• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanlarım kavga etmişler ne yapabilirim?

kuşsever38

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, dün baktığımda çift sultan papağanlarımın kafesinde ve duvarın her yerinde kan vardı. Kafesi temizledim ve kuşları dikkatli incelediğimde ikisinin de kanatlarında kopma ve yaralanma olduğunu gördüm. Dişi olanı 20 Mart'ta alındı. Erkek ise 1 hafta önce alındı. İkisi normalde çok iyi anlaşıyorlardı, şarkı söylüyorlardı, ayrıldıkları zaman birbirlerini çağırıyorlardı. Hatta çiftleşmeye bile çalışıyorlardı. Ama yuvalıkları yoktu, ben de zaten sipariş etmiştim o da kargo yüzünden anca bugün elime ulaşacak. Kanatlarındaki yaraların fotoğrafını çekemedim çünkü biraz dokunmaya izin vermiyorlar ve ısırıyorlar sadece elime alabiliyorum. Dişi olan daha uysal. Ne yapmalıyım? 20250821_073247.jpg20250821_073300.jpg20250821_073311.jpg

kuşsever38

Yeni Üye
2 gündür biraz uyumalarında artış oldu. Ama şu an düzeliyor gibiler. Erkek olan yine şarkı söylüyor. Hatta çiftleşmeye çalıştılar az önce.

Syessional

Aktif Üye
Valla hocam çok bilgim yok ama ortalık kan gölüne dönmüş acaba kavga değil de korkup çırpınmış olabilirler mi?

efe1903

Tutkulu
Seni öbür forumdan hatırladım, bir taraf fazla baskın sanırım. Başkaları daha detaylı tavsiye verebilir, benim şuanlık verebileceğim tek tavsiye tüneklerin plastik yerine tahta yapılması.

kuşsever38

Yeni Üye
Valla hocam çok bilgim yok ama ortalık kan gölüne dönmüş acaba kavga değil de korkup çırpınmış olabilirler mi?
Teşekkür ederim hocam, doğru diyorsunuz. Özellikle dişi bazen çırpınıyor kendi kendine. Gece muhtemelen korkmuşlardır. Ama ikisinin de kanadında yaralanmalar olunca kavga diye düşündüm.

kuşsever38

Yeni Üye
Seni öbür forumdan hatırladım, bir taraf fazla baskın sanırım. Başkaları daha detaylı tavsiye verebilir, benim şuanlık verebileceğim tek tavsiye tüneklerin plastik yerine tahta yapılması.
Teşekkür ederim, ben de sizi hatırladım. Erkek daha baskın gibi. Dişi dediğim gibi daha uysal. Tavsiye için de teşekkür ederim. Kendim yapabilirsem en kısa sürede yapacağım olmadı internetten sipariş ederim.

efe1903

Tutkulu
Teşekkür ederim, ben de sizi hatırladım. Erkek daha baskın gibi. Dişi dediğim gibi daha uysal. Tavsiye için de teşekkür ederim. Kendim yapabilirsem en kısa sürede yapacağım olmadı internetten sipariş ederim.
Aslında @Syessional dediğide olabilir kuşlarda gece korkusu olabiliyor. Baya önce deprem olduğunda benim papağan çırpına çırpına kafesin kapağını kırıp firar etmişti.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kavga değil korku sonucu çırpınma sonucu olmuş. Sultanlarda bu durum olağandır. Çok sık olur. Onları korkutan abi bir ses bile olabilir kafesiniz pek uygun görünmüyor. Izgara yok. Tahta tünek yok. Kalamar kemiği ve Girit kum göremedim var mı kafeste ? Bunları düzeltmeniz gerek.

Syessional

Aktif Üye
Evet bende buna benzer durum yaşadım bu kadar kanama olmadı burnunu çarpmıştı ondan aklıma geldi. Hem zaten size garip gelmedi mi boksör gibi dövüşmüşler ertesi gün çiftleşmeye çalışmışlar. Genelde gece olur loş ışık yapın ortamı ani ses de olmasın gündüz vakti olacağını sanmam. Onun dışında kafesi düzenleyin bence plastik tünekler falan..

kuşsever38

Yeni Üye
Kavga değil korku sonucu çırpınma sonucu olmuş. Sultanlarda bu durum olağandır. Çok sık olur. Onları korkutan abi bir ses bile olabilir kafesiniz pek uygun görünmüyor. Izgara yok. Tahta tünek yok. Kalamar kemiği ve Girit kum göremedim var mı kafeste ? Bunları düzeltmeniz gerek.
Teşekkür ederim, dediğiniz daha mantıklı. Zaten özellikle dişi çok çırpınıyor. Ben ilçede yaşadığım için maalesef ki her an bu malzemelere ulaşamıyorum. Çoğu eksik malzemeyi geçen gittiğimde temin ettim ama tahta tünek ızgara ve kum gibi malzemeler hâlâ eksik. Zaten maddiyat yüzünden sıkıntılı olduğum için kuşları başkasına vermeyi de düşündüm ama ilçede bakabilecek kimse de yok.

kuşsever38

Yeni Üye
Uyuklamalarının sebebi gece çırpınıp uyumamışlardır ondandır şarkı söyleyip çiftleşme varsa korkmanıza gerek yok
Çok teşekkür ederim en yakın zamanda diğer tavsiyelerinizi dikkate alacağım mutlaka hocam. Gece korkusu daha makul dediğiniz gibi. İlk imkanda kafesi düzenleyeceğim.

Syessional

Aktif Üye
Teşekkür ederim, dediğiniz daha mantıklı. Zaten özellikle dişi çok çırpınıyor. Ben ilçede yaşadığım için maalesef ki her an bu malzemelere ulaşamıyorum. Çoğu eksik malzemeyi geçen gittiğimde temin ettim ama tahta tünek ızgara ve kum gibi malzemeler hâlâ eksik. Zaten maddiyat yüzünden sıkıntılı olduğum için kuşları başkasına vermeyi de düşündüm ama ilçede bakabilecek kimse de yok.
Tahta tünek her yerde bulunur 10-20tl bişe ilk öncelik o olsun hatta acil diyebilirim.
Kuş kumu kullanmayın gerek yok. Kalamar kemiği kullanabilirsiniz o da ucuz bir ürün her petshopta var.
Izgara önemli ama kafesinize uygun ızgara bulmanız zor hatta imkansız eğer imkan olursa yeni ızgaralı kafese geçin kuşlar tabana inip dışkılarla çok oynuyorsa günde bolca değiştirin altını.

efe1903

Tutkulu
Hangi ildesin, malzemeler konusunda @mamaist yani @Şehmus BAKIR yardımcı olabilir.

kuşsever38

Yeni Üye
Tahta tünek her yerde bulunur 10-20tl bişe ilk öncelik o olsun hatta acil diyebilirim.
Kuş kumu kullanmayın gerek yok. Kalamar kemiği kullanabilirsiniz o da ucuz bir ürün her petshopta var.
Izgara önemli ama kafesinize uygun ızgara bulmanız zor hatta imkansız eğer imkan olursa yeni ızgaralı kafese geçin kuşlar tabana inip dışkılarla çok oynuyorsa günde bolca değiştirin altını.
Sağolun hocam, önceliğim mutlaka tahta tünek olacak. Kalamar kemiği var zaten, sadece dediğiniz gibi yeni kafes almak şart galiba. En yakın zamanda alacağım.

Sati

Tutkulu
Kum bende bıraktım
@Mehmet Gürbüz hocam dan meşe kömürü öğrendik sağolsun
@Demet bükay hocam da desteklemekte çok tüketmede tıkanıklık yapabilir diye bilgi vermişti

Kuşlara gece loş ışık yapın ben mavi tercih ediyorum, bu olaydan sonra gece korkusu yaşamadım tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.

Syessional

Aktif Üye
Sağolun hocam, önceliğim mutlaka tahta tünek olacak. Kalamar kemiği var zaten, sadece dediğiniz gibi yeni kafes almak şart galiba. En yakın zamanda alacağım.
tüneklerin farklı kalınlıkta olmasına önem gösterin mümkünse ağaç dalından yapılan tünekler var onları kullanın ayak sağlığı için çok daha iyi

kuşsever38

Yeni Üye
Kum bende bıraktım
@Mehmet Gürbüz hocam dan meşe kömürü öğrendik sağolsun
@Demet bükay hocam da desteklemekte çok tüketmede tıkanıklık yapabilir diye bilgi vermişti

Kuşlara gece loş ışık yapın ben mavi tercih ediyorum, bu olaydan sonra gece korkusu yaşamadım tavsiye ederim.
Geçmiş olsun.
Çok teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için.

Üst Alt