• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın durumu nasıl?

Selvinaz

Yeni Üye
Alalı 3 gün oldu sultan papağanım alışmaya başlamıştı bize akşam elime geldi bende kafesten çıkarttım sonra korktu aniden kendini ordan oraya atmaya başladı yakaladık bisekilde kafese koyduk sakindi ama bişeyi yoktu bugün kafeste yerde duruyor ve ben yanına gittiğim zaman arkasını dönüyor bana çok sakin aldığımız yer 1 1 buçuk aylık demişti bide daha yavru ne yapmam gerekiyor acaba hasta mı yoksa strese mı girdi anlayamadım ben bir de tek ayağı sürekli nerdeyse kaldırıyorEkli dosyayı görüntüle 17527Ekli dosyayı görüntüle 17528Ekli dosyayı görüntüle 17529Ekli dosyayı görüntüle 17530Ekli dosyayı görüntüle 17531Ekli dosyayı görüntüle 17532

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Öncelikle ailemize hoşgeldiniz geçmiş olsun üstadlar yazacaktır lakin birşeyden korkmuş olabilir mi verdiginiz takviyeleri yazarmısınız yem vitamin ve tabana peçete koyup dışkı fotografı istenebilir

Selvinaz

Yeni Üye
Korktumu bilmiyorum dün işte ilk defa kafesinden çıkarttım korktu şimdi ben kafese yaklastigimda bile kaçıyor. Normal yem veriyoruz sadece fotoğrafını ekledim şimdi dışkı fotoğrafını da ekledim

Grpet

Müdavim
Üretici
1 aylık olması nerdeyse imkansız sayilir yeme bu kadar hızlı düsemez kusda görünürde bir problem gözukmuyor yeni geldiği icin ürkek olabilir ayrıca yem yiyip yemediğinide mutlaka kontrol edin

Selvinaz

Yeni Üye
Alırken 1 2 aylık demişlerdi tam bilmiyorum ama yemini yiyor suda içiyor onlarda sıkıntı yok

Grpet

Müdavim
Üretici
Alırken 1 2 aylık demişlerdi tam bilmiyorum ama yemini yiyor suda içiyor onlarda sıkıntı yok
muhtemelen 2 aylıktır daha alalı cok olmamıs o yüzden biraz ona zaman tanıyın sizede alısır elinize kolunuzada gelir

Selvinaz

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim 😊 kafesten dışarıya ne zaman salmaya başlayalım peki

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuz ürkek bi kuş 10 gün salmamanızda fayda var kafes içinde el eğitimi verin yem verin dal darı verin size alışsın öyle çıkarın. Yoksa korkup duvara çarparsa zarar görebilir. Dün bir yere çarpma oldu mu? Ayağı zarar görmüş olabilir çarpmışsa. Tünekte dururken tüneği kavrayabiliyor mu ayağı kontrol ederseniz cok iyi olur.

Selvinaz

Yeni Üye
Çarpma durumu oldu ama kontrol ettim kavrayabiliyor bı sıkıntı yok ayaklarinda ama

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çarpma durumu oldu ama kontrol ettim kavrayabiliyor bı sıkıntı yok ayaklarinda ama
Tünekte dururken fotoğraf atarsanız daha iyi anlasılır. Zamanla ayakta morarma olursa sitedeki ustalar yardım edecektir. Öyle bir şeyle karşılaşırsanız hemen yazın.

Selvinaz

Yeni Üye
Tabiki kontrol ederim sürekli ama tek ayağını sürekli kaldırıyor geldiğinden beri

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Diğer ayağıyla hiç basmıyorsa bi sıkıntı var demektir. İmkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün. Yoksa basmayan ayağının fotoğrafını atın. Hiç mi basmıyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
arada ayak değiştirmeler,i dinlenme için ancak darbe sonrasında bu sıklaşmışsa halen sıkıntı olabilir

Selvinaz

Yeni Üye
Dikkat edecegim eğer çok fazla yaparsa tekrardan size danisirim resim atarim

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
arada ayak değiştirmeler,i dinlenme için ancak darbe sonrasında bu sıklaşmışsa halen sıkıntı olabilir
Aynen bunu demek istedim bu çarpma olayından sonra arttıysa bi sıkıntı olabilir. Kavramasında bir problem yok ama

Selvinaz

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim yakından ilgilecegim eğer bı sıkıntı olursa tekrardan iletişime geçerim sizinle 😊