• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanlarımın İkisi de Hala Tüyde

Ahmetcan

Paylaşımcı
İki sultan papağanımda yaklaşık 3-4 haftadır tüyde. Bu sizce normal mi?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mevsim geçişlerinin tutarsızlığından kaynaklı olabilir. B vitamini kullanıyor musunuz, banyo yaptırıyor musunuz?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Mevsim geçişlerinin tutarsızlığından kaynaklı olabilir. B vitamini kullanıyor musunuz, banyo yaptırıyor musunuz?
Gervit-w ve entrobac kullanıyorum. Haricinde vitamin vermiyorum. Daldarıyı da haftada 2 kere veriyorum. Banyo içinde evde Nature Plan Banyo Spreyi var. Ama 2 haftadır kullanmıyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gervit-w ve entrobac kullanıyorum. Haricinde vitamin vermiyorum. Daldarıyı da haftada 2 kere veriyorum. Banyo içinde evde Nature Plan Banyo Spreyi var. Ama 2 haftadır kullanmıyorum.
Sprey kullanımı kuşlarımızın solunum sistemi için zararlıdır. Banyo suyunun temiz içme suyu olması yeterlidir

Ahmetcan

Paylaşımcı
Sprey kullanımı kuşlarımızın solunum sistemi için zararlıdır. Banyo suyunun temiz içme suyu olması yeterlidir
Aslında içinde o parazit spreyleri gibi şeyler yok. İçindekiler:
-Vitamin B1
-Okaliptus yağı
-Narenciye yağı
-Kekik yağı
-Potasyum
-İyot
Bunlar zararlı mıdır?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslında içinde o parazit spreyleri gibi şeyler yok. İçindekiler:
-Vitamin B1
-Okaliptus yağı
-Narenciye yağı
-Kekik yağı
-Potasyum
-İyot
Bunlar zararlı mıdır?
İçindekiler yüzünden değil, sprey olduğu için zararlı. Sade içme suyu dışında her hangi bir şey bu şekilde burun deliklerinden girdiğinde solunum sıkıntısına sebep olabilir, ayrıca gözüne vs gelmesi durumunda da çeşitli sıkıntılara yol açar. Bu yüzden sprey şeklindeki ilaçları önermiyoruz

Ahmetcan

Paylaşımcı
İçindekiler yüzünden değil, sprey olduğu için zararlı. Sade içme suyu dışında her hangi bir şey bu şekilde burun deliklerinden girdiğinde solunum sıkıntısına sebep olabilir, ayrıca gözüne vs gelmesi durumunda da çeşitli sıkıntılara yol açar. Bu yüzden sprey şeklindeki ilaçları önermiyoruz
Suyu sprey şeklinde sıksam olur mu peki? Benim kuşlar banyo yapmıyor çünkü başka türlü.

Ahmetcan

Paylaşımcı
Artı olarak benim yüzümden konudan sapıldı da Sude abla neden banyo yaptırıyor musun dedi?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Suyu sprey şeklinde sıksam olur mu peki? Benim kuşlar banyo yapmıyor çünkü başka türlü.
Hiç kullanılmamış bir sprey şişesine içme suyu koyup yüzüne denk gelmemesine dikkat ederek ve uzaktan sokabilirsiniz. Ben de öyle yapıyorum muhabbet kuşuma, o da sevmiyor çünkü

Üst Alt