• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanımın Kursağı Şiş

Enes96

Aktif Üye
Dün böyle bir şişlik yoktu bugün elime alınca direkt şişlik ve aşırı yumuşaklık hissettim hafif kızarıklık var gibi bu aralar biraz normalden halsiz duruyor. Dışkısı da genel olarak normalden sulu. Dışkı fotoğrafını da yarın sabah beyaz zemin üzerinde ekleyeceğim.

Enes96

Aktif Üye
Normale göre biraz fazla titriyor bir süredir ve normalden daha halsiz bu sıralar. Yemesinde sorun yok kursakta yumuşaklık devam ediyor. Ağzında ekşimsi koku almadım özellikle baktım.

Enes96

Aktif Üye
Aynı dışkıyı flaşlı ve flaşsız çektim. Bu aralar normalden daha sık sadece sıvı dışkıladığı oluyor.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dışkılar sağlıklı değil. Videosunu net şekilde streamable.com üzerinden ekler misiniz. Kusma öğürme vs belirtiler de var mı

Enes96

Aktif Üye
Merhaba dışkılar sağlıklı değil. Videosunu net şekilde streamable.com üzerinden ekler misiniz. Kusma öğürme vs belirtiler de var mı
O tarz belirtiler yok hayır. 90gr civarında bir kuştu uzun süredir protein açısından zayıf bir diyette az önce tartmak aklıma geldi ve 74gr çıktı çok şaşırdım ilk kez bu kadar zayıf görüyorum kendisini.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizin daha önce konunuz vardı kuşun dışkıları bir türlü düzelmiyordu bu o kuş mu. 74 gram Sultan papağanı için evet oldukça zayıf bir gramaj. Kuş kurumaya girmiş dışkılar da sağlıklı değil. Videoda da yorgun görünüyor. Bence uzman kontrolünden geçmesi daha sağlıklı olur.

Enes96

Aktif Üye
Sizin daha önce konunuz vardı kuşun dışkıları bir türlü düzelmiyordu bu o kuş mu. 74 gram Sultan papağanı için evet oldukça zayıf bir gramaj. Kuş kurumaya girmiş dışkılar da sağlıklı değil. Videoda da yorgun görünüyor. Bence uzman kontrolünden geçmesi daha sağlıklı olur.
Evet hocam o kuş. Kanatlıdan gerçek anlamda anlayan bir veteriner bulunduğum yerde yok napacağım bilmiyorum. Mantar kursakta mantar veya bakteri enfeksiyonu beni suphelendiriyor ama teşhis olmadan ilaç kullanmam da mümkün değil.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet hocam o kuş. Kanatlıdan gerçek anlamda anlayan bir veteriner bulunduğum yerde yok napacağım bilmiyorum. Mantar kursakta mantar veya bakteri enfeksiyonu beni suphelendiriyor ama teşhis olmadan ilaç kullanmam da mümkün değil.
Evet bende teşhis olmadan ilaç kullanılmasını çok doğru bulmuyorum. Fakat kuşta halsizlik ve belirgin bir şekilde dışkılarda bozukluk varsa tanı konulmadan uzun süre beklemek de doğru değil. Geçmiş konularınıza baktım dışkılar bu kadar bozukken takviye verelim biraz gözlemleyelim belki düzelir yaklaşımı olmuş takviyeler altta yatan hastalık varsa hastalığın tedavisini geciktirir yada hastalığı iyileştirmez. Çünkü kuşların metabolizmaları hızlı çalışır kuştaki hastalık çabuk ilerler. Bence gramajı bu kadar da düşmüşken ve dışkılar bozukken vakit kaybetmeden uzman bir hekimden destek almak en doğru olanıdır.

Üst Alt