• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanımı iyileştiremiyorum

sertacbkr

Yeni Üye
Merhaba kuşum yaklaşık 2 haftadır hasta ilk günlerde dışkısı aşırı kuyu yeşil (neredeyse siyah) ve sümüksü bir yapıdaydı veteriner tavsiyesi üzerine vitaylozin kullandım sonrasında yem yemeyi bıraktı ve 3 4 gün neredeyse birşey yemedi bu süreçte yine veteriner tavsiyesi ğzerine vitaylozin kullanmayı kesip neocure kullanmaya başladım ve 1 2 gün şırınga yardımı ile besledim son bir haftadır yemek yemeye tekrar başladı fakat aşırı az yiyor ve sürekli bir şekilde halsiz. Yemek yediği zaman dışkısında yeşil katı pasoları görmek mümkün ama geneli yine sıvı şeklinde oluyor, yemek yemediği zamanlar ( genelde ben eve geldiğimde gün boyunca birşey yememiş oluyor) dışkı tamamen sıvı ve beyaz günlerdir bu durum böyle ne yapabilirim?
Edit: Papağanım şuan 72gr ağırlığında gittikçe zayıflıyor.

Son düzenleme:

Tuba K.

Eski Forumcu
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba kuşum yaklaşık 2 haftadır hasta ilk günlerde dışkısı aşırı kuyu yeşil (neredeyse siyah) ve sümüksü bir yapıdaydı veteriner tavsiyesi üzerine vitaylozin kullandım sonrasında yem yemeyi bıraktı ve 3 4 gün neredeyse birşey yemedi bu süreçte yine veteriner tavsiyesi ğzerine vitaylozin kullanmayı kesip neocure kullanmaya başladım ve 1 2 gün şırınga yardımı ile besledim son bir haftadır yemek yemeye tekrar başladı fakat aşırı az yiyor ve sürekli bir şekilde halsiz. Yemek yediği zaman dışkısında yeşil katı pasoları görmek mümkün ama geneli yine sıvı şeklinde oluyor, yemek yemediği zamanlar ( genelde ben eve geldiğimde gün boyunca birşey yememiş oluyor) dışkı tamamen sıvı ve beyaz günlerdir bu durum böyle ne yapabilirim?
Merhaba geçmiş olsun. Veteriner ne tanı koydu . Kuşunuzun beyaz peçete üzerinde güncel dışkısını ve Streamable.com üzerinden videosunu yükleyip linkini bizimle paylaşın

sertacbkr

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun. Veteriner ne tanı koydu . Kuşunuzun beyaz peçete üzerinde güncel dışkısını ve Streamable.com üzerinden videosunu yükleyip linkini bizimle paylaşın
Veteriner bir tanı koymadı ishal sebebiyle öyledir ishali kesmesi için neocure kullanacağız dedi 50ml su içine bir çay kaşığı ucu kadar kullanıyorum 2 gün önce dışkısı düzeldiğini düşündüğüm için 8 saat kadar ilaçsız su tüketti dışkısını tekrar bu halde görünce ilacı tekrar koydum suyuna sürekli olarak fotoğrafta göründüğü gibi aynı yerde saklanıp uyuyor yanında olduğumda benim göğsüme konup yine uyuyor normalde sürekli hareket eder hiç yerinde durmazdı. Dışkı fotoğraflarını da ekledim. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Zeolit ve a21 el besleme maması temin edip zeolitli el besleme yapın. Kilo alana kadar beslemeye devam edin. Entrobac probiyotik kullanıyor musunuz?

sertacbkr

Yeni Üye
Zeolit ve a21 el besleme maması temin edip zeolitli el besleme yapın. Kilo alana kadar beslemeye devam edin. Entrobac probiyotik kullanıyor musunuz?
Bahsettiğiniz şeyleri nereden temin edebilirim ve nasıl ne kadar kullanmalıyım? Elle besleme için aparat alıp kursağa mı basmam gerekiyor?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Linkteki takviyeleri belirtildiği şekilde kullanın.

Zeolitli beslemeyi el besleme mamasına mercimek tanesi kadar katıp hazırlayarak kursaktan besleyin.

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Whatsap hattına yazın Şehmus bey size yardımcı olur.

sertacbkr

Yeni Üye

Zeolitli beslemeyi el besleme mamasına mercimek tanesi kadar katıp hazırlayarak kursaktan besleyin.

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz. Whatsap hattına yazın Şehmus bey size yardımcı olur.
Tamamdır çok teşekkür ederim.

sertacbkr

Yeni Üye

Bu süreçte neocure kullanmaya devam etmeli miyim?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, bu miniğe hiç dışkı analizi yapıldı mı

sertacbkr

Yeni Üye
Merhaba, bu miniğe hiç dışkı analizi yapıldı mı
Yok hayır Küçük bir şehirde olduğum için kanatlı uzmanlığı olan bir veteriner bulmakta bile baya bi uğraştım ben de çok bilgi sahibi değilim o nedenle Ekim ayağıma dolaştı yaptırmam gerekir mi nasıl nerede yaptırmalıyım?

Üst Alt