• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanlarım bana alışmıyor ne yapabilirim

partiyapankuşlar

Yeni Üye
Merhaba, ikisini de yetişkin iken aldım. Ne yaptıysam bana alışmadılar. Kafese elimi soktuğum zaman direkt kaçıyorlar. Sürekli ısırıyorlar. Dişiyi daha erken aldığım için daha uysal yine elimde duruyor ama erkek olan kaçıyor. Birbirleri ile çok iyi anlaşıyorlar. Bana konuşuyor dendi erkek için ama tek bir kelime bile etmedi, neredeyse 2 hafta oldu. Daha küçük ya da tek bir papağan ile takas etme imkanım olur mu acaba? Zaten sürekli çiftleşiyorlar 1 haftadır. Tek sorun geçen gece korktukları için kanatlarını yaraladılar. Dediğim gibi keşke tek bir papağan ile takas edebilseydim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yetişkin kuşu alıştırmak maalesef çok zor. Bence siz yuvalık takın yavrularını alıştırırsınız ☺

partiyapankuşlar

Yeni Üye
Yetişkin kuşu alıştırmak maalesef çok zor. Bence siz yuvalık takın yavrularını alıştırırsınız ☺
Teşekkür ederim, bana alışmalarını çok isterdim ya da keşke pakistan-forpus-cennet papağanı gibi türlere yönetseydim. Yuvalık taktım ama dişi kuş girmiyor hep erkek giriyor ayrıca yuvalıkla beraber koyacak yerim de olmuyor o yüzden sıkıntı oluyor. Umarım yavrularlar yakın zamanda.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim, bana alışmalarını çok isterdim ya da keşke pakistan-forpus-cennet papağanı gibi türlere yönetseydim. Yuvalık taktım ama dişi kuş girmiyor hep erkek giriyor ayrıca yuvalıkla beraber koyacak yerim de olmuyor o yüzden sıkıntı oluyor. Umarım yavrularlar yakın zamanda.
Sultanlarda yuvaya erkek hakimdir. Erkek daha çok zaman geçirir. Doğru yoldaymışlar. Yuva hazır olunca dişi girip yumurtlar çıkar. Siz takın bence.

Sati

Tutkulu
Semiha hocama %564654 :) katılıyorum.
Ben şu an yavrularla oynuyorum, yetişkinle uğraşmayın yüreğiniz kalmaz, onlarda alışmaz :) yavruları istediğiniz gibi alıştırısınız.

Üst Alt