• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanlarım kursak mantarı mı ?

deroo

Yeni Üye
Merhaba, evimde Sultan papağanım vardı.1 hafta önce çift albino satın aldım. Toplam 3 tane var. Yeni aldığım kuşlar geldiğinden beri sürekli uyuyorlar yem yiyorlar ama kusuyorlar. kursak mantarından şüphelendim. Eski kuşumun kafesi ayrı fakat karşı karşıya bakıyorlar. Bugün eski kuşumda da aynı belirtiler var. Sürekli gözleri kapalı hiç uçmuyor yem yemiyor ve kusuyor. Üçününde dışkısı sulu gibi. İnternette araştırdığım kadarıyla mikostatin ve terbisil aldım yeni aldığım kuşlara verdim. Şu an üçününde durumu pek iyi değil neden olabilir ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşlarınızın videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz? Terbinafin karaciğere ekstra yük bindirir, sistemiktir kuşlarınızda ağızda koku var mı?

deroo

Yeni Üye

Beyazları aldığımızda da kötü durumdalardı. Gri olan evdeki papağanım. Bugünden beri oda beyaz kuşlar gibi duruyor. Grili olanda koku yok şu anda. Beyazları henüz kafesten çıkarmadım çünkü kanatlarını kesmişler genel bir kötü koku var ama nefesleri mi emin değilim.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Beyazları aldığımızda da kötü durumdalardı. Gri olan evdeki papağanım. Bugünden beri oda beyaz kuşlar gibi duruyor. Grili olanda koku yok şu anda. Beyazları henüz kafesten çıkarmadım çünkü kanatlarını kesmişler genel bir kötü koku var ama nefesleri mi emin değilim.
Durumu iyi durmuyor tabandaki dişi mi poposunu bir kontrol eder misiniz? Elle besleme yapabiliyorsanız yapın mutlaka

deroo

Yeni Üye
Evet tabandaki dişi poposunda bişey yok. Beyaz olanlar çok ürkekler elden yedirmeyi denerim. Başka birşey ne yapmam lazım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet tabandaki dişi poposunda bişey yok. Beyaz olanlar çok ürkekler elden yedirmeyi denerim. Başka birşey ne yapmam lazım
Elle besleme maması alıp günde 2-3 kez besleyin çay kaşığı ile bir de haftada iki kez yarım çay kaşığı dağ kekiği demleyin ılıyınca suluğuna koyun içsinler yine de kanatlı uzmanı hekim görüp dışkı analizi yaparak net teşhis koysa daha iyi olur

Üst Alt