• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanları en az kaç yaşında çiftleşmeye başlar

eylül şengül

Yeni Üye
başka sorularım
2.erkek sultan papağanları da yumurtlayabilir mi
3.sultan papağanın yanına muhabbet kuşu alırsak beğenir mi
4.sultan papağanınım daha bir yaşına girmedi yanına sultan papağanı alırsam bişe olur mu
5.sultan papağanları hangi eşyalarla oynamayı sever
6.sultan papağanları hangi el yapımı yiyecekleri sever

çok uzun yazdığımın farkındayım ama lütfen bu konu hakkında yardım edin

eylül şengül

Yeni Üye
başka sorularım
2.erkek sultan papağanları da yumurtlayabilir mi
3.sultan papağanın yanına muhabbet kuşu alırsak beğenir mi
4.sultan papağanınım daha bir yaşına girmedi yanına sultan papağanı alırsam bişe olur mu
5.sultan papağanları hangi eşyalarla oynamayı sever
6.sultan papağanları hangi el yapımı yiyecekleri sever

çok uzun yazdığımın farkındayım ama lütfen bu konu hakkında yardım edin

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
2.Erkek papağanları doğal olarak yumurtlayamaz ama binde bir böyle vakalar görülebilir. Bir keresinde okumuştum. Tabi çok çok nadir olur böyle bir olay bana göre.

3. Sultan papağanı niye muhabbet kuşunu beğendin ki? Ayrı kafeslerde duracaksa pek sıkıntı olmaz sanırım ama saldığınız zaman karakterlerine bağlı istenmeyen olaylar yaşanabilir, yaşanmayabilirde. Kuşlara bağlı bir durum.

4. Yanına arkadaş olur, zamanı gelince eş olabilirler.

5. Ve 6. İçin bunu deneme yanılma yoluyla sizin öğrenmeniz gereken şeyler.
El yapımı yiyeceklerde çok bir seçenek yok zaten. Denersiniz yerse ara ara yaparsınız.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada başlıktaki sorunuz için, bir yaşını doldurduktan sonra yuva hazırlığına başlatmanız kuşların sağlığı açısından uygun olur. Daha erken çiftleşme olabilir ama ne yumurtalar ne de anne baba çok sağlıklı olması beklenemez. Siz üretim yapmayı mı düşünüyorsunuz?

eylül şengül

Yeni Üye
Bu arada başlıktaki sorunuz için, bir yaşını doldurduktan sonra yuva hazırlığına başlatmanız kuşların sağlığı açısından uygun olur. Daha erken çiftleşme olabilir ama ne yumurtalar ne de anne baba çok sağlıklı olması beklenemez. Siz üretim yapmayı mı düşünüyorsunuz?
evet ben kuşumun üretmesini istiyorum . buarda teşekkür ederim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar, öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Sultan papağanının yanına muhabbet kuşu koyarsanız bu doğru olmaz, ama ayrı kafeslerde beslerseniz zamanla birbirlerine alışırlar.
Sultan papağanından ilerleyen süreçte yavru almak istiyorsanız kuşunuzun cinsi örnek olarak erkekse dişi almanız gerekiyor ve eşe atacağınız kuşu yakın zamanda almayı düşünüyorsanız öncelikle yaklaşık 15 gün ayrı kafeslerde tutmanız gerekecek. Bunun sebebi aldığınız kuşun hasta olup olmadığını anlamak ve sağlık açısından karantinaya almaktır.
Sultan papağanı besliyorsanız onlar için oyun alanı oluşturabilirsiniz ( zeka oyuncağı zilli top ve salıncak türü şeyler onların ilgisini çeker)
Ev yapımı yiyecekler konusunda düzenli olarak haftada iki gün haşlanmış rendelenmiş yumurta mama takviyeleri uygulayabilirsiniz ve sebze meyve de verebilirsiniz bu konular ile ilgili birçok makalemiz var. Onları inceleyebilir ve kuşunuza o mama takviyelerini verebilirsiniz

eylül şengül

Yeni Üye
Merhabalar, öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Sultan papağanının yanına muhabbet kuşu koyarsanız bu doğru olmaz, ama ayrı kafeslerde beslerseniz zamanla birbirlerine alışırlar.
Sultan papağanından ilerleyen süreçte yavru almak istiyorsanız kuşunuzun cinsi örnek olarak erkekse dişi almanız gerekiyor ve eşe atacağınız kuşu yakın zamanda almayı düşünüyorsanız öncelikle yaklaşık 15 gün ayrı kafeslerde tutmanız gerekecek. Bunun sebebi aldığınız kuşun hasta olup olmadığını anlamak ve sağlık açısından karantinaya almaktır.
Sultan papağanı besliyorsanız onlar için oyun alanı oluşturabilirsiniz ( zeka oyuncağı zilli top ve salıncak türü şeyler onların ilgisini çeker)
Ev yapımı yiyecekler konusunda düzenli olarak haftada iki gün haşlanmış rendelenmiş yumurta mama takviyeleri uygulayabilirsiniz ve sebze meyve de verebilirsiniz bu konular ile ilgili birçok makalemiz var. Onları inceleyebilir ve kuşunuza o mama takviyelerini verebilirsiniz
teşekkür ederim (y)

eylül şengül

Yeni Üye
Kuşunuz dişi mi erkek mi? Kızgınlık belirtisi göstermeye başladı mı?
kuşumun daha dişi mi veya erkek mi olduğunu bilmiyorum. Yani kızdırdığımızda saldırıyor , kendisini bir yere sıkıştırdığında dokunursak saldırıyor, kendine yuva bulunca yine dokunduğumuzda saldırıyor, kendine oyuncak buluyor biz onun oyuncağını alınca saldırıyor yani kuşa karışmadığımızda o kendi halinde sakin yani

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
kuşumun daha dişi mi veya erkek mi olduğunu bilmiyorum. Yani kızdırdığımızda saldırıyor , kendisini bir yere sıkıştırdığında dokunursak saldırıyor, kendine yuva bulunca yine dokunduğumuzda saldırıyor, kendine oyuncak buluyor biz onun oyuncağını alınca saldırıyor yani kuşa karışmadığımızda o kendi halinde sakin yani
Yani size güveni oturmamış demek ki. Saldırmak dişi veya erkek olduğunu göstermez, sizi tehdit olarak gördüğü sürece saldırmaya devam edecektir. Kızgınlık dediğimiz şey size kızıp saldırması değil, çiftleşmesi isteyip istemediğini anlamak için yaptığı hareketleri sormuştum. Yani eğilip kuyruğunu yukarı mı kaldırıyor, yoksa gagasıyla kafes tellerine mi vuruyor gibi.. Ötüşü nasıl peki? Tek tonda mı ötüyor yoksa ıslık, melodi gibi sesler çıkarabiliyor veya konuşabiliyor mu?

eylül şengül

Yeni Üye
Yani size güveni oturmamış demek ki. Saldırmak dişi veya erkek olduğunu göstermez, sizi tehdit olarak gördüğü sürece saldırmaya devam edecektir. Kızgınlık dediğimiz şey size kızıp saldırması değil, çiftleşmesi isteyip istemediğini anlamak için yaptığı hareketleri sormuştum. Yani eğilip kuyruğunu yukarı mı kaldırıyor, yoksa gagasıyla kafes tellerine mi vuruyor gibi.. Ötüşü nasıl peki? Tek tonda mı ötüyor yoksa ıslık, melodi gibi sesler çıkarabiliyor veya konuşabiliyor mu?
benim kuşum çiftleşme özelliklerinden hiçbirini yapmıyor melodi gibi sesler çıkarmıyor normal ötüyor ama konuşuyorda . Siz şimdi güveni oturmamış diyorsunuz fakat benim peşimden ayrılmıyor paytağım

eylül şengül

Yeni Üye
burda ki resimlerde korkmuş mu ?

Üst Alt