• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanımın Cinsiyeti Nedir?

Uğur887

Yeni Üye
Merhaba daha yeme düşmeden almıştım suan tahmini 2,5 aylık cinsiyeti nedir acaba birde kafasındaki saçlar uzamıyor

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Görsel olarak cinsiyeti anlamak bu mutasyonda maalesef mümkün değil. Melodik ötüş yapmasını beklemek veya dna testi yaptırmak çözümlerden bazıları. Tüyleri çıkar merak etmeyin BT Amin Forte verin. B vitamini takviyesi tüy gelişimi için önemlidir 😊

TNZ

Aktif Üye
Merhaba daha yeme düşmeden almıştım suan tahmini 2,5 aylık cinsiyeti nedir acaba birde kafasındaki saçlar uzamıyor
Daha küçük kanat altından da anlaşılır farklı bı ışık altında Parlar çizgileri düz mü geliyor kesik kesik mi çizgileri ama yine yanıltıcı olabilir tüy değişimini beklemek lazım iki buçuk aylık olsa bile melodik ötmez ama farklı ses çıkarabilir dişiler tek ses çıkarıyor ordanda anlarsınız

Uğur887

Yeni Üye
Daha küçük kanat altından da anlaşılır farklı bı ışık altında Parlar çizgileri düz mü geliyor kesik kesik mi çizgileri ama yine yanıltıcı olabilir tüy değişimini beklemek lazım iki buçuk aylık olsa bile melodik ötmez ama farklı ses çıkarabilir dişiler tek ses çıkarıyor ordanda anlarsınız
[/QUOTE. Tek tip ötüşü güçlü arada yakalıyorum çok az sessiz bişeyler der gibi sanki ama önceki dişide böle tuhaf sesler çıkarıyordu karar veremedim

TNZ

Aktif Üye
Bize erkek demişler di bir sene bekledik geç anlaşılır diye dişi imiş şimdi onun çocuklarına bakıyoruz herşeyi geç yapıyorlar sultanlar yeme düşmeleri bile 45 gün karakter leri farklı biraz daha bekleyin takip edin

TNZ

Aktif Üye
İnatlaşıyoruz Bu ara Dal darıyı kestim yem kırmaya üşeniyor ondan bu şımarıklığı açlıktan 😅
Yavru Lara aspur veriyorum dal darı yuvalık ta iken verdim bide çekirdek verin ozaman başlar yem kırmaya

Uğur887

Yeni Üye
Yavru Lara aspur veriyorum dal darı yuvalık ta iken verdim bide çekirdek verin ozaman başlar yem kırmaya
Aç kaldımı kırıyor onda sıkıntı yok benim amacım dişiyse fazla alışmadan değiştirecem bu 3. Oldu üst üste yavruyken dişi çıkan bi erkeği bulamadım 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Videoda gördüklerimi söyliyim😊
Kafesi düzensiz bana göre,
Ağacı çıkarın biraz daha alttan ve yandan değilde karşıdan karşiya merdiven şeklinde iki tahta tünek yeterlidir.
Elma dilimini en fazla 6 saat duracak kadar ve haftada bir kez verelim.
Tülü çıkarın tırnakları takılabilir
Yemlikleri göremedim, kumu göremedim, kalamar göremedim sadece basit bir alçı taşı var 👍
Verdiğiniz yem ve takviyeleri görelim ona göre öneride bulunalım
Ve bence kuş erkek 😊

Uğur887

Yeni Üye
Videoda gördüklerimi söyliyim😊
Kafesi düzensiz bana göre,
Ağacı çıkarın biraz daha alttan ve yandan değilde karşıdan karşiya merdiven şeklinde iki tahta tünek yeterlidir.
Elma dilimini en fazla 6 saat duracak kadar ve haftada bir kez verelim.
Tülü çıkarın tırnakları takılabilir
Yemlikleri göremedim, kumu göremedim, kalamar göremedim sadece basit bir alçı taşı var 👍
Verdiğiniz yem ve takviyeleri görelim ona göre öneride bulunalım
Ve bence kuş erkek 😊
kalmarı hiç ellemiyor tülden gözükmemiş ,tül olmasa hertaraf yem oluyor iç tartışmaya sebebiyet vermemek için takıyorum 😅 takviye olarak sadece suyuna vitamin yem olarak kapalı paket sultan yemi kullanıyorum kum hiç kullanmadım bilgim yok o konuda

TNZ

Aktif Üye
kalmarı hiç ellemiyor tülden gözükmemiş ,tül olmasa hertaraf yem oluyor iç tartışmaya sebebiyet vermemek için takıyorum 😅 takviye olarak sadece suyuna vitamin yem olarak kapalı paket sultan yemi kullanıyorum kum hiç kullanmadım bilgim yok o konuda
Kum önemli hemde çok yemi öğütmesi açısından.akıllı yemlik kullanın yem dökülmez ama iki Kanal olur arka taraftaki kanalı kesmeniz lazım sultan ların kafası için küçük geliyor çünkü yem dökülmez etrafa

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Herşey aşağıda ama tünek ve kuş yukarda 😅 konu tartışmaya açık bence 🤪 şaka bir yana gerçekten kafeste bir düzen şart 👍verdiğiniz yem ve takviyeleri görsek öneride bulunalım. Grit kum yem kadar önemlidir

Üst Alt