• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağımı banyo yaptırdım ishal oldu

İçme suyu olarak kuşa arıtma ya da çeşme suyu veriyor musunuz? Kapalı güvenilir şişe suyu kullanılması tavsiye ediliyor
Arıtma suyu veriyorum mamayı hazır halde alıyorum
Mamaliklarin kapakları var takabilirim ama mamaliklarin tüneklerini sevmiyor bende alta bir tünek daha koydum orda eğilip yiyor mamaliklarin yeride özel olarak oraya konumlandırılmış. Kısa sürede yeni bir kafes alıcağım daha önce zaten bana tavsiyede bulunmuştunuz, ilk aldığımda sormuştum düzeni kafesi vesaire
IMG_20230924_152838.jpgIMG_20230924_152835.jpg
Yemi ,gaga tası, ballı krakeri şuanda bunları tüketiyor ishal olduğu için ballı çerez vermedim.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Mamaliklarin kapakları var takabilirim ama mamaliklarin tüneklerini sevmiyor bende alta bir tünek daha koydum orda eğilip yiyor mamaliklarin yeride özel olarak oraya konumlandırılmış. Kısa sürede yeni bir kafes alıcağım daha önce zaten bana tavsiyede bulunmuştunuz, ilk aldığımda sormuştum düzeni kafesi vesaire
Ekli dosyayı görüntüle 52501Ekli dosyayı görüntüle 52502
Yemi ,gaga tası, ballı krakeri şuanda bunları tüketiyor ishal olduğu için ballı çerez vermedim.
Arıtma suyu kesinlikle kullanmayın. Kuşlar için şişe su kullanalım. Arıtma suyu maalesef bakterileri süzmede yetersiz kalıyor ve kuşlar bunu kaldıramıyor. Ürünler hakkında yorum yapamam. Tanımadığımız satıcılardan online satış sitelerinden bölünmüş olarak alınan ürünlerde, herşey satıcının özenine ve insafına bağlı. Ama görünüşte iyi gibi duruyor. Ancak kuşa fayda sağladığını hissedersek, ürünlerin çalıştığından emin olabiliriz. Biz tanıdığımız, bildiğimiz bir yer olarak mamaist. com a güveniyoruz.

kafeste sadece takviyeli suluk dursun. Başka su kaynağı olmasın. 3 gün arka arkaya entrobac verelim. Günlük taze hazırlayalım ve lütfen arıtma suyu kullanmayın. Şişe su kullanalım.

Doğacı

Eski Forumcu
Değiştirilmesi gereken birçok ürün var

Dışkısı hiç iyi değil ne yazık ki. Baloncuklar var,hem kıvamı normal değil rengi de normal değil. Bağırsakla alakalı olabilir. Ağzına sabunlu su kaçtı mı ya da fazlaca su içti mi ? Probiyotik kullanın 3 gün art arda, entrobac.

Şehrinizde kanatlı hekimi varsa götürmenizi tavsiye ederim.
Entrobac 2 gün kullandım ishalı geçmiş bugün de vermelimiyim dün gervit günü idi vermedim Entrobac verdim ?

Bugün 1 kez daha entrobac verin,1 hafta sonra eski düzene geçip haftada 1 defa verin. Gervit erteleyelim,entrobac kullanın bugün,iki gün sonra gervit verin
Teşekkür ederim ben ve kuşumun sorunuyla ilgilenen herkese dediğinizi uygulayacağım çok sağolun hep beraber yardımcı olduğunuz için 🙂❤

Doğacı

Eski Forumcu
Teşekkür ederim ben ve kuşumun sorunuyla ilgilenen herkese dediğinizi uygulayacağım çok sağolun hep beraber yardımcı olduğunuz için 🙂❤
Rica ederim 😊
Fakat yukarda dediğim gibi tekrardan diyorum ki değişmesi gereken ürünler var,lütfen bunlara da bir el atalım.
Daha iyi hareket edebileceği geniş boyasız bir kafes,
kapalı yem,
doğal gaga taşı,
kalamar kemiği,
grit kuş kumu,
haftada 1 kez daldarı
Kullanalım.

Açık yem,boyalı ekmekli yemler,ballı kraker,boyalı taşlar,petsop ürünü vitaminler vermeyelim.
Ayna,plastik tünek,plastik salıncak gibi şeyler kullanılmasın. Tahta olsun full. Kafes temizliğimizi de çamaşır suyu veya beyaz sirke ile yapalım,iyice durulayıp kurutup kokusunu giderelim,sonra kuşu içine koyalım.

Rica ederim 😊
Fakat yukarda dediğim gibi tekrardan diyorum ki değişmesi gereken ürünler var,lütfen bunlara da bir el atalım.
Daha iyi hareket edebileceği geniş boyasız bir kafes,
kapalı yem,
doğal gaga taşı,
kalamar kemiği,
grit kuş kumu,
haftada 1 kez daldarı
Kullanalım.

Açık yem,boyalı ekmekli yemler,ballı kraker,boyalı taşlar,petsop ürünü vitaminler vermeyelim.
Ayna,plastik tünek,plastik salıncak gibi şeyler kullanılmasın. Tahta olsun full. Kafes temizliğimizi de çamaşır suyu veya beyaz sirke ile yapalım,iyice durulayıp kurutup kokusunu giderelim,sonra kuşu içine koyalım.
Evet dediğiniz çok doğru değişmesi gereken öncelikle kafes ilk başta , kuş bu kafes ile geldiğinde de forum açmıştım ve yine bu konuları konuşmuştuk
Eksiklerin farkındayım ama kafesi diğer ayın başında ancak alabilirim zaten bu kafese Sultan papağanı için grit kum ve oyuncakları koyacak yer az sığsa bile haraket alanını çok daraltıyor o yüzden takmamıştım daha önce attığınız kafes linkindeki kafesi almayı düşünüyorum .
Tekrardan teşekkürler.

Doğacı

Eski Forumcu
Evet dediğiniz çok doğru değişmesi gereken öncelikle kafes ilk başta , kuş bu kafes ile geldiğinde de forum açmıştım ve yine bu konuları konuşmuştuk
Eksiklerin farkındayım ama kafesi diğer ayın başında ancak alabilirim zaten bu kafese Sultan papağanı için grit kum ve oyuncakları koyacak yer az sığsa bile haraket alanını çok daraltıyor o yüzden takmamıştım daha önce attığınız kafes linkindeki kafesi almayı düşünüyorum .
Tekrardan teşekkürler.
Kafesten önce gıda ürünleri değişmeli. Kuş sadece yatmak için kafese giriyorsa kafesi diğer ayın başında değiştirmeniz sorun olmaz. Ama o yem mutlaka değişmeli,ballı kraker çöpe atılmalı. Açık yemlerin hangi ortamlardan geldiğini bilmiyoruz.

Kafesten önce gıda ürünleri değişmeli. Kuş sadece yatmak için kafese giriyorsa kafesi diğer ayın başında değiştirmeniz sorun olmaz. Ama o yem mutlaka değişmeli,ballı kraker çöpe atılmalı. Açık yemlerin hangi ortamlardan geldiğini bilmiyoruz.
Anlıyorum ve önerdiğiniz yerden gıda ürünlerini almayı yani mamaist den almayı düşünüyorum verdiğiniz bilgiler sayesinde takma adımdaki acemi yazısını 1 ay a sileceğim 😅 çünkü şuanda fazlasıyla hakkını veriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Anlıyorum ve önerdiğiniz yerden gıda ürünlerini almayı yani mamaist den almayı düşünüyorum verdiğiniz bilgiler sayesinde takma adımdaki acemi yazısını 1 ay a sileceğim 😅 çünkü şuanda fazlasıyla hakkını veriyorum.
İsminizı ne yapmamı istersiniz 🤣👍

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ballı krakeri çöpe atın vermeyin yemi verirkenden boyalı ekmekleri çıkartıp verin.Ayrıca son dışkıyı atar mısınız

Üst Alt