• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanlari hava kararınca neden kafesten cikmazlar

Ferhatemre34

Yeni Üye
Selamlar herkeste aynı mı bizimkilere has mi merak ettim, sabahın ilk saatlerinden itibaren benim 2 sultan papağanı kafesten çıkmak istedikleri için susmaksizin ötüyorlar fakat hava kararınca saat daha çok erken olmasına rağmen kafeslerini açsam da çıkmıyor ve ötmuyorlar, uyuyorlar mi hayır genellikle uyanıklar. Neden acaba?

Ali9027

Aktif Üye
Selamlar herkeste aynı mı bizimkilere has mi merak ettim, sabahın ilk saatlerinden itibaren benim 2 sultan papağanı kafesten çıkmak istedikleri için susmaksizin ötüyorlar fakat hava kararınca saat daha çok erken olmasına rağmen kafeslerini açsam da çıkmıyor ve ötmuyorlar, uyuyorlar mi hayır genellikle uyanıklar. Neden acaba?
Görmüyorlar karanlıkta bizim görebildiğimiz kadar göremiyorlar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sirkadyen ritim. Kuşlar sabahları günün ilk saatlerinde uyanır, akşamın ilk saatlerinde de uyurlar ☺

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Bilemedim böyle bir durum yaşamıyoruz biz. Işığı açık olduğu sürece hangi saatte kafesi açsam çıkıyor benim sultanlar ve muhabbetler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Karakter. Benimki de gece gündüz farketmez yeterki bir ses duysun bir ışık görsün çıkmak ister kafesten. Akrobatik hareketler yapar.

Ferhatemre34

Yeni Üye
Daha evimize geleli 1 ay oldu belki zamanla değişir ozaman, kafesin sürekli açık durması çiftleşmelerini negatif etkiler mi peki?

viBritanni

Aktif Üye
Ben kuşuma özel oda ayıramadım maalesef işimden dolayı da gece 1 2 lere kadar gece üstünü siyah bir şeyler örtüyorum bir de gece lambası açıyorum çok ses çıkartmıyorum ama sıkıntı olur mu uyuyor galiba uyuduğu köşe var hep oraya gidiyor geceleri

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, Yazın 9 kışın 6 da yuvaya girerler yada uyku moduna geçerler, karanlıkta doğada kuş kalmaz😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben kuşuma özel oda ayıramadım maalesef işimden dolayı da gece 1 2 lere kadar gece üstünü siyah bir şeyler örtüyorum bir de gece lambası açıyorum çok ses çıkartmıyorum ama sıkıntı olur mu uyuyor galiba uyuduğu köşe var hep oraya gidiyor geceleri
Çok iyi yapıyorsunuz uykusunu almazsa
Stres
Tüy yolma
Agresiflik
Bağışıklık düşmesi olur

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Daha evimize geleli 1 ay oldu belki zamanla değişir ozaman, kafesin sürekli açık durması çiftleşmelerini negatif etkiler mi peki?
Üretim döneminde kafes dışına çıkarılmamalıdırlar. Hem yuva terkine hemde dişi kuşun içinde yumurta kırılma riski var. Bu nedenle kafes güvenli alanları.

Ferhatemre34

Yeni Üye
Çiftleşme belirtisi yok ama henüz yinede kapalı mı kalsiinlar yuvalık falan takılı ama hiç giren yok

Üst Alt