• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağının Fiyatı Ne Kadar Olmalı?

Erennn

Yeni Üye
Selamlar. Bir yavru sultan papağını almak istiyorum ama fiyatlar çok uçuk. Ortalama ne kadar olmalı? En son 5-6 yıl önce sultan papağını beslediğimden o zaman makul bir fiyattaydı.

Corqse

Yeni Üye
Sultan papağanı fiyatları aldı başını gidiyor yavru grey yeni yeme düşmüş erkek petshop 650TL dedi.

Corqse

Yeni Üye
Fiyatlar düşer mi ki acaba.
Sanırım pandemiden dolayı kuş ithalatı yasaklanmış buda eldeki kuşların değerlenip para etmesini sağlamış. Piyasada çok ucuza kuşlar bulunabiliyor zaten aşırı ucuz olan kuşlar ithal kuşlar yada sakat kuşlar sorunlu kuşlar oluyormuş. İthal olan kuşlar şuan yasak olduğu için kaçak yollarla Suriye gibi ülkelerden getiriliyormuş ve %90 ında hastalık varmış. Kendim almadım sadece araştırmalarım sonucu bun bilgiler geçti elime tabi sitede üretici bir sürü ustamız var onlarda daha iyi bilir.

articulatio

Yeni Üye
Yem aldığım petshop söyledi pandemi döneminde insanlar hep evde olduğu ve sıkıldığı için kuşlara yönelmiş. Bu talep de ister istemez fiyatlara yansıdı sanırım. Ellerinde kuş kalmamış resmen 🙂.

Corqse

Yeni Üye
Yem aldığım petshop söyledi pandemi döneminde insanlar hep evde olduğu ve sıkıldığı için kuşlara yönelmiş. Bu talep de ister istemez fiyatlara yansıdı sanırım. Ellerinde kuş kalmamış resmen 🙂.
Evet kesinlikle o etkende var onu atlamışım herkeste bir hayvan sahiplenme isteği oluştu evde uğraşacak zaman geçirecek şeyler arıyor insanlar bende boş kaldığımda gezerim petshopları çoğu arkadaşım oldu ne zaman gitsem bir kaç kuş var ellerinde...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sanırım pandemiden dolayı kuş ithalatı yasaklanmış buda eldeki kuşların değerlenip para etmesini sağlamış. Piyasada çok ucuza kuşlar bulunabiliyor zaten aşırı ucuz olan kuşlar ithal kuşlar yada sakat kuşlar sorunlu kuşlar oluyormuş. İthal olan kuşlar şuan yasak olduğu için kaçak yollarla Suriye gibi ülkelerden getiriliyormuş ve %90 ında hastalık varmış. Kendim almadım sadece araştırmalarım sonucu bun bilgiler geçti elime tabi sitede üretici bir sürü ustamız var onlarda daha iyi bilir.
Kesinlikle katılıyorum 👍 ithalat olmayınca yerli üretim arttı,artamisi gerekiyor bu normaldir ama bunu fırsata çevirenler var onları kınıyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
bu ülkede birçok şeyde olduğu gibi bu konuda da dengesizlik ve fırsatçılık mevcut. Pandemi genel anlamda üreticiye yaradı evet ama bunu da maalesef fırsata çevirip kötüye kullananlar oldu. genelde piyasayı toplayıcılar kızıştırdı, normalde üretici olanlar da toplayıcılığa soyundu. böylece üreticiden son alıcıya kadar herkes bu durumdan olumsuz etkilendi.
Herkes hakkı kadarını alsa piyasa daha stabil ve kabul edilebilir olurdu.

Üst Alt