• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Sultan papağınımın gaga problemi

Rukiye1988

Yeni Üye
Merhaba, sultan papağanımın son birkaç gündür üst gagası gereğinden fazla uzamıştı ben bununla alakalı ne yapabilirim diye düşünürken dün kuşun üst gagası uzayan yerden kırıldı şu anda tırmanmakta ve yemini yemekte çok zorlanıyor hatta yemek yiyemiyor ben de o yüzden kabuksuz yem aldım ama onu da yemediğini fark ettim ne yapmam gerekiyor bilmiyorum kırılan gaga tekrardan uzar mı bu süreçte nasıl beslenmesi lazım yardımcı olursanız sevinirim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Durumunun net gözükeceği bir fotoğraf ve video eklermisiniz hiç yiyemiyorsa kursaktan mama ile beslenmesi gerekebilir.

Rukiye1988

Yeni Üye
Durumunun net gözükeceği bir fotoğraf ve video eklermisiniz hiç yiyemiyorsa kursaktan mama ile beslenmesi gerekebilir.
Tüy dökme rahatsızlığı olan bir kuş aynı zamanda. Gagasının boyutu şuan resimde gözüktüğü gibi. Kabuksuz mamayı neden yemiyor anlamıyorum. Bugün düne göre daha halsiz.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Gagası yem kırmasına engel olacak boyutta değil. Başka rahatsızlığı vardır. Yumurta haşlayıp yedirmeye çalışın. Normalde de kesilecek bir gagaya benzemiyor. Eski hali varsa onuda görebilir miyiz? Takviye kullanıyor musunuz?

Rukiye1988

Yeni Üye
Gagası yem kırmasına engel olacak boyutta değil. Başka rahatsızlığı vardır. Yumurta haşlayıp yedirmeye çalışın. Normalde de kesilecek bir gagaya benzemiyor. Eski hali varsa onuda görebilir miyiz? Takviye kullanıyor musunuz?
Kabuklu yemleri ağzına alıp kıramadan bırakıyor ya da kafesine tırmanırken çok zorlanıyor gagası kırılmadan önce böyle değildi. Bakınca bana da kısa değilmiş gibi geliyor eski haline göre çok daha kısa. Şuan paylaştığım resim eski hali. kabuksuz yem aldım ama yemiyor. Az öncede şırınga maması aldım evr geçince onu denemek istiyorum

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet eski gagasının ucunda minik bir uzunluk varmış. Şuan bence gagadan ziyade farklı bir sorunu var.

Takviye olarak ne kullanıyorsunuz.

El besleme yapmanız iyi olur. Kabuklu yem zaten kabuğu olmadığından direk yutması gerek. Ama onuda yemiyorsa gagadan değil hasta olduğunda dur.

Rukiye1988

Yeni Üye
Evet eski gagasının ucunda minik bir uzunluk varmış. Şuan bence gagadan ziyade farklı bir sorunu var.

Takviye olarak ne kullanıyorsunuz.

El besleme yapmanız iyi olur. Kabuklu yem zaten kabuğu olmadığından direk yutması gerek. Ama onuda yemiyorsa gagadan değil hasta olduğunda dur.
Elimden korktuğu için elle besleme yapamıyorum ama yaklaşık bir kaç saattir yere döktüğüm kabuksuz yemleri az da olsa yemeye başladı sanırım kabuklu yemlerden sonra buna alışması biraz zaman aldı.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Linkteki takviyeleri mutlaka kullanın.

Üst Alt