• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papaginim yem yer yemez kusuyor

yeliz bal

Yeni Üye
merhabalar 1 yasini gecmis disi sultan papaganim var 1 yildir bakiyorum daha once hic kusma problemi olmamisti 4 gun once yem yedikten sonra 4 5 defa arka arkaya yem kustu yemesinde su icmesinde yada diskisinda hic bir sorunu gorunmuyor ishal yada kabizda degil halsizlik ve kabatmasida yok fakat 4 gun sonra yine yem yer yemez 2 defa kafasini yukari asagi sallayarak kustu bu kez sacilan sindirilmemis yem disinda top seklinde salyali sekilde kustu sizce kusum hastami yoksa fazla yem yedigi icin kusmus olabilirmi yardimci olursaniz sevinirim bide kizismis olabileceginide dusunuyorum cunku cok sessiz bir kus olmasina ragmen sebepsiz bagirmalari basladi tunekte kafasini asagi indirip kuyrugunu havaya kaldiriyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊konu gözden kaçmış mümkünse kuşunuzun ve dışkı resmini görebilir miyim 👍 muhtemelen sindirim bozukluğu var kursak enfeksiyonu emin olabilmek için görelim.yedikleri yemler ve katkıları da görelim yardımcı olalım

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
marka vermek yasakmi bilmiyorum yedigi yem golden mix papagan yemi açık yem vermiyorum yemini diskisini ve kusumun resmini ekledim yardimlarinizi bekliyorum şimdiden tesekkur ederim
Kusmuğunuda atar mısınız? Dışkı temiz duruyor kursakta da şişlik yok gibi

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sultanlarda muhabbetler gibi yem kusma hiç görmedim dışkı temiz büyük ihtimal kursak enfeksiyonu var.Kusma hala devam ediyor mu ağzı ekşimsi kokuyor mu

yeliz bal

Yeni Üye
[QUOTE="Tuğçe G., post: 136995, memb
Kusmuğunuda atar mısınız? Dışkı temiz duruyor kursakta da şişlik yok gibi
[/QUOTE]
kusmasi gunluk ve surekli degil o yüzden resim atamadim 1 hafta icinde 3 gun arayla kustu ilk kusmasi yem yedi ve 5 alti defa arka arkaya kusup yedigi yemin tumunu cikardi 2 ci kusmasi dun oldu 2 kez kustu yine ayni anda bu kez salyali
5 ,6 tane yem top seklinde kustu bugun kusma hic olmadi ama neseli olmasina ragmen cok yem tuketmedi

yeliz bal

Yeni Üye
Sultanlarda muhabbetler gibi yem kusma hiç görmedim dışkı temiz büyük ihtimal kursak enfeksiyonu var.Kusma hala devam ediyor mu ağzı ekşimsi kokuyor mu
bugun hic kusmadi ama yem yemesi azaldi kabarmasi yok halsizde degil ama yem cok tuketmedi kusmugu yada diskida koku yok agzindada eksimsi bi koku yok cok uysal bi disi surekli kafasini yuzume dayayip uyudugu icin farkli bi koku hissetmedim 1 yildir benimle ilk kez yasadim bu durumu kizisan sultanlar yem kusarmi muhabbetler gibi bilmiyorum kizisma hareketleri yapiyo ara ara

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yem değişikliği falan yapmadınız dimi

yeliz bal

Yeni Üye
hayir yem degişikliği yapmadım biliyorsunuz papaganlar ne bulsa kemiren canlılar kaşka göz arasında yemi cokmu yedi kablo felanmı kemirdi hastalanmasindan cok korkuyorum bulundugum yer buyuk sehir kocamanda veterinerlik fakultesi olmasina ragmen kanatlidan anlayan veteriner yok

yeliz bal

Yeni Üye
kisacasi tuğce hanım şöyle özetleyeyim dıs parazit bakimini asla ihmal etmiyorum kafes tabanini gunluk temizlerim suyunu hazir su kullaniyorum ve her aksam sulugunu yikayip yeni su koyarim haftada 2 kez kafesini sirkeli su ile komple temizlerim 3 tanede muhabbet kuşum var cocuklarima bile yersiz ilac yada vitamin kullanmadım kuşlarımada aynı ozeni gosteriyorum bu kadar dikkat etmeme ragmen hastalaninca cok üzülüyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Salyalı kusuyorsa kursak mantarı olma ihtimali yüksek

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
1 defa salyali kustu kusmasi hergun ve surekli degil ama ne yapmami onerirsiniz diaZyme 256 prebiyotik disinda hic birsey kullanmiyorum
Siz şehmus abiye yazın ben pek emin olamadım kursak mantarı için ilaçlar var ama sindirim problemi olabilir mi diye düşünüyorum

yeliz bal

Yeni Üye
Siz şehmus abiye yazın ben pek emin olamadım kursak mantarı için ilaçlar var ama sindirim problemi olabilir mi diye düşünüyorum
ilginiz icin tesekkur ederim ben yeni uyeyim nerden ve nasil yazacagimi bilmiyorum burdan alinti yaparakmi yazmaliyim

yeliz bal

Yeni Üye
Merhaba ailemize hoş geldiniz 😊konu gözden kaçmış mümkünse kuşunuzun ve dışkı resmini görebilir miyim 👍 muhtemelen sindirim bozukluğu var kursak enfeksiyonu emin olabilmek için görelim.yedikleri yemler ve katkıları da görelim yardımcı olalım
merhaba şehmuz bey kuşumun yemini dışkısıni ve kusumun resmini ekledim yardimci olabilirmisiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba belirtiler ve görünüm kursak enfeksiyonu yani sindirim sorunu var bu yüzden önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun eğer imkanınız yoksa kuşa kursaktan zeolitli besleme yapılırsa doğal yöntemle düzelir 👍 ihtiyaçları olanlar besleme maması, besleme aparatı,zeolit tozu , entrobac, gerwit, daldari, grit kum ve iyi karışım teze yem

yeliz bal

Yeni Üye
Merhaba belirtiler ve görünüm kursak enfeksiyonu yani sindirim sorunu var bu yüzden önceliğiniz kanatlı uzmanı olsun eğer imkanınız yoksa kuşa kursaktan zeolitli besleme yapılırsa doğal yöntemle düzelir 👍 ihtiyaçları olanlar besleme maması, besleme aparatı,zeolit tozu , entrobac, gerwit, daldari, grit kum ve iyi karışım teze yem
ankarada hayvan hastanesine goturdum fakat kustan anlayan hic veteriner yok genelde kedi kopek ve buyuk bas hayvan konisunda egitim aldiklarini soylediler tek yaptiklari diski tahlili yapip antibiyotik veriyolar yada tek doz igne seklinde onlar vuruyo kalbide durabilir igneden korkup diye uyariyolar bu riski goze almak istemiyorum deneyimlide degilim mamayla direk kursaktan beslememi oneriyosunuz sanirim ama deneyimli degilim beni net bilgilendirirseniz zeolitli beslenme konusunda cok sevinirim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
ankarada hayvan hastanesine goturdum fakat kustan anlayan hic veteriner yok genelde kedi kopek ve buyuk bas hayvan konisunda egitim aldiklarini soylediler tek yaptiklari diski tahlili yapip antibiyotik veriyolar yada tek doz igne seklinde onlar vuruyo kalbide durabilir igneden korkup diye uyariyolar bu riski goze almak istemiyorum deneyimlide degilim mamayla direk kursaktan beslememi oneriyosunuz sanirim ama deneyimli degilim beni net bilgilendirirseniz zeolitli beslenme konusunda cok sevinirim
@Şehmus BAKIR hocam yazmış
'' ihtiyaçları olanlar besleme maması, besleme aparatı,zeolit tozu , entrobac, gerwit, daldari, grit kum ve iyi karışım taze yem ''
besleme apartı ve yukarıdaki ürünleri temin etmeniz şart bu besleme olayını tecrübe ettiğinde eğerki bu veya benzeri bir durum ile karşılasırsanız sizin için rahat olur

yeliz bal

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR hocam yazmış
'' ihtiyaçları olanlar besleme maması, besleme aparatı,zeolit tozu , entrobac, gerwit, daldari, grit kum ve iyi karışım teze yem ''
besleme apartı ve yukarıdaki ürünleri temin etmeniz şart bu besleme olayını tecrübe ettiğinde eğerki bu veya benzeri bir durum ile karşılasırsanız sizin için rahat olur
bunlari temin edecegim sorun o degil aparat diyince kursagini patlatabilorim diye bide nasil ve ne sirayla vermek geriktigi gibi bir bilgiye ihtiyacim var sizler benden cok deneyimli ve bilgilisiniz fikir ve uyarilariniz benim icin cok onemli

Üst Alt