• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papaganımda tümör

Papagancı

Yeni Üye
Fransız tüy hastası papaganım var. 3 yaşında. Kanadında apse oluştu. Kendim temizledim igne batikonla. Düzeldi. Sonra popo kısmında 2 apse çıktı. Biri antibiyotik kremle küçüldü. Digeri ne yaptıysam ufalmadı. Aşırı büyüdü ve kızardı. Dün veterinere götürdüm. Apsesini temizledi. Ameliyat sırasında veteriner tümörde var, alacagım ama risk var dedi.Alsam da almasam da risk var dedi. Ameliyat bitti. Tümörü almamış. Bagırsak duvarının oldugu yerde. Alırsam ölür dedi. Siyah tümör, kötü huyu, birazı sıvı dolu dedi.Tümörün büyümesini engellemek için bitkisel ilaç verdi. Kuşumu çok sevıyorum.Sizce tümör müdür o doku. Ayrıca tümör olsa ölmez miydi? Veteriner çok büyürse dışkısının yapamaz ve ölür dedi. İzmirdeyiz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Fransız tüy hastası papaganım var. 3 yaşında. Kanadında apse oluştu. Kendim temizledim igne batikonla. Düzeldi. Sonra popo kısmında 2 apse çıktı. Biri antibiyotik kremle küçüldü. Digeri ne yaptıysam ufalmadı. Aşırı büyüdü ve kızardı. Dün veterinere götürdüm. Apsesini temizledi. Ameliyat sırasında veteriner tümörde var, alacagım ama risk var dedi.Alsam da almasam da risk var dedi. Ameliyat bitti. Tümörü almamış. Bagırsak duvarının oldugu yerde. Alırsam ölür dedi. Siyah tümör, kötü huyu, birazı sıvı dolu dedi.Tümörün büyümesini engellemek için bitkisel ilaç verdi. Kuşumu çok sevıyorum.Sizce tümör müdür o doku. Ayrıca tümör olsa ölmez miydi? Veteriner çok büyürse dışkısının yapamaz ve ölür dedi. İzmirdeyiz
Tümör durumlarında ilaçla küçültme mümkün. Mümkün olmayan durumlarda ve büyüme devam ederse ameliyat şart buda riskli. İyi huylu tumorlerle yaşamına devam eden kuşlar var. Tabi tümörün nerede olduğu çok önemli. İç organlara baskı yapmadığı müddetçe ilaç tedavisi deneyin

Papagancı

Yeni Üye
Tümör durumlarında ilaçla küçültme mümkün. Mümkün olmayan durumlarda ve büyüme devam ederse ameliyat şart buda riskli. İyi huylu tumorlerle yaşamına devam eden kuşlar var. Tabi tümörün nerede olduğu çok önemli. İç organlara baskı yapmadığı müddetçe ilaç tedavisi deneyin
Veteriner bitkisel ilaç verdi. Bu ilerlemesini durdurabilir dedi. Tümörü alcaktı ama bagırsagın duvarında dedi.Alsa yüzde 80 ölecekti.İlaç araştırdım bulamadım. Benim merak ettiğim popo kısmından nasıl gördü tümörü. Bagırsak o kadar aşagıda mı

Beyaz

Aktif Üye
Geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşur. Benim de Fransız tüy hastalığına yakalanan kuşum vardı. Yıllarca büyük bir özenle baktık. Bu tür kuşlar sahipleri için daha özel oluyor... :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Gerçekten sizi tebrik ederim kuşu bu halde terketmediniz ve mücadele ediyorsunuz 😊👍iç ve dış parazit yaptırın faydası olur

Papagancı

Yeni Üye
Geçmiş olsun. Umarım sağlığına kavuşur. Benim de Fransız tüy hastalığına yakalanan kuşum vardı. Yıllarca büyük bir özenle baktık. Bu tür kuşlar sahipleri için daha özel oluyor... :)
Kaç yıl yaşadı acaba. 3 yaşına yakın..Kuşçular en fazla 5yıl Yaşar dıyor. Veteriner normal kuslardan biraz az yasar dıyor

Papagancı

Yeni Üye
Gerçekten sizi tebrik ederim kuşu bu halde terketmediniz ve mücadele ediyorsunuz 😊👍iç ve dış parazit yaptırın faydası olur
En son bi kuşçudan anlayan abi tavsiyesi ile sindirim ve mantar ilacı verdim. Bi süre ilaç vermıycem. Karacıgerı yorulmasın dıye. Ama aklımda parazit ılacı verırım. Bu kuşu sultan papaganı sayfasında gördüm. Satan kişi strese girdi, ilgilenmiyor kimse, tüyleri çıkar dedi. Kafasında falan tüy yoktu. Sordum birilerine. Fransız tüy hastası dedi. Sonra alayım hadi çıkarsa çıkar tüyü dedım. Belkı almasam satan kişi satamasa kedıye atacaktı. Öyle kendını sevdiren bi kuşki.gercekten cok sevıyorum onu. Full evde serbest. Tüm odaları geziyor. Gelıp kafasını sevdırıyor. Biotin b vıtamını verecgım ona. Amınoasıt alcam. En azından az tüylenır. Bi de saglık tohumu falan varmıs onlardan alcam. Şuan tek derdim tümör var dedi veteriner. Bu benı üzdü. Çünkü tüysüz de olsa yaşamasını istiyorum 😣Biraz kendını toplasın kuştan anlayan başka iyi bir veterinere goturcem. Röntgen cektırcem. Gerisi Allah a kaldı. Bundan sonra petshoptan falan böyle hasta kuş görürsem alcam. Bunlara hıc kıyamıyorum cunku

Üst Alt