• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papagınım tüy döküyor

Burakberket

Yeni Üye
merhaba benim bir sultan papaganım var yaklaşık 5 yaşında tüy döküyor suan sadece sol tarafındaki tüyleri dökmüş herhangi birşey olur mu korkuyorum ucamıyor suan bir de kuşumun cinsiyetinin erkek oldugunu düşünüyorum ama emin degilim bilen biri varsa !soru

Ekli dosyayı görüntüle 62237

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba melodik ötüş var mı acaba. Varsa cinsiyeti için erkek diyebiliriz tek tip ötüyorsa dişidir. Ama sultanlar konusunda benden çok daha tecrübeli arkadaşlarım var onların yorumu daha sağlıklı olur. Tüy e gelirsek tüy döküm döneminde olabilir ve uçuş tüylerinden birini düşürmüş olabilir. Herhangi bir takviye veriyor musunuz veriyorsanız isimlerini söyler misiniz.

Burakberket

Yeni Üye
hayır vermiyorum kücükken vitamin falan kullanıyorduk ama suan vermiyoruz önerdiginiz varsa kullanabilir ve evet bir sürü sarkı söyleyip konuşuyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tüyler sağlıklı duruyor. Muhtemelen sol taraftaki uçuş tüylerinden biri düştü. Takviyelerle toparlar. Multivitamin gervit, b vitamini tüylerin gelişimi için bt amin forte. Almışken probiyotik entrobac ta alınız. Tam olsun. Petshoplarda satılmıyor yalnız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet kuş erkek. Şuan tüye girme zamanları. Tek kanadın teleklerini dökmüş. Bu sebeple uçamaz ama zamanla tamamladığında eski formuna döner. Aslı arkadaşımızın bahsettiği takviyeleri mutlaka edinin ve düzenli kullanım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Takviye ve mama ile haftalık bakım programı yapın ve kafes bana biraz küçük gibi geldi net görünmüyor ama yinede daha büyük bir kafes tavsiye ederim 👍

Üst Alt