• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımın burnu kanadı acil cevap

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Probiyotik kullanmıyorum şuan yem markasınıda bilmiyorum kuşu sattıgım yerde 2 tane poşete bağlayarak verdiler
Probiyotik temin ediniz, 3 gün boyunca veriniz ve gözlem yapın. Açık, bayat, hijyenik olmayan yemlerden uzak durup bütçenize uygun olan kapalı ve markalı yemlerden alınız. Versele-laga en kalitelilerden birisidir. Kafes hijyenine dikkat edin.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik kullanıyor musunuz? Yem markanız nedir?
Beypazarı sodayı ağzı açık 24 saat bekletin asidi geçsin sonra suluğa koyun içsin. Asidinin alınması önemli. Ve gritli kuş kumu temin edin

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik temin ediniz, 3 gün boyunca veriniz ve gözlem yapın. Açık, bayat, hijyenik olmayan yemlerden uzak durup bütçenize uygun olan kapalı ve markalı yemlerden alınız. Versele-laga en kalitelilerden birisidir. Kafes hijyenine dikkat edin.
Probiyotik olarak da entrobac öneririm ancak şu an en önemlisi gritli kum ve dediğim asidi alınmış beypazarı sodası ☺

Frozyjr

Aktif Üye
Bu yemin bayatlıgından şüphelendim zaten ama pek anlamadım yemi değiştiricegim probiyotigi nasıl kullanıcam acaba suyun içine mi koyucam

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Bu yemin bayatlıgından şüphelendim zaten ama pek anlamadım yemi değiştiricegim probiyotigi nasıl kullanıcam acaba suyun içine mi koyucam
Kendi ağzınıza atıp yemin durumunu kontrol edebilirsiniz, yemleri hangi koşulda saklıyorsunuz? Probiyotiği suyuna mercimek tanesi kadar olacak şekilde koyup günlük tazeleyeceksiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sodayı direk su yerine mi vereyim yoksa içine mi dökeyim suyun birde asidini nasıl alacagim sodanın
Dedim ya 24 saat ağzı açık bekleyecek bir bardağa azıcık döküp asidinin gidip gitmediğini anlayabilirsiniz. Şu an probiyotik yerine ilk bunu yapın ve grit kum mutlaka farklı yemlikte kafeste bulunsun. Entrobacı da elinizde yoksa temin edin. Yarım suluğa mercimek tanesi kadar koyun, suluğun yarısına kadar da pet şişeden taze içme suyu ekleyin tahta kaşıkla karıştırın ☺ Kafeste 5 saat dursun. Maden suyunu da suluğa su yerine vereceksiniz ancak asitsiz 😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yem için de versele laga prestige yemi öneririm açık yem almayın. Sindirim sistemine enfeksiyon yapar 😊

Üst Alt