• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan ve muhabbet kuşlarına kuru mama tarifi

ardaacar25

Yeni Üye
herkese merhaba büyük ihtimalle her yıl bu zamanlarda bu konular açılıyordur bende daha güncel daha fazla bilgi toplamak için böyle bir konu açayım dedim çoğu kişi kuşlarına kendisi kuru mama yapıyor internetten alanlarda var tabiki ama benim sorum kuşlarınıza verdiğiniz kuru mamanın içine ne koyuyorsunuz hem böylece herkes yeni fikirler edinir eksikler kapatılır eyer internetten alıyorsanız linkinide atarsanız iyi olur ve tabiki yaptığınzı aldığınız mamalardan memnun musunuz cevap veren herkese teşekkürler

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
ben fikrimi bildireyim, bu konuya üretici ve hobici olarak bakmak lazım. mama yapımı özellikle yavrulu çiftler için olmazsa olmaz bir şeydir ama evde tek kuş besleyenler için çok gerekli değildir. Bu sebeple konuya iki taraflı cevap vereceğim.

Evde tek yada çift kuş besleyenler; haftada 1 yada 2 gün çeşitli sebze veya yeşillik verebilirler. ama dikkat edilmesi gereken konu miktarı ve çeşididir. Aynı gün birden fazla ürün verilmemelidir.

Üreticiler için ise özellikle üreme dönemi gün aşırı mama verilmesi gerekmektedir. ( her gün hatta günde 2 sefer mama yapanlar bile var)
ben kendi mamamdan bahsedeyim.

Hazır mama olarak cede kullanıyorum. içerisine nemlendirmek için;
havuç
kereviz
haftada 1 kırmızı pancar ( havuçla birlikte ciddi kızıştırıcı özelliği olduğu için haftada 1 )
mısır
kapya biber (kırmızı biber)
maydanoz
kuru kekik
kuru fesleğen
ve dönüşümlü olarak toz probiyotik, vitamin, calsiyum, gibi katkılar katıyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Forumda mama ile ilgili çok konu var bir inceleyiniz.. hazır mamaya ekleyeceğiniz sebzeyi mevsiminde verin ve kuşların durumuna göre hazırlayın yeterli 👍😊

Üst Alt