• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi Sultan sürekli yumurtlama

mertozen

Yeni Üye
Sultan papaganim durmadan yumurtluyor yuvaligini çıkartıp yeni kuluckaya hazırlamak beklemek istiyorum ama kafesin dibine bırakıyor yumurtayı takıyorum yuvaligi 3 gün ,4 gün bekliyorum yumurtlamiyor cikarttigimda kafesin dibine yumurtluyor yine kızgınlığını attı şuan toplamda 14 yumurta oldu nasıl bir yol izleyelim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sultan papaganim durmadan yumurtluyor yuvaligini çıkartıp yeni kuluckaya hazırlamak beklemek istiyorum ama kafesin dibine bırakıyor yumurtayı takıyorum yuvaligi 3 gün ,4 gün bekliyorum yumurtlamiyor cikarttigimda kafesin dibine yumurtluyor yine kızgınlığını attı şuan toplamda 14 yumurta oldu nasıl bir yol izleyelim
Merhaba kızıştırıcı sebzeler vermeyin(havuç nane)
Yulaf elma banyo kafes dışında uçsun kızgınlığı azaltır
Yumurta yapmak değil kuluçkaya yatmak dişiyi yorar
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur

mertozen

Yeni Üye
Yok kizistirici vermiyorum , aslında tek kafesim bu değil ama saçma bir döngüye girdi .. kalamar kemiği en orjnalindan veriyorum calci-lux da var evde eşe hazırlık yapmadığım halde bu şekilde devam ediyor yuvalık cikartsam da kafes tabanına yapıyor şimdi yuvaligi taktım ama bu kadar çok yumurta yapması vücudunu da yorar çok fazla

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yok kizistirici vermiyorum , aslında tek kafesim bu değil ama saçma bir döngüye girdi .. kalamar kemiği en orjnalindan veriyorum calci-lux da var evde eşe hazırlık yapmadığım halde bu şekilde devam ediyor yuvalık cikartsam da kafes tabanına yapıyor şimdi yuvaligi taktım ama bu kadar çok yumurta yapması vücudunu da yorar çok fazla
Hormonlar çok çalışıyor büyük ihtimalle
Sürekli devam ederse veterinere gitmenizi rahim yumurta kanalı hormon kontrol ettirmenizi tavsiye ederim

Üst Alt