• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papğanım hasta gibi

Ziya erdem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik iştahsızlık sürekli uyku hali bir deda kusma
Hastalık Belirti Tarihi
15 Mar 2025
Kullanılan İlaç
Kuş vitamini
Merhaba acil yardımcı olur musunuz . Sultan papağanım 1 yaşında önceki gün aniden halsizlik sürekli uyku hali sessiz olmasıyla hasta olduğunu farkettim dün 1 defa kustu yemini iri taneli ve hazmetmemiş şekilde kustu daha önce ilaç kullanmadım sadece bazen suyuna vitamin damlatıyorum. Şimdi kusması kesildi ama halsiz sürekli uyumak istiyor hiç su içmiyor çok az yemek yiyiyor sürekli ilgi istiyor gibi. Nesi var yada ilaca ihtiyacı varmı . Dışkısı pek sıvı değil ama normal dışkısına göre daha sıvı ve biraz daha koyu ve asla ötmüyor çok az uçuyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkı resmini atabilir misiniz? Ağzında koku var mı? Hangi vitamin markasını kullanıyorsunuz

Ziya erdem

Yeni Üye
Merhaba . Ağzında koku yok . Yüzünde herhangi bir akıntı öksürme tıksırma vs yok vitamin olarakta : dr.Heigel’s multiVit isminde bir vitamin kullanıyorum . Ne yapmam lazım ?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yavrunuzda enfeksiyon var kanatlı uzmanı görmeli, elle besleme maması temin edin besleyin 🙏

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu vitaminleri öneririm 🙏

Ziya erdem

Yeni Üye
Maalesef civardaki veterinerler kanatlı hayvan bakmıyormuş bu yüzden burdan yardımcı olunabilecek bir şey varsa elimden geldikçe yapmak istiyorum ayrıca veteriner de araştırmaya devam ediyorum. Ama burdam yardımcı olacak yada herhangi bir şey önerecek olan varsa yardım ederlerse sevinirim 🙏

Ziya erdem

Yeni Üye

Ziya erdem

Yeni Üye
Vitaminler enfeksiyon için işe yarar mı bide enfeksiyon neden kaynaklı olabilir sizce

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Beslenme düzeni nasıl, yem dışında neler yiyor, soğukta veya cereyanda kaldı mı? Bu vitaminler profesyonel ürünlerdir iyi gelir 🙏

Ziya erdem

Yeni Üye
Beslenme düzeni gayet iyiydi sebze türleri seviyor ekstra çok değişik şeyler vermiyorum. Mısır seviyor onuda yağsız ve tuzsuz yapıp veriyorum ara sıra. ekmek içi seviyor tabi pek izin vermiyorum ama şimdi özellikle hastayken kendisi mutfağa gelip ekmek içi yemeğe çalışıyor. Bunlar dışında aklıma takılan pek değişik bir şey yok. Özellikle yememesi gereken bir şey varmı tatlılar dışında ?

Ziya erdem

Yeni Üye
Soğukta kalmadı hiç hatırlamıyorum bazen odayı havalandırıyorum o esnada onun kafesini tamamen örtüyorum yada oda dışına çıkartıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maydanozun kendisini değil sapını yemeli, ekmek içi asla yememeli, insan gıdaları tüketmemeli

Ziya erdem

Yeni Üye
Teşekkür ederim . Daha dikkatli olurum artık . Enfeksiyonu evde geçirmek için önerebileceğiniz başka bir şey var mı peki 🙏🥺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim . Daha dikkatli olurum artık . Enfeksiyonu evde geçirmek için önerebileceğiniz başka bir şey var mı peki 🙏🥺
Şu an kekik çayı demleyip verebilirsiniz

Ziya erdem

Yeni Üye
Yardımınız için çok teşekkür ederim . Söylediklerinizi yapacağım umarım işe yarar 🙏 ekstra bir şey olursa yada aklınıza gelen bir şey olursa yazarsanız çok sevinirim

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yardımınız için çok teşekkür ederim . Söylediklerinizi yapacağım umarım işe yarar 🙏 ekstra bir şey olursa yada aklınıza gelen bir şey olursa yazarsanız çok sevinirim
Bence ilaç kullanması lazım isterseniz zeolit tozu sipariş edip mamaya katıp besleyebilirsiniz 🙏

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Antibakteriyeldir, sindirim sistemini düzenler, bağışıklık güçlendirir, iç parazitte etkilidir. Mamaist'ten alıp zeolitli besleme yapmanızda fayda var. Sahiden de Hakkari'de veteriner sayısı oldukça azmış, mümkünse hepsini arayıp sorun. @Demet bükay @Semiha S. hocalarım da bir baksınlar.

Ziya erdem

Yeni Üye
Mamaist ten diğer vitaminleri spariş ettim ancam aynı satıcıdan zeolit bulamadım başka satıcıdan alsam fark etmez değil mi

Üst Alt