• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! SULTAN PAPAĞANIMIN DIŞKISI İLE İLGİLİ

Kuşseviyom

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. Sultan papağanım şu an 8-9 aylık civarında. Bu sıralar havaların ısınması ile birlikte bir iki gündür bazı zamanlar sıcaktan bunaldığını hissediyorum. Hava akışından koruyarak odaları havalandırıyorum ancak sanırım onlar için bu yeterli gelmiyor.

Bu akşam saat ortalama 22 civarında ilk defa bu şekilde yaptığını gördüğüm sıvı şeklinde sadece tuvaletini yaptı. Yani sanki sadece idrar yapmış gibiydi. İlk iki fotoğraf sadece idrar yapmış gibi olan tuvaletinin fotoğrafı. 3. fotoğraf ise bu tuvaletinden sonra yaptığı ilk tuvaleti. Biraz daha katıydı. Yemek yesin ve su içsin diye kafesine koydum. Orada da yaptığı tuvalet yine sıvı gibiydi.

İnternetten ve yapay zeka yardımı ile araştırdığım kadarıyla sıcaktan olabileceğini söyledi ama ben yine de sizlerden de yardım almak istiyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Sıcak yapmış olabilir mi? Çünkü kuşum yemek yiyor su içiyor ve gayet mutlu hareket ediyor sadece tuvaleti bu şekilde.
1.jpeg 2.jpeg
3.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Havalar artık sıcak olmaya başladı gün içinde su tüketimi fazla olur. Haliyle buda dışkıya yansır. Ben sanıyorum ki artık bu başlıkta konular çok açılmaya başlayacak 🙂 yemesi içmesi keyfi yerinde ise probiyotik desteği sağlayın. Yine de videosunu görelim.

Kuşseviyom

Yeni Üye
Havalar artık sıcak olmaya başladı gün içinde su tüketimi fazla olur. Haliyle buda dışkıya yansır. Ben sanıyorum ki artık bu başlıkta konular çok açılmaya başlayacak 🙂 yemesi içmesi keyfi yerinde ise probiyotik desteği sağlayın. Yine de videosunu görelim.
Öncelikle konuma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben de şimdi tam yeni yaptığı dışkının fotoğrafını atacaktım.
Şu an video çekemiyorum ama kuşum gayet canlı oyun oynuyor takılıyor yemesi ve içmesi de gayet iyi iştahlı. Tüm bunları göz önüne alınca sadece sıcaktandır diyebilir miyiz?
5.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Öncelikle konuma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben de şimdi tam yeni yaptığı dışkının fotoğrafını atacaktım.
Şu an video çekemiyorum ama kuşum gayet canlı oyun oynuyor takılıyor yemesi ve içmesi de gayet iyi iştahlı. Tüm bunları göz önüne alınca sadece sıcaktandır diyebilir miyiz?
Ekli dosyayı görüntüle 106010
Bu dışkı daha farklı. Sürekli bu şekilde ise biraz daha dışkıyı takip etmek gerek. Siz dediğim gibi birkaç gün probiyotik desteği sağlayın. Sonra dışkı gözlemi yapın. Rica ederim 🌸

Kuşseviyom

Yeni Üye
Bu dışkı daha farklı. Sürekli bu şekilde ise biraz daha dışkıyı takip etmek gerek. Siz dediğim gibi birkaç gün probiyotik desteği sağlayın. Sonra dışkı gözlemi yapın. Rica ederim 🌸
Tamamdır teşekkür ediyorum. Peki önerebileceğiniz bir probiyotik var mı acaba?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır teşekkür ediyorum. Peki önerebileceğiniz bir probiyotik var mı acaba?
Entrobac yada prozim plus. Bu ikisi de gayet kaliteli probiyotiklerdir. Birini temin etmeniz yeterli olur. Kuşta durgunluk, az yeme vs hissedersiniz konuyu güncellerseniz.

Üst Alt