• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımı nasıl kendime alıştırabilirim ?

Behlülkaçar

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar, sultan papağanımı yeni aldım ve aldığım yer 2 aylık dedi ne kadar doğru onu bilemiyorum. Çok stresli devamlı dışarı çıkmaya çalışıyor. Onu nasıl kendime alıştırıp sakinleştirebilirim?

hazaly

Paylaşımcı
Tekrardan merhabalar, sultan papağanımı yeni aldım ve aldığım yer 2 aylık dedi ne kadar doğru onu bilemiyorum. Çok stresli devamlı dışarı çıkmaya çalışıyor. Onu nasıl kendime alıştırıp sakinleştirebilirim?
Yaklaşık 1 hafta kafesten çıkarmayın çünkü çok heyecanlı olduğu ve ortamı tanımadığı için duvarlara veya nesnelere çarpıp yaralanabilir. Hem size alışık olmadığı için kafese geri sokmanız da zor olur. Kafesin içinde elinizden yem yedirmeye çalışın kuşu zorlamadan kibarca. Yavaş yavaş size olan korkusu geçecek ve yaklaşmaya başlayacaktır tamamen kafesin içinde size alışınca dışarıya salabilirsiniz

Behlülkaçar

Yeni Üye
Yaklaşık 1 hafta kafesten çıkarmayın çünkü çok heyecanlı olduğu ve ortamı tanımadığı için duvarlara veya nesnelere çarpıp yaralanabilir. Hem size alışık olmadığı için kafese geri sokmanız da zor olur. Kafesin içinde elinizden yem yedirmeye çalışın kuşu zorlamadan kibarca. Yavaş yavaş size olan korkusu geçecek ve yaklaşmaya başlayacaktır tamamen kafesin içinde size alışınca dışarıya salabilirsiniz
2 yaşında kızım var arada ağlıyor da ondan da korkar mı acaba ? Buna yapacak bir şeyim yok çünkü

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
2 yaşında kızım var arada ağlıyor da ondan da korkar mı acaba ? Buna yapacak bir şeyim yok çünkü
Dışardan sesler daima gelecektir . aynı odada uyumasınlar tavsiyem ani sesten ikisi de korkabilir. kafeste kaldığı sürede size ve evine yavaş yavaş alışacak ürkmesi dinecektir.

erenztrk

Müdavim
Ben kendi yaptığım şeyi söyleyeyim size doğru yanlış bilemem ama ben biraz ısırmasına rağmen göğsümde uçmasına izin vermeden yatarak sevmiştim sakinleşene kadar kafasını kaşımıştım yapacaksanız 15 dakikayı aşmasın sert olmayın uçmasına da izin vermeyin sevin ertesi gün direk elime geliyordu 1 hafta boyunca günde 15 dakika bu şekilde sevdim ben uçmasına izin vermeden sonra 1 haftanın sonunda güvenli bir şekilde odanın içindeki eşyaları tanıttım konabileceği yerleri gösterdim çok kısa bir sürede arkadaş oldum uygularsanız geri dönüş yapın lütfen tüyü kadar ömrü olsun hayırlı akşamlar ...

hazaly

Paylaşımcı
Ben kendi yaptığım şeyi söyleyeyim size doğru yanlış bilemem ama ben biraz ısırmasına rağmen göğsümde uçmasına izin vermeden yatarak sevmiştim sakinleşene kadar kafasını kaşımıştım yapacaksanız 15 dakikayı aşmasın sert olmayın uçmasına da izin vermeyin sevin ertesi gün direk elime geliyordu 1 hafta boyunca günde 15 dakika bu şekilde sevdim ben uçmasına izin vermeden sonra 1 haftanın sonunda güvenli bir şekilde odanın içindeki eşyaları tanıttım konabileceği yerleri gösterdim çok kısa bir sürede arkadaş oldum uygularsanız geri dönüş yapın lütfen tüyü kadar ömrü olsun hayırlı akşamlar ...
Sizde işe yaramış olabilir ama ben bu yöntemi yanlış buluyorum. Kuşu zorla elde tutmak kuş için travmalara sebep olabilir ve kuş uzun zaman belki de elinizden korkabilir yaklaşmak istemeyebilir. Bence elimizi zorla tutan bir şey olarak bilmektense daha çok kendi isteğiyle yanaşıp zarar görmeyeceğini bilmek kuş için daha iyi olacaktır

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba. Elinizden ne kadar sey yedirirseniz size alismasi okadar cabuk olur 😊 ona guven verin ve guvenini sarsacak ani ve yuksek sesli seylerden kacinin, kafesinin yaninda hizli hareketler etmeyin, sakin tonda kafesine konusun sevin. Elinizden daldari ikram edin once kafes ici sonra kafes disi olmak uzere. Sevginize ve ilginize kayitsiz kalmayacaktir 😊🌸

erenztrk

Müdavim
Haklısınız doğru
Sizde işe yaramış olabilir ama ben bu yöntemi yanlış buluyorum. Kuşu zorla elde tutmak kuş için travmalara sebep olabilir ve kuş uzun zaman belki de elinizden korkabilir yaklaşmak istemeyebilir. Bence elimizi zorla tutan bir şey olarak bilmektense daha çok kendi isteğiyle yanaşıp zarar görmeyeceğini bilmek kuş için daha iyi olacaktır
Haklısınız doğru olabilir ben sıkarak tutmamıştım çok nazik davranmıştım en doğrusu zaten önce kuşa biraz müsade edip sonra kafes dışından elinizi tanıtıp sonra kafesin içinden tanıtarak alıştırmaktır bu süreç içinde okunacağını varsayarak kuşunuz elinizi ısırırsa geri çekmeyin elinizi yoksa istemeden ısırmayı öğretmiş olursunuz genel karakter olarak ısırmayı huy edinmiş kuşlar için de parmağın ucuna çok az sirke damlatıp ısırmasını sağlarsanız kuşunuz sirke tadından dolayı ısırmaktan çekinecektir bir sürü farklı türde hayvana ev sahipliği yaptığım için hayvanlar üzerinde sevginin tesirini biliyorum onun için kaba bir yaklaşımda bulunmak istememiştim yanlış anlaşılmasın 😊☹

Üst Alt