• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanlarımın kuluçka süreci

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ağustos ta yavru alınması önerilmez. En iyisi eylül
Ağustos da alınmıyor zaten, şimdi olursa ne zamana kadar uzar dı soru
Ağustosta yavru alınır
Temmuzda da alınır
İlk kuluçka için uygun olabilir, üstüste yumurtlama için olmaz, ben yazlarıda aldım çok da güzel büyüdüler yeterki serin yer olsun
Dışarı 40 dereceyken ben 24 derece sağladım

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Ağustosta yavru alınır
Temmuzda da alınır
İlk kuluçka için uygun olabilir, üstüste yumurtlama için olmaz, ben yazlarıda aldım çok da güzel büyüdüler yeterki serin yer olsun
Ben fikirleri olsun diye söyledim. Riski çoktur diye
Bir çok sorun çıkabilir diye belirtmek istedim. Yoksa soruyu okudum. Sen daha iyi bilirsin yinede abla

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben fikirleri olsun diye söyledim. Riski çoktur diye
Bir çok sorun çıkabilir diye belirtmek istedim. Yoksa soruyu okudum. Sen daha iyi bilirsin yinede abla
Tabiki yaz dönemi sezon kapalı ablacığım sana anlatmıştım😊normali kuluçka olmadan geçmesidir, kürler ile desteklenmesi güçlenmeliler, ilk kuluçka için eğer ki uygun yer olursa olabiliyor🤗

Zeliha T.

Müdavim
Ağustosta yavru alınır
Temmuzda da alınır
Yani serin yer sağlarım lakin Ağustosta 1 hafta yokum başkasına vericem o sürede yavrulu olursa veremem kimseye guvenemem

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
3 kuluçka üst üste boş vermesi olumsuz bir sonuçtur ve sorunun nerde olduğu araştırmalıdır👍Kuşlar eşmi?çiftleşme olduğu halde mi boş? Yaşları kaç? Tam Evcil olan kuşlarda verim düşük olur çünkü insana bağımlılardır.illa yavru almak değilse amaçlar o zaman tekrar sezonda denenebilir. Üretimin bir zamanı yoktur bunun sebepleri olur yani tüm yıl üreyen kuşlar olur yaz sıcaklarında dinlendirilir ama hiç ürememişlerdir ama yazında olsa hazırlıklar varsa müsade edilebilir ☺Bu ortama, kuşların durumuna bağlıdır, tropik kuşlar bunlar kural yoktur!!!

Zeliha T.

Müdavim
3 kuluçka üst üste boş vermesi olumsuz bir sonuçtur ve sorunun nerde olduğu araştırmalıdır👍Kuşlar eşmi?çiftleşme olduğu halde mi boş? Yaşları kaç? Tam Evcil olan kuşlarda verim düşük olur çünkü insana bağımlılardır.illa yavru almak değilse amaçlar o zaman tekrar sezonda denenebilir. Üretimin bir zamanı yoktur bunun sebepleri olur yani tüm yıl üreyen kuşlar olur yaz sıcaklarında dinlendirilir ama hiç ürememişlerdir ama yazında olsa hazırlıklar varsa müsade edilebilir ☺Bu ortama, kuşların durumuna bağlıdır, tropik kuşlar bunlar kural yoktur!!!
3. Değil 2. Kuluçka Şehmus bey ilk kuluçka hepsi boştu bunlarda boş ciflesme gördüm çokça şimdi erkekte kuluçkada ama baktım yumurtalar boş yine 🥺😥 normalde ayiracaktim erkek 1 buçuk yaş dişi 2 buçuk olması lazım dişi kuş komşumun kuşu çok ürkek kuştur yani ne yapayım bilemedim bozayim ayirayim mi artık

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
3. Değil 2. Kuluçka Şehmus bey ilk kuluçka hepsi boştu bunlarda boş ciflesme gördüm çokça şimdi erkekte kuluçkada ama baktım yumurtalar boş yine 🥺😥 normalde ayiracaktim erkek 1 buçuk yaş dişi 2 buçuk olması lazım dişi kuş komşumun kuşu çok ürkek kuştur yani ne yapayım bilemedim bozayim ayirayim mi artık
Boş olduğundan eminseniz (ilk yumurta 6 gün sonra belli olur) alın yumurtaları yazık boşa oturmasınlar,bir kuluçka daha deneyin havalar tam yanmadan 👍e ve s vitamini desteği yapın ayrıca bir kaç gün havuçlu, yumurtalı mama yapın verin yesinler, calsiyum için kalamar mineral için grıt kum takviyeleri alsınlar yine olumlu bir sonuç almazsanız ve illa yavru alcam düşünceniz varsa başka bir dişiyle deneyebilirsiniz kendi eşini oğlunuz kendi seçsin bu kez ☺
Not:Evcil konuşan kuşların üremesi için insandan uzaklaştırma yöntemi uygulanır

Zeliha T.

Müdavim
Boş olduğundan eminseniz (ilk yumurta 6 gün sonra belli olur) alın yumurtaları yazık boşa oturmasınlar,bir kuluçka daha deneyin havalar tam yanmadan 👍e ve s vitamini desteği yapın ayrıca bir kaç gün havuçlu, yumurtalı mama yapın verin yesinler, calsiyum için kalamar mineral için grıt kum takviyeleri alsınlar yine olumlu bir sonuç almazsanız ve illa yavru alcam düşünceniz varsa başka bir dişiyle deneyebilirsiniz kendi eşini oğlunuz kendi seçsin bu kez ☺
Not:Evcil konuşan kuşların üremesi için insandan uzaklaştırma yöntemi uygulanır
Çok teşekkür ederim sağolun artık muhabbet kuşu bakmiyacagim son şans verdim çünkü 5 kuşum var zor olmaya başladı yumurtalarda hiç damar yok baktım ve sürede doldu son yumurta bile hemen hemen 1 hafta oldu 2 kusta yatıyor yazık ayiricam ve başkalarına vericem tekrar teşekkür ederim

Üst Alt