• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanın alt gaga problemi

Rukiye1988

Yeni Üye
Merhaba bugün fark ettiğim üzere sultan papağanımımın alt gagasının fazla uzadığını ve bundan kaynaklı da üst gaganın alt gaganın tam içine oturamadığını fark ettim. Ağzı hafif açık kalıyor kapanmıyor yemek yiyebiliyor mu bilmiyorum papağanım da zaten tüy hastalığı var genel olarak sağlık problemi olan bir kuş geçen ay üst gagası fazlaca uzamıştı kesmek zorunda kalmıştım bu da çok zorlamıştı beni şimdi fark ettim ki alt gagada da problem var ne yapmam lazım kesmek mi gerekiyor alt gagayı

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba bugün fark ettiğim üzere sultan papağanımımın alt gagasının fazla uzadığını ve bundan kaynaklı da üst gaganın alt gaganın tam içine oturamadığını fark ettim. Ağzı hafif açık kalıyor kapanmıyor yemek yiyebiliyor mu bilmiyorum papağanım da zaten tüy hastalığı var genel olarak sağlık problemi olan bir kuş geçen ay üst gagası fazlaca uzamıştı kesmek zorunda kalmıştım bu da çok zorlamıştı beni şimdi fark ettim ki alt gagada da problem var ne yapmam lazım kesmek mi gerekiyor alt gagayı
Petshop üretici veya veteriner kesebilir uzun ve yem yiyemez kesilmeli

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Size EKİM ayında takviye alın mutlaka verin yazılmış aldınız mı?
Alt gaga çok uzun ve dikkatli kesilmeli
Kuşunuz tüy hastası çok bakımsız yemini suyunu takviyelerini verin lütfen

Rukiye1988

Yeni Üye
Size EKİM ayında takviye alın mutlaka verin yazılmış aldınız mı?
Alt gaga çok uzun ve dikkatli kesilmeli
Kuşunuz tüy hastası çok bakımsız yemini suyunu takviyelerini verin lütfen
Kuşumun yemeğini suyunu takviyelerini her şeyini veriyorum kuşu ile ilgilenmeyen birisi değilim zaten. aldığımızdan beri tüy hastalığı var ve onun için ne gerekiyorsa yapıyorum bu gaga problemi son iki aydır olan bir problem ilk ay üst kaka da bir problem vardı üst gagası çok fazla uzamıştı onu istinaden bir form açmıştım orada belirtilen takviyeleri de aldım hatta başka bir yaptığım araştırmada da o takviyelerin yan etkilerinden birinin de gagaları olduğundan daha hızlı bir şekilde uzatma durumlarının olabileceği yazıyordu ama bilemedim. Şimdi başka bir veterinere götüreceğim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Gaganın uzaması karaciğeriyle alakalı bir problemi olduğunu gösterebilir.
Hangi takviyeleri kullanıyorsunuz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tüy hastalığı olan kuşların bağışıklığı diğer kuşlara nazaran düşük olur hastalıklara daha açık hale gelir. Yem yiyor mu bilmiyorum demişsiniz yemlikte yem kabukları varsa kılabiliyordur tabi zorlanarak ama bir şekilde kırıyordur ama kabuklar yoksa sizin yeme konusunda müdahale etmeniz gerekir. Ağzı o şekilde açık kalmamalı iyi bir kanatlı uzmanı bulup ağzı kapanacak şekilde gagaya müdahale etmesi gerekir.

Üst Alt