• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanıma ilacımı nasıl vermeliyim?

shyzeq

Yeni Üye
Sultan Papağanım mantar hastalığına yakalandığı için veteriner özel ilaç hazırlayıp bunu kuşumu tutarak elimle ağzına 4 damla yapmamı istedi ama kuşumu tutabilmem ve böyle yapmam benim için biraz zor ve iyice korkutmak istemiyorum. Bu ilacı başka bir şekilde verebilir miyim?

Bahar Y.

Müdavim
Suyuna katarak verebilirsiniz, hekiminiz kanatlı uzmanı mıydı? İsterseniz bunu hekime bildirin doz olarak ne şekilde suya ekleyerek verebilirsiniz söyler 😊

shyzeq

Yeni Üye
Suyuna katarak verebilirsiniz, hekiminiz kanatlı uzmanı mıydı? İsterseniz bunu hekime bildirin doz olarak ne şekilde suya ekleyerek verebilirsiniz söyler 😊
Evet uzman, suya katarsam etkisinin azalacağını söyledi, diğer türlü papağanımı çok korkutmak istemediğimden dolayı tutarak ilacı vermek istemiyorum.

Bahar Y.

Müdavim
Etkisinin azalmayacağı oranda konulabilir, hem elle ilaç vermek biraz riskli... İlaç ismi bilinse hocalar doz konusunda size bilgi verirdi fakat özel karışım olduğunu belirtmişsiniz

shyzeq

Yeni Üye
Etkisinin azalmayacağı oranda konulabilir, hem elle ilaç vermek biraz riskli... İlaç ismi bilinse hocalar doz konusunda size bilgi verirdi fakat özel karışım olduğunu belirtmişsiniz
İlacın içine Mantar, Antibakteriyel ve Antiseptik ilaç kattığını not etmiş.

shyzeq

Yeni Üye
Elimle tutarak vermeyi denedim ama cidden çok uğraştırıyor(karanlık olmasına rağmen), sabahları daha zor olur tutmam. Normal de günde 3 defa 4 damla yapma mı söyledi, suluğa koyma mı öneriyor musunuz? Çünkü veteriner bunu önermedi.

shyzeq

Yeni Üye
Hala cevaplarınızı bekliyorum...

Üst Alt