• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanlarımdaki ishal?

Serpil.

Yeni Üye
Kuşlarımda tuhaf bi ishallik var. İshallik mi tam emin de değilim ama genede sormak istiyorum. 3 tane sultan papağanım var. Hepsinin enerjisi gayet yerinde ama bi tuhaflık var bazen kafes içi kafes dışı dışkıları farklı anlayamıyorum bu durumu. Kafes içindeki dışkısı sıvılı, sıvısının rengi de bazen kuruyunca yeşil sarımsı bu tuhaf renk oluyor bazen de kuruyunca direk yok oluyor.(beyaz peçete var altlarında ızgaradan da dışkılarına ulaşamıyolar) Veterinerlere de artık gitmek istemediğimden götürmüyorum doğal çözüm arıyorum fakat bulamadım denebilir. 1 veya 2 sefer elma sirkesi kullandım zararlı olduğunu öğrenince hemen bıraktım(2 3 haftada 2 damla koymuştum suluklara sonraki gün hemen değiştirmiştim) 9 yaşında ölen kuşuma hiç probiyotik vb şeyler kullanmadım gayet sağlıklı bir şekilde yaşamını yitirdi. O yüzden kuşlarıma probiyotik vb şeyler kullanmıyorum vitamin kullandığımda kuşlarımda bi halsizlik, bana trip atmalar gibi şeyler yaşadığımdan vitamin de kullanmıyorum en iyi vitamini kullanmama rağmen. Dışkıların fotoğraflarını eklicem. Kafes 2 gün önce temizledim temizlemeden önceki fotoğrafı eklicem. Ikisi de çok kirli hemen temizlicem temizlemeden de sormak istedim. Düz çizgili olan kafeste 2 kuş var eş diğeri de onların yavrusunun.

Serpil.

Yeni Üye
Probiyotik kullanmanız iyi olur. Vitamin ve probiyotik doğru marka ve doğru kullanım yaparsanız yararlı ürünlerdir. Probiyotik ve vitamin haftada 1 er gün verilir. Suluğa sabahtan konur 6 saat sonra dökülür suluk temizlenir ve temiz su konur. Fazla bekletince zehirlenme yapıyor. Entrobac ve diazyme öneririz. Dışkılarda ciddi bir rahatsızlık görünmüyor ama probiyotik kullanmak yeterli olabilir. Dal darı ve aspur da deneyebilirsiniz. Yeşillik vermeyin bir süre
Yeşillik vermiyorum bu sürelerde de salatalık da mı vermemeliyim özel olarak vermiyordum bu süreler ama sofrada görünce her yeri dağıtıp salatalığa koşuyo. Kızıl darı var o da olur demi küçük küçük olduğu için bir tanesini versem yeterli olur mu ne kadar süre vermeliyim. Ve teşekkür ederim açıklama için.