• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papapanımın cinsiyeti nedir?

Marbling

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Yeni Sultan papağanı aldım. Erkek denildi sizce cinsiyeti nedir? Bir de yaşı sizce küçük mü? 2 aylık denildi. Ve son olarak kafasında kellik var geçer denildi doğru mudur? Abi özellikle senden yorum bekliyorum @Şehmus BAKIR 😊

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Erkege benziyor ama küçük daha ibikleri buyumemis yavru olduğu için kellik olması normal, büyüdukce tüyleri toparlanır ama bu kus 2 aylık gibi görünmüyor

Marbling

Yeni Üye
İbikleri derken o ne demek? Sizce 5 6 aylık gibimi duruyor?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
3-4 aylık gibi sanki tüyleri 2 ayda hemen toparlanmaz diye düşünüyorum. Dışkı kahverengi sanırım resimde öyle görünüyor o da verdiğiniz yem ile alakalı sanırım, birde kanat kenarındaki kırmızılık gözümden kaçmadı, omzunuza almadan önce bir yere uçup kanadını sert bir yere çarpmış olabilir mi ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yeni aldığınız bir kuşu kafese koymak yerine salmanizi pek doğru bulmam, çünkü 1 hafta kafeste kalmalı ki bulunduğu yeri öğrenmesi incelemesi ve alışması için

Marbling

Yeni Üye
Zaten 2 haftadır bende. 1 hafta boyunca kafesten hiç çıkarmadım yeni 1 haftadır çıkarıyorum. Kanadındaki kahverengilik ise eve getirir getirmez kafese baktığımda 3 4 tane kanadı dökülmüştü ve o kısım hafif kanamıştı. O yüzden öyle. Şimdi bizim omzumuzdan ayrılmıyor. Ayrılsa bile tutunabileceği yerleri öğrendi çok şükür.

Murat Halisdemir

Müdavim
Sultan bakicisiyim 2 aylik sultan cinsiyet ayrimi tespiti doğru çıkmayabilir erkek oldunu biraz beklersen anlıcaksındır örnek melodi ötüş varmı ?
Dişiler konuşmaz çığlık ötüş yapar tek ton
Erkekler her ton öterler taklit özelliği çok güçlüdür
Tünek ve tel sert gaga vuruşlarıyla bilinir erkekler
2 aylik resimden gorup tespit zordur ele almam lazım bakici olarak kuşun Lutino sultan papağanıdır değerli kuştur lutino genellikle arka kafa kel olmaktadır genetiktir bu lutinolarda o yuzden kel olunca canını sıkma bu durumda yine toparlıcak ama ilerde yine kel olcaktır açılmalar kalite ürünler bu kuşumuza başlangıç yap verim alirsin

Marbling

Yeni Üye
Şuanda yavru olmasından dolayı mı bilmiyorum melodi ötüşü çok az yapmaktadır. Kendi kendine sanki birşeyler diyormuş gibi. Ama dediğim gibi çok az. Olsun ben onu kelliğiyle seviyorum öyle de çok tatlı ve güzel 😂 sizce küçük gibi mi duruyor? 2 aylık gibi mi yani. Melodi ötüşünü kaç aylıkken yapıyor?

Murat Halisdemir

Müdavim
2 aylık biraz buyük duruyor 3.5 4 ay gibi duruyo
MAŞALLAH takip et erkek kendini belli eder her zaman erkek diyip dişi çok çıkmıştir sultanlarda
Kur yapiyosa otuşlerde kesin erkek kafese koy anlarsin hareketlerinden otus davranis sert gaga vuruş yapar erkek izle bi :)

Marbling

Yeni Üye
Elimle vücudunu sevince bir anda gagasıyla vuruyor 😂 buradan anlaşılabilir mi? Erkek diye aldım inşallah dişi çıkmaz ya 😔

Üst Alt