• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanımın Tırnağı Kanadı

XMesutX

Yeni Üye
Herkese hayırlı geceler foruma yeni üyeyim
İlk olarak bir sultan papağanı sahiplendim. Yaklaşık 1.5 aydır benimle birlikte. 1.5 aydır sürekli kaşıntısı vardı artık kendisini kaşıya kaşıya canı yanıyordu. Son çare olarak veterinere götürdüm ve vitamin eksikliği olduğunu söyledi. Ek olarak tırnakları çok uzadığı için tırnaklarını kestirmek istedim. Kestirmemdeki amacım hayvan rahatlasın diye. Tırnak kesim işleminde bir türlü yerinde durmadığı için kesim sırasında damarına denk geldi ve tırnağı kanamaya başladı. Kanamayı durdurmak için bir kaç şey sürdüler ve kanama durdu. Sonradan araştırdım ki bu tür hayvanların tırnakları kesilmiyormuş kendileri gagalarıyla kısaltma işlemi yapabiliyormuş. Veterinere götürdüğüm için çok pişmanım onun o anki halini görünce sanki benim içimde bir şey parçalandı hissi oldu. O yüzden bundan sonra araştırma yapmadan, bilen kişilere danışmadan iş yapmam. Çok uzun oldu yazılarım özür dilerim sorularıma geçiyorum. 1) Kuşum eski moraline geri döner mi? Eskisi gibi beni sever mi? 2) veteriner vitamin eksikliği için avimineral damlası verdi sizce faydalımı? Faydalıysa nasıl kullanmaliyim veteriner 10 damla dedi ama veterinere güvenemedim. 3) ek olarak tırnağı çabuk uzarmı o yara tekrar açılır mı?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kanama durduysa endişelenmeyin. Kendi kendine zamanla iyileşecektir. Ama biz yine de kuşunuzun net olacak şekilde tırnağını görebilir miyiz. Birde temiz beyaz peçeteye güncel dışkı fotosu da alalım. Ayrıca streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Vitamine gelirsek çok daha zengin içerikli multivitamin gervit ve bunun yanında probiyotik entrobac temin ederseniz iyi olur. 😊🖐🏻

XMesutX

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Kanama durduysa endişelenmeyin. Kendi kendine zamanla iyileşecektir. Ama biz yine de kuşunuzun net olacak şekilde tırnağını görebilir miyiz. Birde temiz beyaz peçeteye güncel dışkı fotosu da alalım. Ayrıca streamable.com üzerinden kuşunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Vitamine gelirsek çok daha zengin içerikli multivitamin gervit ve bunun yanında probiyotik entrobac temin ederseniz iyi olur. 😊🖐🏻

Ekli dosyalar

XMesutX

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Burda veteriner o sorumluluğu almaması gerekirdi çünkü çok ince bir kısım var tırnakta o kısmı geçince damara geliyor ve sonuç görüldüğü gibi. Ama geçer üzülmeyin birkaç gün geceleri ışıkları kapatmadan hemen önce terramicyn merhem sürebilirsiniz kızarık olan yere. Ama zamanla düzelecektir 🙏🏻 dışkıda normal 🙏🏻 dediğim takviyeleri sipariş ediniz ama petshoplarda satılmıyor internet ortamında var bilginize.

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
. Sonradan araştırdım ki bu tür hayvanların tırnakları kesilmiyormuş kendileri gagalarıyla kısaltma işlemi yapabiliyormuş.
Normal şartlarda kuşun tırnağı aşırı uzayınca kesiliyor özellikle karaciğer hastalarında ama çok dikkat etmek gerekiyor. Ben ilk veterinere götürüp gördükten sonra kendim kesmeye başladım. Kuşun tırnağı tüllere eşyalara takılırsa da kuşa zarar verir. Size de çok geçmiş olsun. İnşallah bir an önce eski haline döner. 🌸

XMesutX

Yeni Üye
Burda veteriner o sorumluluğu almaması gerekirdi çünkü çok ince bir kısım var tırnakta o kısmı geçince damara geliyor ve sonuç görüldüğü gibi. Ama geçer üzülmeyin birkaç gün geceleri ışıkları kapatmadan hemen önce terramicyn merhem sürebilirsiniz kızarık olan yere. Ama zamanla düzelecektir 🙏🏻 dışkıda normal 🙏🏻 dediğim takviyeleri sipariş ediniz ama petshoplarda satılmıyor internet ortamında var bilginize.
Ayaklarını sürekli gagasiyla kaşıyor krem sürdükten sonra gagayla ayağını temizlemeye çalışırsa krem sıkıntı olur mu zararı varmı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ayaklarını sürekli gagasiyla kaşıyor krem sürdükten sonra gagayla ayağını temizlemeye çalışırsa krem sıkıntı olur mu zararı varmı
Zararı yok ama bunu en aza indirmek için akşam yapın işlemi ışıkları kapatın TV sesi yada başka bir seste olmasın uyku moduna geçsin. 🖐🏻

XMesutX

Yeni Üye
Zararı yok ama bunu en aza indirmek için akşam yapın işlemi ışıkları kapatın TV sesi yada başka bir seste olmasın uyku moduna geçsin. 🖐🏻
Tamam teşekkür ederim bir de son bir şey soracağım özür dilerim çok soru sorduğum için. Veteriner avimineral verdi bunu kullanalım mı kullanırsak nasıl kullanmaliyim? Ek olarak takviye olarak neler vereyim isimlerini tek tek atarsanız çok sevinirim ve nereden alacağımı söylerseniz güzel olur. Sağlam bir yerden almak istiyorum almışken kaliteli bir şey almak istiyorum

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Estağfurullah istediğiniz kadar sorabilirsiniz bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım 😊 bence bir kuş için olmazsa olmaz takviyeler multivitamin gervit probiyotik entrobac ve tüy döküm döneminde ise BT amin Forte. Bu üçünü alırsanız başka bir takviyeye gerek yok. Dediğiniz takviyeden daha zengin içerikli. Kuş hasta olsun olmasın yaşadığı müddetçe her zaman kullanilmalı. Bağışıklığı güçlü tutup hastalıklara karşı direnç gösteren takviyeler. Tabi ekstra bir durum olmadığı müddetçe. Ayrıca yoksa eğer yediklerini öğütmesi açısından grit kum mutlaka olmalı ve kalamar kemiği mineral blok bunlarda bulunsun kafesinde. Güvenilir site olarak ta mamaist.com dan temin edebilirsiniz. 😊🖐🏻

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşların tırnağını bazı veterinerler bir alet ile kesiyor. Bu kesim sırasında eğer fazla kesim olurda kan akarsa alet damarı yakıyormuş ve kanama olmuyormuş.Aletin adını unuttum ama işlevi böyle. Yinede bende kesimi önermiyorum. Benim kuşlarımdan bazıları kendi tırnaklarını kendileri törpülüyor. Tül takmadığım için sıkıntıda olmuyor. Geçmiş olsun sizede bir tecrübe olmuş böylece. Bundan sonra daha araştırarak yaparsınız kuşunuzla ilgili şeyleri. 😊

XMesutX

Yeni Üye
Merhaba. Kuşların tırnağını bazı veterinerler bir alet ile kesiyor. Bu kesim sırasında eğer fazla kesim olurda kan akarsa alet damarı yakıyormuş ve kanama olmuyormuş.Aletin adını unuttum ama işlevi böyle. Yinede bende kesimi önermiyorum. Benim kuşlarımdan bazıları kendi tırnaklarını kendileri törpülüyor. Tül takmadığım için sıkıntıda olmuyor. Geçmiş olsun sizede bir tecrübe olmuş böylece. Bundan sonra daha araştırarak yaparsınız kuşunuzla ilgili şeyleri. 😊
Evet kanama durmadi bir alet aldı eline sıcak alet onunla bir şey yaptı kanama durdu teşekkür ederim bundan sonra dikkatli ve bilinçli davranacagim

XMesutX

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim cevaplariniz için sağolun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet kanama durmadi bir alet aldı eline sıcak alet onunla bir şey yaptı kanama durdu teşekkür ederim bundan sonra dikkatli ve bilinçli davranacagim
Kaynak yapmış yani dağlamiş . peki aynı kişi mi bu tırnağı kesti? Yani veteriner hekim mi tırnak kesimi yaptı? Ben olsam bir daha onun yakınından bile geçmem 🙄

XMesutX

Yeni Üye
Kaynak yapmış yani dağlamiş . peki aynı kişi mi bu tırnağı kesti? Yani veteriner hekim mi tırnak kesimi yaptı? Ben olsam bir daha onun yakınından bile geçmem 🙄
Evet aynı kişi sözde veteriner olacak kendim kesseydim tırnaklarını daha güzel keserdim en azından damarların nerede olduğunu görebilecek kapasitem var. Çok pişmanım veterinere goturdugume çok çok çok. Cirpinisi aklimdan gitmiyor. Şuan bir yere eskisi gibi konamiyor eskiden perdeye konduğunda durabiliyordu dün konamadı yere düştü. Yavaş yavaş eski haline dönecek inşallah kendini tekrar sevdirmeye başladı.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
İnşallah sevgi,ilgi ve iyi bakınla eski haline gelecektir. 😊

Üst Alt