bu tekrarlanır bu yüzden söylenilen gerekli takviye ve yemleri temin ederek düzenli olarak veriniz.
Eski konularimda var yakın çekim bikac tane tüy köklerine dair.virus var ise bı antibiyotik vs ile geçmez mi ? Kanatları hep eksik ya dibinden kiriyo koku içinde kaldığı için vikmiyo yada dusuyo öyle kaliyocimbizla bı kez kanadından almıştım kuyruk gibi gelsin diye ama depresyona girmişti kanamisyi vs bidaha yapmadım eksik meksik bakıyorum Onuda öyle kabul ettim ama cozulebilcek bişey ise cozelim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Eski konularimda var yakın çekim bikac tane tüy köklerine dair.virus var ise bı antibiyotik vs ile geçmez mi ? Kanatları hep eksik ya dibinden kiriyo koku içinde kaldığı için vikmiyo yada dusuyo öyle kaliyocimbizla bı kez kanadından almıştım kuyruk gibi gelsin diye ama depresyona girmişti kanamisyi vs bidaha yapmadım eksik meksik bakıyorum Onuda öyle kabul ettim ama cozulebilcek bişey ise cozelim
Merhaba yazılarınız anlamlı değil😔 okuyamıyorum, sitemizin kuralıdır👍
LÜTFEN İMLA KURALLARINA DİKKAT EDELİM.
okunaklı yazarsanız anlaşılması daha kolay olur.

zuzuu

Yeni Üye
T
Merhaba yazılarınız anlamlı değil😔 okuyamıyorum, sitemizin kuralıdır👍
LÜTFEN İMLA KURALLARINA DİKKAT EDELİM.
okunaklı yazarsanız anlaşılması daha kolay olur.
Telefon düzeltirken bu kadar oluyor.Eski konularimda tüylerinin yakın çekim fotoğrafları mevcut şu an resim yok depolamada.
Virüs varsa demiş Şehmuz bey ,eğer var ise antibiyotik ile geciremezmiyiz dedim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
T

Telefon düzeltirken bu kadar oluyor.Eski konularimda tüylerinin yakın çekim fotoğrafları mevcut şu an resim yok depolamada.
Virüs varsa demiş Şehmuz bey ,eğer var ise antibiyotik ile geciremezmiyiz dedim.
Merhaba, antibiyotikler bakteriler içindir, virüslere etki etmez. Ama şunu deneyebilirsiniz; hava sıcakken gündüz vakti; 1 litre suya, 1 çay kaşığı virkon s (oranı kendinize göre düşürün) hazırlayıp gözlere gelmeyecek şekilde, sorunlu tüy diplerine fısfıs yapın. Haftada bir kaç kez. Ama dikkat edin hava sıcak olsun, üşütmesin. Diğer hususlarda arkadaşlarıma katılıyorum. Takviye verdiğiniz gün, sadece takviyeli suluk olsun kafeste. Bt amin ve entrobac a ek, gerwit de alalım. Hatta protein tozu alırsanız, tüy sistemine etkisi büyüktür.

Dışkılara gelince, çeşme suyundan enfeksiyon kaptığını düşünüyorum. 3 gün arka arkaya şişe suyla enteobac verin. 4.gün sade su içmişken bir daha bakalım dışkılarına

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bunun için test yaptırmsnız gerek.. 10 tane telek, kuyruk karışık 10 tane ince tüy çekip kilitli poşete koyup istanbuldaysanız avcılar üniversitesi veteriner fakültesi bölümüne götürüyorsunuz test edilir analiz edilir ona göre ilaç verilir