• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanımın turuncu kısımlarını kaşıyınca kusma hareketi yapıyor

viBritanni

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Hastalığı yok sadece severken kusma hareketi yapıyor
Hastalık Belirti Tarihi
19 Kas 2025
6 7 aylık bir sultan papağanı almıştım 1 aydır bende. Bana alıştı elime kolayca geliyor bildiğim bir hastalık belirtisi yok yemek yemesi su içmesi normal. Severken o turuncu herhalde kulağının bulunduğu kısımları hafif severken bile kusma hareketi yapıyor

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Normalde de yapıyor mu video ekleyebilir misiniz

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Kusma refleksi gibi değil de daha çok dokundurtmak istemiyoe gibi.Bir de kuş kumu kullanıyor musunuz

viBritanni

Aktif Üye
Kuş kumu kullanmadım kalamar kemiği mineral blok ve kalsiyum taşı kullanıyorum normal yem bir de arada bir dışkısında sindirilmemiş yem görüyorum kuş kumu bu sorunu çözer mi

viBritanni

Aktif Üye
Dokundurtmak istemediği yerleri ısırarak karşı geliyor genelde normal severken yapıyor

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Grit kum alın bir de entrobac kullanmıyorsanız entrobac temin edin.Daha önce kursak mantarı geçirdi mi?veya salyalı kusma,ağızda ekşi koku var mı

viBritanni

Aktif Üye
Daha önce kursak mantarı 1 aydır bende o sürede geçirmedi daha öncesinden bilmiyorum geçirdiğini aldığımız petshop hiçbir sorunu yok demişti entrobacı duymuştum ama normal kabından bölmeli olarak satılıyor 20gram şeklinde onlardan mı almalıyım yoksa 600 gramlık olanı mı almalıyım. Kesin güvenilir bildiğiniz satıcı varsa oradan alabilirim internet üzerinden ya da petshoplarda satılıyorsa oradan alabilirim. Hiç kusma geçirmedi ağzında da öyle anormal bir koku yok yem kokusu var biraz sanki. Onun dışında attığım videodaki hareketi kötü bir hareket mi iyi bir hareket mi olarak algılamalıyım bu hareketini fark ettiğimden beri o şekil sevmiyorum. Sadece o hareketi yapması normal mi diye merak ettim. Ama yemli dışkı sorunu için grit kum ve entrobac iyiyse onları kullanabilirim onun dışında sorunu yok.

viBritanni

Aktif Üye
Bu attığım videonun biraz öncesi var onu da atayım
Watch 2 | Streamable olabildiğince yumuşak dokunuyorum sadece tüyüne dokunuyor elim kulak kısmına derisine bile değmiyor ama yine de yapıyor.

viBritanni

Aktif Üye
@Demet bükay yardımcı olabilir misiniz grit kum hangi marka iyidir gardenmix mi prestige mi ve bir de bu kuşumun hareketi hakkında da yardımcı olabilir misiniz?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay yardımcı olabilir misiniz grit kum hangi marka iyidir gardenmix mi prestige mi ve bir de bu kuşumun hareketi hakkında da yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba tabiki yardımcı olurum 😊🤲Anasonlu daha hoşlarına gider 😊ikiside iyidir👍
Hiç bir sıkıntı yok maşallah SüphanAllah 😊hoşuna gidiyor ben iki kulağımda kaşırım ağzı açık kalır, içgüdüsel açıyor endişe etmeyin lütfen 😊

Ekli dosyalar

viBritanni

Aktif Üye
Yani sağdaki biraz daha ucuza geliyor soldakine göre ondan
Merhaba tabiki yardımcı olurum 😊🤲Anasonlu daha hoşlarına gider 😊ikiside iyidir👍
Hiç bir sıkıntı yok maşallah SüphanAllah 😊hoşuna gidiyor ben iki kulağımda kaşırım ağzı açık kalır, içgüdüsel açıyor endişe etmeyin lütfen 😊
Yani sağdaki daha ucuza geliyor ondan bi şüphelendim hiçbir fark yok dimi kesinlikle bir de kuş kömürü de kullanayım mı bir yararı olur mu ve son sorum kusura bakmayın daha yeniyim sultan papağını bakmakta entrobac alacağım ama direkt tam kutu mu alayım yoksa 20gram şeklinde mi alayım ve bir şişeye ne kadar atacağım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yani sağdaki biraz daha ucuza geliyor soldakine göre ondan

Yani sağdaki daha ucuza geliyor ondan bi şüphelendim hiçbir fark yok dimi kesinlikle bir de kuş kömürü de kullanayım mı bir yararı olur mu ve son sorum kusura bakmayın daha yeniyim sultan papağını bakmakta entrobac alacağım ama direkt tam kutu mu alayım yoksa 20gram şeklinde mi alayım ve bir şişeye ne kadar atacağım
Farkı yoktur👍ikisini de severek tüketiyor lar, meşe odun kömürü veriyorum
Marketten mangallık odun kömürü alıyorum kapalı paket tükettikçe veriyorum 1 tane kafes zeminine bırakın
Kil blok da faydalıdır tavsiye ederim 👍
Röhnfried ürünlerini Bölünmüş olarak alın lütfen kullanım süreleri vardır
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
20 ml gerwit w btAmin forte ve 20/30 gr entrobac yeterli olur
Estağfurullah rica ederim her zaman yazabilirsiniz
Dış parazit damlası uygulayın olmazsa olmaz
Hava kesesi akarı ve bitler den haşerelerden korur
Gelmez demeyin tek kuşa dahi gelir
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz hepsini

Ekli dosyalar

viBritanni

Aktif Üye
Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için bu hareketi beni çok endişelendiriyordu yine de veterinere denk düşersek beraber o hareketini ne olur ne olmaz diye kontrol ettireceğim. İyi akşamlar dilerim Demet ve Hilye.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim detaylı anlatımınız için bu hareketi beni çok endişelendiriyordu yine de veterinere denk düşersek beraber o hareketini ne olur ne olmaz diye kontrol ettireceğim. İyi akşamlar dilerim Demet ve Hilye.
Rica ederiz😊🤲sağlıklı huzurlu mutlu ömrü olsun inşallah 😊🤲

Üst Alt