Oldukça uzun bir cevap yazmıştım şuraya ancak paylaşma anında bir güvenlik sorunu oluştu uyarısı verip yeniden yükleme yapmamı istedi sistem. Yazdığım her şey silindi. Tekrar aynısını yazamayacağım ama kısaca şunu belirtmek istiyorum ki, yazdıklarım yanlış anlaşılmış olabilir. Amacım herhangi bir şekilde imada bulunmak veya artniyet değil.
Ne güzel bu işin eğitimini alıyorsunuz. Bu konuyu sizinle akademik ve bilimsel veriler ışığında tartışmak isterdim. Tabi bunun için sizi zorlayamam.
Yine şunu belirtmek zorunda hissediyorum kendimi; lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın. Sadece olduğu gibi değerlendiriniz. Altında başka bir ima ve artniyet bulunmuyor. Mesela veterinerlik fakültesinde hangi derste pelet yemle ilgili bir konu işlediniz? Gerçekten dersin ismini soruyorum ve eğer mümkünse bu konuyla ilgili notlar varsa paylaşmanız mümkün mü? Okuyup bilgi edinmek isterim.
Kendim de 4 yıllık akademik eğitimimi yaklaşık 20 yıl önce tamamlamış birisi olarak kendi alanımla ilgili bir çok yanlış bilgiyi sağda solda çok sık gözlemliyorum. Bu yüzden kendime referans olarak bilimsel makaleleri baz alıyorum. Takdir edersiniz ki google araması bu tip sonuçlara ulaşmak için yeterli değil.
Son olarak, şu anda bir çift forpus için delta rasyon markasının forpus tam yemini kullanıyorum. Yaklaşık 1 ay gibi bir süre oldu sanırım. Önce 1 hafta kadar alışmaları sürdü. Şimdi gayet iyi yiyorlar. Tohum yemle ilgili, sadece sevdikleri tohumları yiyip geri kalanını kafes tabanına boca ettikleri için dengeli bir beslenme sunamıyordum. Bu sebeple pelet yem mantıklı geldi.
Şimdilik bir sorun gözükmüyor ama olurda bir sorun yaşarsam yine size danışacağım.
Umarım o zaman bana pelet yemle besledin ne halin varsa gör demezsiniz.