• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımızda kusma ve ishal mevcut

Gülser

Yeni Üye
Öncelikle geçmis olsun.Yuvarlak bir kuş kafesi sultan papaganlarının yön duygusunun karışmasına ve strese girmesine neden olacağından tercih edilmemelidir.Mümkun olan en kisa zamanda değistirmenizi tavsiye ederim tekrardan gecmis olsun
Teşekkür ederim 🙏

Gülser

Yeni Üye
Merhaba, kanatlı uzmanına götürdüm Paşamızı.Maşesef mantar ve bakteri enfeksiyonu geçiriyormuş.Bir karışım yaptı ve günde 3 kere 4 damla içirmemizi istedi.Bir de Becalm B complex diye bir vitamin verdi.Minik bir şişe verdi,yemini ezmemi tozunu suyla karıştırmamı ve şişenin içine bu vitaminden de15 damla koymamı söyledi.Bugün kullanmaya başladım.Kuşu alırken zorlanıyorum.Şişenin ucunu şimdiden kemirdi.3 gün çok önemli bol bol besleyip dua edin dedi 😢 İnşallah iyi olur Paşamız 🤲Dua edin lütfen
Durumu ile ilgili bilgi verir misiniz ve yem yemiyorsa elle besleme yapmanız gerekir 👍
Merhaba, kanatlı uzmanına götürdüm Paşamızı.Maşesef mantar ve bakteri enfeksiyonu geçiriyormuş.Bir karışım yaptı ve günde 3 kere 4 damla içirmemizi istedi.Bir de Becalm B complex diye bir vitamin verdi.Minik bir şişe verdi,yemini ezmemi tozunu suyla karıştırmamı ve şişenin içine bu vitaminden de15 damla koymamı söyledi.Bugün kullanmaya başladım.Kuşu alırken zorlanıyorum.Şişenin ucunu şimdiden kemirdi.3 gün çok önemli bol bol besleyip dua edin dedi 😢 İnşallah iyi olur Paşamız 🤲Dua edin lütfen

Gülser

Yeni Üye
Kaka örnekleri de aldı.Yarın hastalığı ile ilgili kesin tanı koyup ilaçlarında değişiklik olursa ona göre tedaviye devam edeceğiz.Bir de yaptığım mamaya yulaf öğütüp elekten geçirip ekledim veteriner tavsiyesiyle.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Peki tüm bunları yaparken kuşu beslemiycekmisiniz? Yani o kadar ilaç yüklenecek ve bağışıklık düşecektir kuş iştahtan düşecek kursaktan beslemek lazım 👍

Gülser

Yeni Üye
Peki tüm bunları yaparken kuşu beslemiycekmisiniz? Yani o kadar ilaç yüklenecek ve bağışıklık düşecektir kuş iştahtan düşecek kursaktan beslemek lazım 👍
evet verdiği minik şişeyle ağızdan besliyorum bir saat arayla.Kuş yemi,yulaf (öğütülmüş toz hallerini su ile karıştırarak) ve vitamin olacak şekilde mamanın içeriği

Gülser

Yeni Üye
Bu arada veterinerin yaptığı ilacı da ağzına ben damlatacağım.

Bahar Y.

Müdavim
evet verdiği minik şişeyle ağızdan besliyorum bir saat arayla.Kuş yemi,yulaf (öğütülmüş toz hallerini su ile karıştırarak) ve vitamin olacak şekilde mamanın içeriği
Elle besleme o şekilde olmaz ki, özel mamalar var a21 gibi, onunla beslemelisiniz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Duru Veteriner Kliniği

Adres:
Işıklar, Sivrihisar-1 Cd. 83/b, 26120 Tepebaşı/Eskişehir

Telefon: 0532 557 02 02
duru.png

Son düzenleme:

Gülser

Yeni Üye
Kuşumuz hiç ötmüyor , çok keyifsiz.Saat başı besleme yapıyorum ama çok iştahsız çok zorlanıyorum yedirirken.İnşallah iyi olur 😔

Gülser

Yeni Üye
Bir video atar mısınız ? Dışkıyı da atın.Ayrıca veteriner ne ilaç verdi ? Teşhis ne? Söyler misiniz ?
Merhaba,veteriner bakteri enfeksiyonu ve mantar olduğunu söyledi.İlacı kendisi hazırlayıp verdi pembe bir ilaç ,içeriğini bilmiyorum.Öğleden sonra kaka sonuçlarını söylemek için arayacak.

Gülser

Yeni Üye
Pembe olan ilaç , diğeri benim hazırladığım mama

Gülser

Yeni Üye
Sizce ne durumda ? Bugün dışkısı düne göre daha iyi ama yavrumuz çok bitkin.Veteriner insanlarda ilaç nasıl bir kaç gün sonra etki ediyorsa kuşunuzda da öyle olacak ama çok iyi besleyin dedi.

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
o şekilde beslemenin kuşa fazla bi etkisinin olacağını düşünmüyorum.Elle besleme maması ve aparatı temin edin onla besleyin

Grpet

Müdavim
Üretici
bence ağır derecede ecoli - salmonella var kusda dıskı örneği almıslar cıkar yakında mutlaka verdiği ilacın ismini de öğrenmenizde fayda var

Gülser

Yeni Üye
bence ağır derecede ecoli - salmonella var kusda dıskı örneği almıslar cıkar yakında mutlaka verdiği ilacın ismini de öğrenmenizde fayda var
Koksidiyoz çıktı dışkısında verdiği ilaçlara devam etmemi istedi veteriner 😔