• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Yaş Tahmini

gambred

Yeni Üye
Arkdaşlar merhaba,
Ufaklığı aldığım üretici tam olarak 2 hafta önce Yuri'nin yeme düştüğünü ve tek başına beslenecek duruma geldiğini söylemişti.
Normal şartlarda 55 günlükken yem kırmayı öğreniyorlar diye biliyorum. Tamamen kendi başına beslenecek duruma gelmesi derken 3-3.5 aylık olması gerekiyor.
Ancak nedense bana hep daha büyük gibi geliyor. İzlediğim videolar da kafa karıştırmak dışında bir işe yaramadı.
Kendisi şu anda tam 80 gram ve videosunu da aşağıda iletiyorum.
Merakımı tamamen gideremeseniz de ortalama bir fikir verirseniz çok çok mutlu olurum :)

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bak benim küçük kızim küçük diyorum 2 aylık internete bakılsa sultanlar 55-60 günlük yeme düşüyor yazıyor ama benim şuan yavruların hepsi yeme düştüler özellikle de 2 aylık kızım safiş ben onları ürettiğimde 30-35 günlük olana kadar önlerine sürekli darı aspur normal kuş yemi koyarak denediğim için erken yeme düşürdüm diyebilirim. Tek sorun çekirdek kirmalari çekirdeği kolay kolay kiramiyorlar yani 40 günlük olacak ki çekirdek de kirabilmeleri için gagaları ancak sertleşiyor bu zaman dilimlerinde. Seninki bir aylık değil 3-4 aylık gibi. İbik bile yerine gelmiş büyümüş. Kendi disimle senin kuşu kiyaslayacak olursam senin aldığın kuş benim büyüttüğüm 2 aylık kızımdan büyük 😄

gambred

Yeni Üye
Bak benim küçük kızim küçük diyorum 2 aylık internete bakılsa sultanlar 55-60 günlük yeme düşüyor yazıyor ama benim şuan yavruların hepsi yeme düştüler özellikle de 2 aylık kızım safiş ben onları ürettiğimde 30-35 günlük olana kadar önlerine sürekli darı aspur normal kuş yemi koyarak denediğim için erken yeme düşürdüm diyebilirim. Tek sorun çekirdek kirmalari çekirdeği kolay kolay kiramiyorlar yani 40 günlük olacak ki çekirdek de kirabilmeleri için gagaları ancak sertleşiyor bu zaman dilimlerinde. Seninki bir aylık değil 3-4 aylık gibi. İbik bile yerine gelmiş büyümüş. Kendi disimle senin kuşu kiyaslayacak olursam senin aldığın kuş benim büyüttüğüm 2 aylık kızımdan büyük 😄
Üreticiden aldığım bilgi de bu yöndeydi. 3-3.5 diye tahmin etmiştim. Kanadını tutturmuyor altının fotoğrafını çekemedim. Denk gelirse onu da eklerim :)