• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanımın kanat altında ve boynunda tüy yok

fatih828181

Yeni Üye
Selam nerdeyse 3 yaşında bir sultan papağanım var sağlığı gayet yerinde, hareketli yeminide yiyor ama tüylerini yoluyor ve kanat altı ile boynunda tüy yok. Veterinlere güvenmediğim için buraya sormak istedim ne yapabilirim? Tüy çıkarma destekli vitamin veriyorum sadece ama pek bir işe yaramıyor sanırsam geçen sene tüyleri çıkmıştı ama yeniden döküldü tüyleri boynunda malesef.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Fotoğraflarını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Rutin olarak dış parazit damlası uygulamalısınız. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec damlalarından birini temin etmelisiniz.
Veterinerler şırınga şeklinde verir, bulamazsanız mamaist.com whatsapp hattıyla iletişime geçebilirsiniz.
Ensesine bir damla damlatın ve kısa süre masaj yapın. Ardından 10 gün sonra tekrar bir damla olacak şekilde uygulayın ve 3 ay sonra bu şekilde rutin tekrarlayın. Vilmectin 6 ayda bir uygulanır.
Damla uygulandıktan sonra birkaç gün banyo yaptırılmaması önerilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Selam nerdeyse 3 yaşında bir sultan papağanım var sağlığı gayet yerinde, hareketli yeminide yiyor ama tüylerini yoluyor ve kanat altı ile boynunda tüy yok. Veterinlere güvenmediğim için buraya sormak istedim ne yapabilirim? Tüy çıkarma destekli vitamin veriyorum sadece ama pek bir işe yaramıyor sanırsam geçen sene tüyleri çıkmıştı ama yeniden döküldü tüyleri boynunda malesef.
Merhaba dış parazit damlası yanında Röhnfried ürünleri ve Formmix tavsiye ederim
♦ BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamindir rutin olarak verilmelidir
♦ Kanatlıoil Formmix yağ asididir ve mineral amino asit içeriği vardır, tüy gelişimi için de oldukça faydası var içeriğine bakabilirsiniz
Suya damlatılmaz, haftada 1 gün 3 damla içirebilirsiniz

fatih828181

Yeni Üye
Fotoğraflarını paylaşırsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.
Rutin olarak dış parazit damlası uygulamalısınız. Vilmectin, Zimec, Avromec, Baymec damlalarından birini temin etmelisiniz.
Veterinerler şırınga şeklinde verir, bulamazsanız mamaist.com whatsapp hattıyla iletişime geçebilirsiniz.
Ensesine bir damla damlatın ve kısa süre masaj yapın. Ardından 10 gün sonra tekrar bir damla olacak şekilde uygulayın ve 3 ay sonra bu şekilde rutin tekrarlayın. Vilmectin 6 ayda bir uygulanır.
Damla uygulandıktan sonra birkaç gün banyo yaptırılmaması önerilir.
kanadını tutmama izin vermediği için cekemedim malesef

Ekli dosyalar

Üst Alt