• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanımın 2 ay önce kanaadında şişlik ödem tarzında birşey bulunuyormuş

sezai90

Yeni Üye
Erkek yaklaşık 6 yaşındaki sultan papğanımın 2ay önce kanadının üzerinde ödem/iltihap tarzı bir şişlik bulunuyormuş şehir dışında olduğundan bilgim yoktu ailem kendi kendine patlayıp yıkadıklarını ve teramisin adlı merhemi sürdüklerini söylediler yaklaşık 5 gündür kuşşun yanındayım ve bir problem görmedim ancak gece uyurken sağ
( yara olan kanat tarafı) ayağını üstüne çıkmaya çalıştığını ancak çıkamadığını fark ettim ayağını değiştirp sol ayağınada çıkmıyor ve tünekte yürürken sağ ayağını salınım yaptırıyor ne yapmalıyım ilçedeyim ve veteriner yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dediğiniz hareketi tam anlayamadım. Streamable.com üzerinden bu hareket anını yakalayıp video olarak atar mısınız. Tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim. Ayakta incinme vs oldu mu.

sezai90

Yeni Üye
kuşla ilgilenemdim ancak arkadaşımdan b vitamini aldım, toplam 5 saatlik dışkı genelde su olan kabın yanında oturduğu için birirkmiş ayakta incinme yoktu son zamanlarda olmuş Watch WhatsApp Video 2026-08-28 at 19.34.13 | Streamable ,gece çekemiyorum hemen irkiliyor telefondan uyumaya çalışırken yara olmayan taraftaki ayağını kaldırmaya çalışıyor tam kaldırdığı anda hemen geri indiriyor yani dengede duramıyor diğer ayağını yani daha önce yara olmayan tarafın üstünde rahat duruyor hatta dışarıda yürürkende belli olmuyor tüneğe çıkınca belli oluyor normal tünekte dururkende anlaşılmıyor sadece hareket ederken

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocuğun beslenme düzeni nasıl dışkıların rengi yediği yağlı tohum oranı fazla sanki. Birde denge sorunu mu yaşıyor diye yorumladınız tünekteki videoyu bana sanki tüneğe çiftleşme hareketi yapıyor gibi geldi ama ben Sultanların davranışlarına çok hakim değilim @Semiha S. bu hareketi daha sağlıklı yorumlar diye düşünüyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu hareketi sürekli mi yapıyor. Çiftleşme hareketi şeklinde Tüneğe sürtünme hareketi gibi geldi bana. Normal zamanki hareketlerinin videosunuda ekler misiniz?

Üst Alt