• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan pelet yem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Limoncuk

Aktif Üye
Şöyle söyleyeyim anatomi farkı. İnanın benim köpeğim var Almanya'dan gelen mamayla burada yediği mama arasında bile fark var öyle söyleyim size. Mamayı dev mikserlerde karıştırıyorlar belli bir ısıya tabi tutuyorlar buharlaşmaya bırakıyorlar. Ben evde mama tariflerini yapıyorum, tahılını katıyorum köpeğime, nedeni de mama içine şeker koymaları. Bir de mutlaka kedinizi tanıyın, neleri sever ve sevmez buna çok dikkat edin 🙂
Maalesef mama konusunda çok seçici şimdiki, ölen kedimiz kuru fasulye pilav için bize pati atardı :)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Burçak Hocam, Konudan biraz bağımsız ama kedi ve köpek mamaları pelet yem mantığı mı? yani onların yedikleri mamalarda da aynı sorunlar var ama bizim kuşlarımız daha hassas oldukları için mi? Ailemin kedisi var daha önce de 7,5 yaşında bir siyam kedimizi kaybettik. Şimdiki kedilerini daha sağlıklı besleyebilmek adına soruyorum
Merhaba pelet yem ile kedi kuru maması kesinlikle birbirinden farklıdır, örn: kısır yavru, bağırsak, steril, karaciğer, böbrek, için üretilmiş içinde gerekli olan maddeler katılan, gereksizler çıkarılan sıkıştırılmış ve kurutulmuş mamalardır
Örn: hepsinin rengi kahverengidir, boya yoktur
Sokak hayvanları için olanlarda renklendirici vardır( el vijdan) pelet yemler ile çok farklıdır

reverse

Aktif Üye
Merhaba pelet yem ile kedi kuru maması kesinlikle birbirinden farklıdır, örn: kısır yavru, bağırsak, steril, karaciğer, böbrek, için üretilmiş içinde gerekli olan maddeler katılan, gereksizler çıkarılan sıkıştırılmış ve kurutulmuş mamalardır
Örn: hepsinin rengi kahverengidir, boya yoktur
Sokak hayvanları için olanlarda renklendirici vardır( el vijdan) pelet yemler ile çok farklıdır
Benim kullandığım yem de bu şekilde herhangi bir renk yok hepsi kahverengi. İçeriği de ekledim. Değerlendirir misiniz rica etsem?
Bu arada yemin üreticisi pelet yem tabirine karşı ekstruder yem diyor bunun için.

IMG_20241204_140926.jpg

IMG_20241204_135526.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim kullandığım yem de bu şekilde herhangi bir renk yok hepsi kahverengi. İçeriği de ekledim. Değerlendirir misiniz rica etsem?
Bu arada yemin üreticisi pelet yem tabirine karşı ekstruder yem diyor bunun için.

Ekli dosyayı görüntüle 75443

Ekli dosyayı görüntüle 75444
Merhaba, extuder bir ezme makinasıdır👍 yemlerde doğallık oranı fazladır, tohumlarının ezilmesi ve karıştırılmasıyla oluşur, rasyon yada pelet yem gibi değildir, yağlı tohumlardaki yağın ve nişastaın ortaya çıkmasını sağlar, karıştırılır ve paketlenerek servis edilir, hangi cins kuş içinse o tohumlar extuder ile harmanlanır ve tohumlardan oluşur, kullanmadım, kullanan tanıdıklarım var, memnunlar, her zaman şunu söylerim fazla yağ karaciğer de doygunluk yapar, Eğerki içine yeşillik atarsanız daha faydalı olacağı kanısındayım

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet benim de çevremdekiler memnun, peletle arasında fark var birisi ısıtılıp soğutuluyor öbürü ise pressleniyor ve bu hale geliyor. Afedersiniz ama sizi ikna etmek için neden çaba sarf ediyoruz? İsterseniz pelet, ister tohum ister extuder kullanın. Neye inanıyorsanız, içiniz neyle rahat edecekseniz onunla devam edin 😊

reverse

Aktif Üye
🙂 hayır yine yanlış anlaşılıyorum galiba. Beni ikna edin diye bir maksadım yok. Yemleri, çeşitleri ve üretim teknolojisi veya tekniklerini konuşuyoruz sanıyordum. Pelet yem, ekstuder yem farkı nedir onu öğrendim. Kendi kullandığım yemin ekstuder olduğunu öğrendim. Çevrenizde ekstuder yem kullanıp memnun olanlar varmış onu öğrendim. Kendi adıma bayağı bir şey öğrendim. Bunun için teşekkür ederim. Ancak siz konudan zevk almıyorsanız, yazmak veya bilgi paylaşımı yapmak istemiyorsanız kimse buna sizi zorlayamaz.
Hem veterinerlik öğrencisi olduğunuz için sizin, hem de forumda diğer konularda da ne kadar tecrübeli ve bilgili olduğunu bildiğim Demet hanım ve diğer arkadaşların yazdıkları benim için çok kıymetli bunu da belirtmek isterim.🙏

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
🙂 hayır yine yanlış anlaşılıyorum galiba. Beni ikna edin diye bir maksadım yok. Yemleri, çeşitleri ve üretim teknolojisi veya tekniklerini konuşuyoruz sanıyordum. Pelet yem, ekstuder yem farkı nedir onu öğrendim. Kendi kullandığım yemin ekstuder olduğunu öğrendim. Çevrenizde ekstuder yem kullanıp memnun olanlar varmış onu öğrendim. Kendi adıma bayağı bir şey öğrendim. Bunun için teşekkür ederim. Ancak siz konudan zevk almıyorsanız, yazmak veya bilgi paylaşımı yapmak istemiyorsanız kimse buna sizi zorlayamaz.
Hem veterinerlik öğrencisi olduğunuz için sizin, hem de forumda diğer konularda da ne kadar tecrübeli ve bilgili olduğunu bildiğim Demet hanım ve diğer arkadaşların yazdıkları benim için çok kıymetli bunu da belirtmek isterim.🙏
Anlıyorum ancak inanın elimizden geleni yapıyoruz, elimizden geleni anlatıyoruz ve fikir değiştirmeye çalışmak beni sıkıyor sadece.. Tabiki her zaman fikrimi belirtirim ama pelet yem iyi diye söyleyip durduğunuz için kendimi sınavda hissediyorum 😊

reverse

Aktif Üye
🙂 yok rica ederim ne demek sınav. Pelet yem iyidir demiyorum. Öğrenmeye çalışıyorum. Şimdilik mantıklı geldiği için pelet ya da ekstuder yem ismi her ne ise onu kullanıyorum.
Zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Çok sevgili @reverse
Bu forum tartışma platformu değildir!!
Hasta Kuşlarımız için kurulmuştur ve yardımcı olmaya çalışmaktayız,
Besleme, bakım, sağlık size aittir,
Kuşunuzda herhangi bir sağlık sorunu olursa yazınız lütfen
(yem sizin tercihiniz)

Anlayışınız için teşekkür ederiz
Kafeskuslari.com
Yönetim
Konu kitlenmiştir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt