• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanımı nasıl alıştırırım?

Ahmet Arda

Yeni Üye
Merhaba 1 ay önce sultan papağnı aldım hala kafese yaklaşınca tıslayıp ısırıyor nasıl alıştıracağım dışarıda çıkmıyor

Mert.

Eski Forumcu
Kafeste eğitim verecen birde t tünek edinin bence anca öyle alistirisin sarıyla ele alıştıra bilirsin YouTube videolar var izleyebilirsiniz

Mert.

Eski Forumcu
Kuşun güveni kıracak travma oluşturacak bir durum oldumu onlara gore

Ahmet Arda

Yeni Üye
Kuşun güveni kıracak travma oluşturacak bir durum oldumu onlara gore
Belki aldığım yerde olmuştur bugün zor da olsa dışarı çıkardım tünek yardımı ile ayağına dokundum parmağıma bindi sonra kaçtı :) gelişme var sanırım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
öncelikle elinle kuşu hiç bir şekilde tutmamanı tavsiye ederim. Eller onların en büyük düşmanları. Bir süre kafes içinden ona dal darı ceviz gibi şeyler uzatıp güvenini kazanabilirsin ve özellikle onun yanında ses tonunu asla yükseltmemek gerekiyor, tiz bir sesle ılımlı yaklaşırsan birnevi sevgisini kazanman mümkün olacak

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Tüneğe çıkıyor ısırmıyor sadece ele karşı saldırgan 1 ayda alışması lazım diye düşünüyorum normal mi daha alışmaması
Kimisi 3 günde alışır kimisi 3 ayda her kuşun faklı karakteri sabırlı olmalı ve zorlamadan yaklaşmalısınız parmağınızı kolunuzu tunek olarak kullanmaya başlamalı yavaş yavaş elinizi kafes içinde tutun gerekirse o esnada tunekleri çıkartın mecbur kolunuza konacak, konar kaçar döner geri konar konduğu zaman hareket etmeyin bir süre bekletin.. O şekilde tekrarlarla alışır

Ahmet Arda

Yeni Üye
öncelikle elinle kuşu hiç bir şekilde tutmamanı tavsiye ederim. Eller onların en büyük düşmanları. Bir süre kafes içinden ona dal darı ceviz gibi şeyler uzatıp güvenini kazanabilirsin ve özellikle onun yanında ses tonunu asla yükseltmemek gerekiyor, tiz bir sesle ılımlı yaklaşırsan birnevi sevgisini kazanman mümkün olacak
Teşekkürler zaten elimle yakalamam imkansız ısırıyor 😅 ve sadece yemde ki tohumları yiyor dal darı iyi bir seçenek olacaktır

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Şimdiye kadar aldığım bütün kuşlarımi ilk bir hafta avucumda sevdim göğsüme dayadım sevdim
İsirdilar hatta papağanlarim hep kanatti :)
Ve istisnasız hepsi 1 haftada alisti.
Sonra ki haftada avucumda yem verdim

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sultan benimde. Var . Ama ısırdığında elimizi hic çekmedik oda ciddi ısırmaları bıraktı sizde öyle yapabilirsiniz

Üst Alt