• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımı kafes dışına çıkarma zamanı

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Kafes dışındaki ortamı nasıl önemli olan o direk konabileceği yerler var mı? Kafese dönüşte zorlanmasın. Ayrıca büyük ayna varsa üstüne bile örtün perdelerde kapalı olsun. Aynı şekilde TV ye bir örtü şart. Çünkü ilk başta cam ve aynayı bilmez dikkat etmez hızlı uçarken sert çarpabilir. Ölümcül bile olabilir. Ayrıca kapısını açın kendi çıksın siz çıkartıp havaya salmayın telaş yaparsa gene duvara felan çarpabilir. Uçarken kesinlikle önünü felan kesmeye kalkmayın ani hareket yapmayın uzak bir köşede sessizce gözlemleyin. Mümkün mertebe kendisinin kafese dönmesini bekleyin

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
+ eğer sokmanız gerekirse yavaşça göğsüne bir tunek uzatın o kendisi konacaktır tüneğe, daha sonra yavaşça kafesin girişine götürürseniz kendisi girer içeri. Bir süre sonra tuneksiz parmağınızı uzatarak aynı işlemi yapabilirsiniz. Tutmaya çalışmayın çünkü bunu hiç sevmezler. Ayrıca uçarken üstünüze gelirse korkup tepki vermeyin size alışıksa başınıza konacaktır veya omuzunuza

alici0

Aktif Üye
Yani düşününce sokmak isterken korkutma ihtimalinizde var aslında kendi girmezse sıkıntı olur diye düşündüm şuan ama yemek için girer diye düşünüyorum bizimkiler öyle her kuş aynı olmuyorda 🙂 birde şöyle birşey var aklınızda bulunsun girmezse kafesinin tabanını suyunu yemini çıkarın bulunduğu yere kafesin üst tarafı ile kuşu kapatın direkt tunege konar korkmazda kovalamazsiniz
Harika bir fikirmiş çok teşekkür ederim, inanın benim aklıma gelmezdi tekrardan sağolun 😊

alici0

Aktif Üye
Kafes dışındaki ortamı nasıl önemli olan o direk konabileceği yerler var mı? Kafese dönüşte zorlanmasın. Ayrıca büyük ayna varsa üstüne bile örtün perdelerde kapalı olsun. Aynı şekilde TV ye bir örtü şart. Çünkü ilk başta cam ve aynayı bilmez dikkat etmez hızlı uçarken sert çarpabilir. Ölümcül bile olabilir. Ayrıca kapısını açın kendi çıksın siz çıkartıp havaya salmayın telaş yaparsa gene duvara felan çarpabilir. Uçarken kesinlikle önünü felan kesmeye kalkmayın ani hareket yapmayın uzak bir köşede sessizce gözlemleyin. Mümkün mertebe kendisinin kafese dönmesini bekleyin
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için .sadece kafesin kapısını açıp kendisi çıkmaya alışırsa bir daha elime gelmez bana alışmaz diye düşünmüştüm

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence çıkarabilirsiniz artık, daha fazla kafeste kalması da sorun olabilir ileride. Gerekli önlemler alınırsa ve siz zorlamayıp kafesin kapısını açık bırakırsanız merak edip kendi çıkacağı için korkmaz çok. Ayrıca geri koymak için de yakalama yöntemini değil tünek kullanın, tünekte durmaya alışık olduğu için bir iki kere kaçsa bile sonunda tüneğe konup kafesine de dönecektir

alici0

Aktif Üye
Bence çıkarabilirsiniz artık, daha fazla kafeste kalması da sorun olabilir ileride. Gerekli önlemler alınırsa ve siz zorlamayıp kafesin kapısını açık bırakırsanız merak edip kendi çıkacağı için korkmaz çok. Ayrıca geri koymak için de yakalama yöntemini değil tünek kullanın, tünekte durmaya alışık olduğu için bir iki kere kaçsa bile sonunda tüneğe konup kafesine de dönecektir
Peki öyle yapalım ,eli tünek gibi kullanıp kafesten çıkarmak ilk kafesten çıkma macerası için uygun değilmidir ki

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki öyle yapalım ,eli tünek gibi kullanıp kafesten çıkarmak ilk kafesten çıkma macerası için uygun değilmidir ki
Uygun olabilir tabii ki, korkmazsa 🙂 ama elinizden hafif de olsa bir çekincesi varsa, onun için yepyeni olan dünyaya adım atarken kendi istemesini de bekleyebilirsiniz 😇

alici0

Aktif Üye
Uygun olabilir tabii ki, korkmazsa 🙂 ama elinizden hafif de olsa bir çekincesi varsa, onun için yepyeni olan dünyaya adım atarken kendi istemesini de bekleyebilirsiniz 😇
dün akşam elimi kafesin içine koydum ilk yanaşmadı ama sonra geldi hafifçe dışarıya çıkardım bekledi bekledi sonra uçtu garibim konacak yer bulamadı biraz yere yakın düştü sonrasında ötüp durdu geldi yanıma omzuma fılan kendısı cıktı normale gırdı derken tekrar uctu yıne bulamadı konacak yer bu sefer duvarla bazanın arasına girdi sonra yıne yanıma geldi.Bıraz ustumde durduktan sonra elımın ustunde kafesıne koydum .Koydugum gıbı yoruldu herhalde hemen uykuya geçti.2 kez böyle düşmesi iyi birşey değil herhalde.ona böyle ağaçtan 1 metrelık konacak bırsey mı yapsam odada ne dersınız ? yoksa düşüp düşüp halıda mı gezecek nabacak bılmıyorum ki.Bu aksam tekrardan aynı taktıkle kafesten cıkarmalımıyım

Melisa41

Tutkulu
dün akşam elimi kafesin içine koydum ilk yanaşmadı ama sonra geldi hafifçe dışarıya çıkardım bekledi bekledi sonra uçtu garibim konacak yer bulamadı biraz yere yakın düştü sonrasında ötüp durdu geldi yanıma omzuma fılan kendısı cıktı normale gırdı derken tekrar uctu yıne bulamadı konacak yer bu sefer duvarla bazanın arasına girdi sonra yıne yanıma geldi.Bıraz ustumde durduktan sonra elımın ustunde kafesıne koydum .Koydugum gıbı yoruldu herhalde hemen uykuya geçti.2 kez böyle düşmesi iyi birşey değil herhalde.ona böyle ağaçtan 1 metrelık konacak bırsey mı yapsam odada ne dersınız ? yoksa düşüp düşüp halıda mı gezecek nabacak bılmıyorum ki.Bu aksam tekrardan aynı taktıkle kafesten cıkarmalımıyım
Bence çıkarmayın dediğiniz gibi konacak bir yer yapabilirseniz o zman çıkarın Allah korusun bir yere sert çarpar falan hem uzun süre ucmamis kafesteymis bir anda zorlanmasin bu kadar diyorum ben hatta elinizle o yeri yapınca siz koyarsiniz daha kolay alışır 🙂

alici0

Aktif Üye
1 metre civarı uzunluğunda yapayım ki en azından kafesten çıkınca görmesi kolay olur,hemen oraya tüner

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biz böyle bir şey yapmıştık, 1 metreye gerek yok bence. Daldarıyla, kafesten çıkarınca direk oraya konmasını sağlayarak alıştırabilirsiniz

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
t tünek gibi birşey sanırım ,fikriniz için teşekkürler
Evet T tünek, evde kullanmadığımız bebek zıpzıpının çıtalarını yonttu eşim vidaladı sonra. Alttakine de sabitleyince tam oldu, kuşlarımız da çok sevmişlerdi. Eğer böyle bir şey yapmaya karar verirseniz her yerine doğal zeytinyağını pamukla yedirin, doğal vernik niyetine. Bakteri birikmemesi için 🙂

Üst Alt