• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! sultan papağanımın gözü tamamen iltihaplı

ibor

Yeni Üye
Sultan papağanımın gözü sulanmıştı ve kısıktı bir gecede tamamen kapandı. Bugün sabahtan veterinere götürdüm antibiyotik verdi ve göz için de aynı antibiyotiği damlatmam gerektiğini söyledi. Kuşum şu an tek gözü kapalı hareketsiz sersemlemiş gibi boynunda şişlik var ve bir süredir tüyleri dökülmüş durumda kanatlarının altında hiç tüy yok. Verdiği antibiyotiği sorduğumda adının pt olduğunu söyledi. Göze de aynı ilacı damlatmak bana garip geldi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sultan papağanımın gözü sulanmıştı ve kısıktı bir gecede tamamen kapandı. Bugün sabahtan veterinere götürdüm antibiyotik verdi ve göz için de aynı antibiyotiği damlatmam gerektiğini söyledi. Kuşum şu an tek gözü kapalı hareketsiz sersemlemiş gibi boynunda şişlik var ve bir süredir tüyleri dökülmüş durumda kanatlarının altında hiç tüy yok. Verdiği antibiyotiği sorduğumda adının pt olduğunu söyledi. Göze de aynı ilacı damlatmak bana garip geldi ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz
Kuşun videosunu ve dıskısını görebilir miyim?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Yavrunuz ne zamandır bu şekilde. Antibiyotik verdikten sonra mı sersemledi. Dediğiniz antibiyotiğe baktım internetten. Piperasilin ve tazobaktam kombinasyonu içeren bir antibiyotik. İçeriğinde penisilin de var. Hiç tecrübe etmedim bilmiyorum ama antibiyotikten sonra sersemledi ise hemen kesin ilacı. Solunum yollarında da sıkıntı var sanırım. Buda göze vurdu büyük ihtimalle. Bu arada gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Normalde hapşırmıyor videoya denk geldi. Antibiyotik sonrası aşırı sersemlemiş durumda ayakta zor duruyor endişeliyim.
Bugün dışkı yapmadı sanırım nefes alırken dönem dönem çıt çıt ses geliyor.
Merhaba geçmiş olsun, malesef gözünü kaybedebilir, düşebilir gözü😔😔
Verdiği ilaç özellikle zatürre içindir solunum yoluna etki eder ve göz için uygun değil
Kuşlarda penisilin grubu önerilmez en ağır antibiyotik grubudur,
Muhtemelen gözüne de damlatın demesi enfeksiyon olduğundan
Her hastalığın, her antibiyotiğin kullanım alanı farklıdır, göz için GÖZ DAMLASI GEREKLİ
Lütfen iyi bir kanatlı uzmanı görsün, gözü kurtarmalısınız, sebebi ortaya çıkmalı, boyun şişliği kitle, beze olabilir, ♦Acil veteriner kanatlı uzmanı hekim görsün

Üst Alt