• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanlarım kuluçka döneminde kavga ediyor

Kuşum Güneş

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuluçka döneminde kavga
Merhaba sultan papağanlarımın ilk kuluçka dönemi. 2 gün önce bir yumurta bıraktı. 2 gündür dişi kuşum kuluçka da oturuyor sadece yem için çıkıyor dışkısını yapıp tekrar kuluçkaya oturuyor. Bu süre zarfında erkek kuş sürekli yuvalığın nöbetini tutuyor ama aynı zamanda tartışıyorlar da. Birbirlerini gagalıyorlar. Erkek kuş bazen yuvalığa girip dişiyi çıkarıyor. Bugün baktım erkek kuşun tırnağı kanıyordu. Bende kafesleri ayırdım. Annem diyor kuluçka döneminde kafes ayırmak iyi değil yumurta boş çıkar ama ayırmasaydım bu sefer de birbirlerine zarar veriyorlar. Lütfen yardım edin. Yumurta da boş çıksın istemiyorum ama onlara da zarar gelmesin.

Mert G.

Eski Forumcu
Merhaba sultan papağanlarımın ilk kuluçka dönemi. 2 gün önce bir yumurta bıraktı. 2 gündür dişi kuşum kuluçka da oturuyor sadece yem için çıkıyor dışkısını yapıp tekrar kuluçkaya oturuyor. Bu süre zarfında erkek kuş sürekli yuvalığın nöbetini tutuyor ama aynı zamanda tartışıyorlar da. Birbirlerini gagalıyorlar. Erkek kuş bazen yuvalığa girip dişiyi çıkarıyor. Bugün baktım erkek kuşun tırnağı kanıyordu. Bende kafesleri ayırdım. Annem diyor kuluçka döneminde kafes ayırmak iyi değil yumurta boş çıkar ama ayırmasaydım bu sefer de birbirlerine zarar veriyorlar. Lütfen yardım edin. Yumurta da boş çıksın istemiyorum ama onlara da zarar gelmesin.
Benım anladıgımda kıskanma olayı var ayırak iyi yapmısınız dışı yem su içiyorum cıkıp

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kanlı kavgada ayırmak mantıklı çünkü cana zarar geleceğine oluşmamış yumurtaya gelmesi daha hayırlıdır 👍Kafes konumu alçaktaysa yükseğe alın sizden kıskandığı için kavga ediyor olabilirler koruma içgüdüsü ve zaten bir yumurta varsa ve ayırdıysanız bir hafta sonra yumurtalara ışıkta bakın boşsa boşuna oturtmayın bir kez daha yüksek konumda şans verin hiç rahatsızlık vermeden

Kuşum Güneş

Yeni Üye
Kanlı kavgada ayırmak mantıklı çünkü cana zarar geleceğine oluşmamış yumurtaya gelmesi daha hayırlıdır 👍Kafes konumu alçaktaysa yükseğe alın sizden kıskandığı için kavga ediyor olabilirler koruma içgüdüsü ve zaten bir yumurta varsa ve ayırdıysanız bir hafta sonra yumurtalara ışıkta bakın boşsa boşuna oturtmayın bir kez daha yüksek konumda şans verin hiç rahatsızlık vermeden
Merhaba kuşları ayırdığımdan beri dişi kuşum yuvalıktan çıkmadı ve yem yemedi su içmedi. Aradan 18 saat geçmiş. İşe gitcem birazdan. Bu normal mi? Aklım onda kalıyor.

cockatiel06

Yeni Üye
Ayirin, ama birbirlerini gorsunler goz hizasinda. Yumurtalar cikinca geri koyun anne ile baslama yapacaklar yavrulari. Hatta arada birakip kkntrol edin ama dikkatli olun. Ciftlesme icgudusu ile erkek disiyi daha cok rahatsiz edebilir.

Kuşum Güneş

Yeni Üye
Ayırdığımdan beri dişi kuşum kuluçka dan kalkmadı ve hiçbir şey yemedi. Acaba erkek kuş yem yemesi için mi baskı yapıyordu?

Üst Alt