• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papğanı tırnak kopması

Zeus123

Yeni Üye
Merhabalar 3 gün önce foruma da yazdığım gibi sultan papağanım felç geçirmişti. Felç geçiren ayağının bir parmağındaki tırnak kendini atmaya başladı. Hafif kanama oldu batikon ve teramisin merhem sürdüm. Kafesini sirkeli suyla yıkadım mikrop kapmasın diye. İnsanlardaki gibi oldu sanırım. Hani ayağımıza veya elimize kötü bir şey olunca tırnak kendini atar ya o şekilde oldu. Ne yapmam gerekli tırnak tamamen kopmuş değil bir yerden tutuyor gibi.
Çok sabit durmadığı için fotoğraflar net çıkmadı.

Son düzenleme:

Zeus123

Yeni Üye
Merhaba resim atabilirmisiniz
Attım bakabilir misiniz. Ucunda hala tırnak var ama küçük. Hani hayvanların tırnaklarını keserken kesmememiz gereken yer var ya orası kalmış sadece. Ve tırnak biraz sarı gibi görünüyor batikon ve teramissin sürdüğüm için

Zeus123

Yeni Üye
Veterinere götürme şansınız varsa iyi olur yoksa üstatlar bir yorumda bulunacaktır.
Veterinere yarın götürecem ama sanırım buradaki veterinerin kuşlar hakkında pek deneyimi yok o yüzden buraya da sormak istedim. İlginiz için teşekkürler :)

Zeus123

Yeni Üye
Geçmiş olsun en iyisi veteriner ama anlamıyorlar işte :(
Maalesef, ne yapacağımı bilemedim. Acaba kendisi uzayıp tırnağı öyle atması mı gerekiyor. Bi de 3 gün önce felç geçirdi zaten stresli veterinere gidince iyice kötü olur mu? Veteriner direkt tırnak çekimi yaparsa diye korkuyorum belki kendi uzayıp öyle kopması gerekiyordur :(

Eylül

Yasaklı
Yani bende bilemiyorum. Veterinerde iyice stres yapar bence. Bilmedikleri yerler onları korkutuyor

yao ako

Paylaşımcı
Maalesef, ne yapacağımı bilemedim. Acaba kendisi uzayıp tırnağı öyle atması mı gerekiyor. Bi de 3 gün önce felç geçirdi zaten stresli veterinere gidince iyice kötü olur mu? Veteriner direkt tırnak çekimi yaparsa diye korkuyorum belki kendi uzayıp öyle kopması gerekiyordur :(
Hangi ildeydiniz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba veterinerlik bir durum yok zamanla çürüyüp atacaktır.. kreme bir süre daha devam ediniz geçmiş olsun