• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanımda normal olmayan durumlar

ntugral@

Aktif Üye
Arkadaşlar sultan papağanı aldım 1 ay önce petshopdan yavru dedıler 3 aylık dediler.
Sorunları şunlar;
- tüylerini devamlı kabartıyor uyukluyor.
- dışarı saldığımda düzgün uçamıyor konamıyor sağa sola çarpıyor.
- gagasını gıcırdatıyor
- birde ağzını kusucakmış gibi yapıyor ( bu durum bugün başladı )
- birde kanadının bir tarafı aldıgımda kaçarken sağa sola vurdu kanadı
Bu durumlar varken veterinere götürdüm ayaklarında mantar var dedi karışım verdi ayaklarına sür dedi sürdüm 4 gündür ama bugün agzını bu sekilde yapıyor.
videolarını atıyorum.
Streamable Video
Streamable Video
Streamable Video

ntugral@

Aktif Üye
Ek olarak veterinerin verdiği karışımla suyuna koymasını istediği vitamini paylaşıyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Sindirim ve solunumunda problem var mı ? Çünkü benim bildiğim aminosol ilacı sindirim ve solunum problemi olan kuşlarda kullanılıyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ama yanındaki ürün hakkında bilgim yok, kuşunuz zaten etrafı daha bilmediği için uçma eğitimini alamadığı için yönünü de bilemediği için saga sola çarpmış kanatlarını sanırsam ama bir süre kafesten çıkarmayın kuşunuzu, dışkıları ne durumda ? Kusunuzda titreme kusma gibi bir durum gozlemlediniz mi

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bulunduğu odanin da nem ve ısı durumu çok önemli havasız ve nemsiz bir ortamda bulunduruyor iseniz ondan da yapar.

ntugral@

Aktif Üye
Ama yanındaki ürün hakkında bilgim yok, kuşunuz zaten etrafı daha bilmediği için uçma eğitimini alamadığı için yönünü de bilemediği için saga sola çarpmış kanatlarını sanırsam ama bir süre kafesten çıkarmayın kuşunuzu, dışkıları ne durumda ? Kusunuzda titreme kusma gibi bir durum gozlemlediniz mi
Bazen titriyor kusma görmedim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayağına sürdüğün kremi gece yatarken surersen daha sağlıklı olur belki kremli ayağını keniriyorsa kusturabilir. Harici bir şey vermediysen dışkı biraz sorunlu gibi

ntugral@

Aktif Üye
Ayağına sürdüğün kremi gece yatarken surersen daha sağlıklı olur belki kremli ayağını keniriyorsa kusturabilir. Harici bir şey vermediysen dışkı biraz sorunlu gibi
evet kremi sürüp kafesine koyuyoruz ama dediğiniz gibi kremden yapabilir krem dışında ekstra olarak resimde attığım vitamini suyuna koyuyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vitamini devamlı vermeyin. Haftada 1 veya 2 defa yetrli olacaktir. Fazla vitamin bu tür diskilara sebep olmakla birlikte karaciğer ve böbreklerde yük olusturur.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Vitamin suda fazla kalmasın yarım gün maksimum 1 günde suyu normal zamanlarda da değiştirin vitamin verdiginizdede

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Tuğrul bey çok haklı bir gün vitamin veriyorsanız diğer gün saf su vermelisiniz

Üst Alt