• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağını alışmıyor

fatmashnn

Yeni Üye
Merhaba, daha önce sultan papağını beslemiştim. Şuan pet shoptan yeni bi sultan papağını aldım 1 yaşında ve onu alanlar 3 aylıkken almış hiç ilgilenmemişler bakamıyoruz deyip aldıkları yere geri getirmişler bende biraz daha ilgiye sevgiye muhtaç olduğu için ona bakmak istedim.Kafesten hiç çıkarmamışlar aşırı kilolu ve genelde pek hareket etmiyor ama sağlıklı olduğu belli. Bizide çok fazla ısırıyor sürekli bi saldırma halinde geleli 3 gün oldu ama en ufak bi alışma belirtisi yok uzaktan görünce bile tıslıyor. Alışması için neler yapabilirim 1 yaşında ve aşırı asi olduğu için bazen hiç alışmayacak gibi geliyor :(

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Öncelikle yetişkin bir kuş olmuş artık alıştırması tabiiki daha zor olacak..ilk 3 gün zaten çok erken bir süreç bence belli bir süre güveninizi kazanması ortamı izlemesi için zaman tanıyın .. Tehtıtkar,direkt olarak ani hareketler yapmayın.

fatmashnn

Yeni Üye
öncelikle teşekkürler, evet gerçekten zor bi süreç olacak o belli lakin kuşa oldukça kötü davranılmış belli ki bazen hiç alışmayacak o güveni kazanamayacağım gibi geliyor çünkü uçup saldırmaya falan başladı sürekli kolumuzu falan ısırıyor hep ısıracak bi yer arıyor ilginç bi kuş 🥲

Üst Alt