• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanım yüzüme saldırıyor

Eda_965

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Saldırgan
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Eski sahibi tarafından istenmeden satılmış bir sultan papağanı aldım 1 ay oldu. Aynasına aşşırı bağlıydı tıslıyor saldırıyordu. Aynayı elinden tamamen aldık. Bu sefer televizyona aşşırı bağlandı.Ufak bir yaklaşmada bile direk yüzümüze saldırıyor. Isırıyor. Televizyonun kenarında kendini gördüğü ve sahiplendiği için böyle yaptığını düşünüyorum. Ama onu televizyondan nasıl vazgeçiricem bilmiyorum. Sürekli televizyonun üstünde veya önünde.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
TV nin üstüne örtü örtebilirsiniz, kapalı olduğu zamanlarda, böylece kendisini göremez

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani bence kuşunuz aynada/tvde gördüğü kuşu kendisine eş olarak benimsediği için ve eski sahibi tarafından da terk edilme travması yaşadığı için size karşı güven duygusunu geliştirememiş. Size önerim bir süre kafesinde dursun, sadece kafesin yanına gidip elinizi göstermeden kısık sesle konuşun onunla. Eğer yaklaşınca tıslama kaçma vs hareketlerde bulunursa uzaklaşın ertesi gün tekrar deneyin. Böylece sesinize alışsın iyice. Daha sonra kafesin kapısına sadece elinizi koyun ve o şekilde konuşmaya başlayın. Sonrasında yavaş yavaş elinize gelmeye parmağınıza konmaya alıştırabilirsiniz. Sanırım kuşunuz yetişkin bir kuş, ve size gelmeden önce bir travma yaşamış. Üstelik ayna da sırf bu tarz sorunlara sebep olduğu için asla kullanılmaması gereken bir oyuncak malesef kuşlara iyi gelir diye alıyorlar fakat aslında daha çok psikolojisini bozmuş oluyor :( Siz sabırla ona güven vermek dışında bir şey yapamazsınız şu an 🤷‍♀️

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bence ona güzel bir oyun alanı yapmayı deneyebilirsiniz. Güzel oyuncaklar alırsanız onun ilgisi oyuncaklarına yönelecektir.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tv vb şeylerden uzak tutun mümkünse oda değişikliği yapabilirsiniz. Ayna vs göstermeyin zamanla alışır. Eş alabilirsiniz

Eda_965

Yeni Üye
Yani bence kuşunuz aynada/tvde gördüğü kuşu kendisine eş olarak benimsediği için ve eski sahibi tarafından da terk edilme travması yaşadığı için size karşı güven duygusunu geliştirememiş. Size önerim bir süre kafesinde dursun, sadece kafesin yanına gidip elinizi göstermeden kısık sesle konuşun onunla. Eğer yaklaşınca tıslama kaçma vs hareketlerde bulunursa uzaklaşın ertesi gün tekrar deneyin. Böylece sesinize alışsın iyice. Daha sonra kafesin kapısına sadece elinizi koyun ve o şekilde konuşmaya başlayın. Sonrasında yavaş yavaş elinize gelmeye parmağınıza konmaya alıştırabilirsiniz. Sanırım kuşunuz yetişkin bir kuş, ve size gelmeden önce bir travma yaşamış. Üstelik ayna da sırf bu tarz sorunlara sebep olduğu için asla kullanılmaması gereken bir oyuncak malesef kuşlara iyi gelir diye alıyorlar fakat aslında daha çok psikolojisini bozmuş oluyor :( Siz sabırla ona güven vermek dışında bir şey yapamazsınız şu an 🤷‍♀️
Bende öyle düşünüyorum ve yaklaşık aldığım günden beri kafesinde sessizce konuşmaya çalışıyorum. Eşime saldırmıyor. Ama bana çok saldırıyor. Aynadaki kişi eşi olarak bildiği için ve haliyle aynayı alan ben olunca o onu eşinden ayırdığımı sanıyor. Bu yüzden saldırdığını düşünüyorum. Aynayı versemde bana saldırıyor vermesemde. Kuşun güveni çok kırılmış. Öğrendiğim kadarıyla sahibide evde ses olsum diye almış. Aynayıda kuşa vermiş onla ilgilensin bizi rahatsız etmesin diye. Bebekken almışlar. Bebekliğinden beri böyle bir travmayla uğraşınca bana alışması imkansızlaştı resmen.

Eda_965

Yeni Üye
Tv vb şeylerden uzak tutun mümkünse oda değişikliği yapabilirsiniz. Ayna vs göstermeyin zamanla alışır. Eş alabilirsiniz
Yaklaşık 1 aydır öyle yapmaya çalışıyorum. Ama ben onu uzaklaştırdıkça eşinden ayırdığımı düşünerek daha da saldırganlaşıyor.

Eda_965

Yeni Üye
Bence ona güzel bir oyun alanı yapmayı deneyebilirsiniz. Güzel oyuncaklar alırsanız onun ilgisi oyuncaklarına yönelecektir.
Ayna dışında hiçbirşey istemiyor.almadığım oyuncak kalmadı. Hiçbirine dönüp bakmadı bile.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eğer 1 yaşın üstündeyse muhtemelen kızışmış olabilir. Bu yüzden imkanınız varsa ona bir eş alabilirsiniz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ona bir iyilik yapın ve arkadaş alın 👍