• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanımın tedavisi hakkında bilgilendirme

nihan.cimen

Yeni Üye
Merhaba kıymetli arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta 10-15 dakika sonra öleceğini sandığım kuşumu iyileştiren tedaviden bahsetmek üzere yazıyorum. Bazı aynı durumda bulunan arkadaşlara yardımcı olacağını umuyorum.

Sultan papağanım 10 yaşında. Çok ağır hastalandı geçtiğimiz hafta. Nefes alamıyor, kafasını kaldıramıyor, ayakta duramıyordu, ishaldi, yemek yeme ve su içme neredeyse hiç yoktu. Soğuk algınlığı yaşadığını düşündük. Mikroskopta baktığımızda dışkısında E.coli, Salmonella ve parazit yumurtaları olduğunu gördük.

Asist, Nervit, Baytril kullandık sabah akşam.(Ağırlığına göre doz ayarlanıyor, biz 0.02 ml uyguladık) Tedavimizin 10.günündeyiz. Tedavimizi tamamladığımızda parazit için tekrar uygulayacağımız tedaviyi yazacağım.

Herkese geçmiş olsun, sağlıcakla

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz 😊
Kusunuzun İyi olmasına sevindim şifalar diliyorum.Teshisi koyulan hastalara hekimler zaten ilaç veriyorki sizinde mikroskop ile bakılmış teşhis koyulmus ilaç verilmiş,bu yüzden ilaç tedavisini yazmazsaniz seviniriz çünkü üyeler teşhisi olmadan ilaç vererek durumu daha kötüye sürükleyebilirler. Parazitlerin çok çeşidi var ve her birine farklı tedaviler uygulanıyor.Durumu çok acil olan hastalarda acil olarak hekime gitmesini tavsiye ediyoruz acil olmayan durumlarda alternatif tıp uyguluyoruz 😊

Üst Alt