• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanlarım çiftleşti ama...

efermzn57

Yeni Üye
Herkese merhaba benim bi çift sultanım var erkek grey dişi lutino. 1 hafta önce çiftleştiler tam 3 kez gördüm ve kısa da sürmedi. Ama erkek yuvaya dişiden daha çok giriyor içeriyi kemiriyor dişiyi nadiren içerde görüyorum ve dişi çok fazla yem tüketiyor ne zaman görsem yem yiyor yem yetiştiremiyorum 😂. Yumurta maması falan da yapıyorum. Ne zaman yumurta gelir ya da yaparlar mı ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşlarınizin görsellerini görmek isteriz.sultanlar genellikle ikiside yuvacidir.benim bir çiftin erkeği yumurtada kuluçka yapıyor 😅 dişi çalışıyor erkek çocuklara bakıyor 😂 cinsiyetlerini bilmesem şüphe edecem 😊 neyse şaka bir yana erkek yuvanın güvenliğine bakıyor dişide yumurtlamak için gerekli depolama yapıyor tahanin dediği gibi kalsiyum ve mineral verin bide az da olsa kenevir verin hayırlısı olsun inşallah

efermzn57

Yeni Üye
Merhaba gözünüz aydın diyelim kuluçka süreci başlamış. Kısa zamanda yumurtlar gelir. Her çiftleşmede yumurta olmuyor ama eğer yumurta olduysa 10 güne gelecektir. Vitamini ve kalamarı eksik etmeyin
Yani 3 gün sonra mı yoksa bi 10 gün daha mı bekleyeceğim 1 hafta oldu çünkü çiftleşeli

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani 3 gün sonra mı yoksa bi 10 gün daha mı bekleyeceğim 1 hafta oldu çünkü çiftleşeli
Bu hiç belli olmuyor bazen çiftleşme oluyor yumurta gelse bile yiyorlar siz göremiyorsunuz bile bu yüzden yuvaya çok bakmayın rahatsızlık duymasınlar

Eylül

Yasaklı
Maşallah hayırlı olsun 😊

efermzn57

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kuşlarınizin görsellerini görmek isteriz.sultanlar genellikle ikiside yuvacidir.benim bir çiftin erkeği yumurtada kuluçka yapıyor 😅 dişi çalışıyor erkek çocuklara bakıyor 😂 cinsiyetlerini bilmesem şüphe edecem 😊 neyse şaka bir yana erkek yuvanın güvenliğine bakıyor dişide yumurtlamak için gerekli depolama yapıyor tahanin dediği gibi kalsiyum ve mineral verin bide az da olsa kenevir verin hayırlısı olsun inşallah
Resimleri istemişsiniz hemen atıyorum. Sizce yavrular ne renk çıkar olursa inşallah ? Resimleri bugün çektim lutino olan dişi yumurtlama belirtisi görebiliyor musunuz ?

Eylül

Yasaklı
Dışkıları büyükse veya karnı şişse yumurta olabilir aslında

efermzn57

Yeni Üye
Dışkıları büyükse veya karnı şişse yumurta olabilir aslında
Yani dışkılarını çok ayırt edemiyorum ama kafeste büyük dışkılar var. Çiftleşmelerinin üstünden 7 gün geçti tahminen ne zaman yumurtlar çok heyecanlıyım 😂

Eylül

Yasaklı
Ne zaman yumurtlar tam bilemiyorum ama dışkılar büyümüşse büyük ihtimalle yumurtlar 😊

efermzn57

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevap için hayırlı akşamlar

Eylül

Yasaklı
Yumurtlarsa fotoğrafları bekleriz 😊

efermzn57

Yeni Üye
Ne zaman yumurtlar tam bilemiyorum ama dışkılar büyümüşse büyük ihtimalle yumurtlar 😊
Evet dışkıyı şimdi ayırdım maviyle işaretlediğimi erkek pembeyle işaretlediğimi dişi yapmış sanırım dışkı büyümüş. Sizce de öyle mi fotoğrafdaki haline göre çok daha büyük.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Daha dur bunlar muhabbet değil ki öyle ha deyince gelsin biraz daha sabır zor kuşlar ama bir başlayınca daha durmazlar 😊👍

efermzn57

Yeni Üye
sonunda yumurta geldi !!!! dişi 3 saattir yuvada yatıyordu hayırdır inşallah dedim bir baktım ki yumurta var. Şuan dişi dışarda yemek yiyor erkek yatıyordu. Şuan ikisi de dışarda.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayırlısı olsun inşallah..😊

efermzn57

Yeni Üye
Şuan yine çifteştiklerini gördüm bu normal mi yumurtaya dönüşümlü olarak yatıyorlar ama bu çiftleşme normal mi

Üst Alt